H Bild σπάει πλάκα με τους Έλληνες: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης γερασμένοι και "αραχνιασμένοι"

H Bild σπάει πλάκα με τους Έλληνες: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης γερασμένοι και "αραχνιασμένοι" Facebook Twitter
9

Το σκίτσο της γερμανικής εφημερίδας Bild που προβάλλεται και ως πρωτοσέλιδο στην ηλεκτρονική της έκδοση, παρουσιάζει δύο ηλικιωμένους άντρες σε ένα παραδοσιακό ελληνικό καφενείο. Στο λαιμό τους έχουν περασμένες δύο πινακίδες και ανάμεσά τους υπάρχουν ιστοί αράχνης . Η μια πινακίδα γράφει "Χωρίς χρέος" και η άλλη " Εξοφλήθη". Ωστόσο αν κανείς γίνει πιο παρατηρητικός, θα αντιληφθεί πως οι δύο άντρες δεν είναι τυχαίοι και πως στην πραγματικότητα είναι η ηλικιωμένη εκδοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη.

H Bild σπάει πλάκα με τους Έλληνες: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης γερασμένοι και "αραχνιασμένοι" Facebook Twitter

Το δημοσίευμα άλλωστε χαρακτηρίζει «τρελό» το 100ετές πρόγραμμα των Ελλήνων και καυτηριάζει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, και την αποτελεσματικότητα του σχεδίου που προτείνει η ελληνική πλευρά για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Κάπως έτσι προβλέπει η Bild πως θα είναι ο πρωθυπουργός και ο Υπ. Οικονομικών όταν θα τα έχουν επιτέλους καταφέρει και θα ανακοινώνουν την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
-Θυμασαι εκεινη την πως την λεγαν...την Μερκελ; Τι να κανει αραγε;-Αυτη; Τωωωωωωωωρα! Πεθανε σε ενα γηροκομειο,σαν το σκυλι στο αμπελι! Επαθε στο τελος Αιλτσχαιμερ και ηθελε να φυγει! Της λεγαν που θες να πας και ελεγε...να παω στην δραχμη! Νομιζε πως ηταν χωρα μαγικη! Αστα να πανε! Μεγαλη ζημια επαθε απ'τις πολλες ευρωσυσκεψεις για την Ελλαδα! Κριμα...κριμα κι ηταν καλος ανθρωπος!- Ο αλλος; Εκεινος ο Βλλογκ...Βββλουγκ...δεν μπορω να τον πω,θα μου φυγει η μασελα.-Ο Σοιμπλε;-Ναι,αυτος! Να θα πεθανε ή να ζει ακομα;-Παει κι αυτος! Χρονια τωρα! Δεν θυμασαι.. που του καναν την κρισιμη ερωτηση αν θα επρεπε να δωθουν οι γερμανικες αποζημιωσεις στους Ελληνες; Εκει πανω,παθαινει ενα εγκεφαλικο,πεφτει το κεφαλι κατω... και ολοι νομισαν πως ειπε ναι! Να ναι καλα εκει που βρισκεται,διαφορετικα δεν θα περναμε τις αποζημιωσεις ποτε.-Τι μου θυμισες τωρα! Εκεινο το παιδαρελι με τα γυαλια,ο..πως να τον πω; Εκεινος που τελειωνει σε μπλουμ...-Ο Νταισελμπλουμ; Αυτος μια χαρα ειναι! Γυρισε το κοσμο ολο,εκανε διαλεξεις στα πενεπιστημια για την δυναμη του χρηματος και την αυρα των αριθμων. Εβγαλε πολλα βιβλια με θεμα το ευρω,το ευρω και το ευρω! Ιδρυσε την θρησκεια "Το χρημα ειναι Θεος",πηρε και βραβειο για την εργασια του «Μεθοδοι χρηματοδοτησης ιρλανδικων γαλακτοκομικων συνεταιρισμων από μια τσακιρικη ολλανδικη οπτικη» και τωρα μαθαινω,τα παρατησε ολα και ζει και δουλευει σε μια απομακρυσμενη παμπ-μουσικη σκηνη,την "Μικρη Ολλανδεζα"!-Αχ...να 'ταν τα νιατα δυο φορες! Εκεινος ο καφες αργει! Γι αυτο μου αρεσει εδω στην Ικαρια...ο χρονος δεν εχει καμια σημασια. Και μετα απο το ζαλισμα που φαγαμε με τον χρονο..."σε δυο μερες,σε μια βδομαδα,σε ενα μηνα...σε ενα εξαμηνο...σε δυο χρονια"...ηρθαμε εδω και βρηκαμε την ησυχια μας,το ειχαμε αναγκη! Ο καφες; Βρε μπας και ειναι απογευμα να παραγγελναμε ενα τσιπουρο;
Πως; Καθονται; Τι κανουν αυτα τα γεροντια τρελαθηκαν; Γρηγορα στη δουλεια!Το δικο τους χρεος οι Γερμανοι,αληθεια...ποτε θα το πληρωσουν; Τους φτανει μια ζωη για τα 2-3 τρις; Αλλα μου φαινεται πως κατι αλλο εχει αραχνιασει εκει στους Γερμανους....αλλα δεν ειναι της ωρας!
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.... να πούμε εσύ χρωστάς τόσα, εγώ τόσα, εσύ χρωστάς περισσότερα, άρα είσαι σε χειρότερη θέση.Δεν χρειάζεται να μπω καν στην λογική "ποιος είναι πιο πιθανό να σε ξεπληρώσει ; Ο κάτοικος της Κυψέλης που σου χρωστάει 1.000 ευρώ ή ο Μαρινάκης που σου χρωστάει 10.000 ευρω;"Πέραν αυτού, το ζήτημα δεν είναι μόνο πόσα χρωστάς εσύ στους άλλους... το ζήτημα είναι και πόσα χρωστάνε οι άλλοι σε σένα.Μπείτε απλά στην σελίδα http://www.bbc.co.uk/news/business-15748696για να πάρετε μια ιδέαΈχει πινακάκι για τα μεγαλύτερα χρέη χωρών της ευρωζώνης και άλλων (ΗΠΑ, Ιαπωνία). Αν πατήσετε πάνω στην Γερμανία και κάνετε τις προσθέσεις, θα δείτε ότι χρωστάει σε τράπεζες των χωρών του πίνακα περίπου 830 δις.Τώρα πατήστε στις υπόλοιπες χώρες και δείτε πόσα χρωστάνε στις γερμανικές τράπεζες. Συνολικά χρωστάνε περίπου 1 τρις και 339 δις.Με λίγα λόγια.... αν πάρουμε την απλοϊκή φράση :" Πόσα χρωστάει η Γερμανία σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, κλπ" θα πούμε "Α κοίτα χρωστάει τόσα λεφτά ! 830 ολόκληρα δις"Η πραγματικότητα είναι ότι οι χώρες αυτές όμως συνολικά της χρωστάνε ταυτόχρονα 509 δις παραπάνω από όσα τους χρωστάει αυτή.Υ.Γ. το επόμενο πείραμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε πόσα χρωστάμε εμείς στις χώρες του πίνακα και πόσα μας χρωστάνε αυτές :(Όπως είπα, δεν είναι τόσο απλό, γιατί εμπλέκονται τράπεζες, χώρες, εθνικό προϊόν κλπ. Δεν έχω φυσικά τα πλήρη στοιχεία προς ποιον ακριβώς είναι το χρέος της Γερμανίας και ποιος ακριβώς χρωστάει στην Γερμανία ή στις τράπεζές της.... αλλά δεν έχει τελικά ιδιαίτερη σημασία.Το ζήτημα είναι ότι η γερμανική οικονομία είναι μια οικονομία που ανθεί, στην οποία πιθανότατα χρωστάνε πιο πολλά από όσα χρωστάει. Και η δική μας μια καταβαραθρωμένη οικονομία που δεν παράγει τίποτε και χρωστάει παντού.Γι' αυτό και θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε το -πραγματικό- πρόβλημά μας και όχι να βαυκαλιζόμαστε με το -φανταστικό- πρόβλημα της γερμανικής οικονομίας.
Επειδη τωρα δεν προλαβαινω θα σου βαλω αποσπασμα απο την προχθεσινη συνεντευξη του Σοιμπλε σε ενα κοριτσακι,την απαντηση του στην ερωτηση "Ποσα χρωσταει η Γερμανια;""Τα χρεη ειναι τοσα πολλα που προκαλουν ιλιγγο. Είναι 1.4 τρισ. δηλαδη... 1.4 τρισ. χρωσταει μονο το Ομοσπονδιακο Κρατος".
Μου φαίνεται σχετικά μικρό το 1,4 τρις.... της Αμερικής είναι 18,5 τρις (δολλάρια).Αν είναι μόνο τόσα όσα χρωστάει το Ομοσπονδιακό Κράτος τότε είναι ακόμα καλύτερα από ότι πίστευα.(νομίζω η απάντηση σε ένα κοριτσάκι δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά "πάρα πάρα πολλά"... γενικά τα κοριτσάκια είναι δύσκολο να κατανοήσουν τέτοια νούμερα)
Κακως συγκρινουμε δυο χωρες την στιγμη που η μια εχει κανει απεριγραπτη ζημια στην αλλη στο πολυ προσφατο παρελθον. Εκτος απο την διαγραφη των χρεων της Γερμανιας το 1953,για το πως ανθισε η οικονομια της Γερμανιας...ασε να εχω τις επιφυλαξεις μου! Αλλα ειλικρινα πιστευεις πως με την αρνητικη επεμβαση των ισχυρων (κλεισιμο εργοστασιων,ελεγχος στην παραγωγη} και των τωρινων παραλογων απαιτησεων τους,θα εχουμε ακμη, αναπτυξη και οικονομικη ανθηση στην Ελλαδα;
Για να απαντήσω πρώτα στο ερώτημά σου : ΌχιΕγώ δεν εξέφερα άποψη ούτε για τον εάν οι γερμανοί είναι κακοί ή καλοί ούτε σε ποιους λόγους οφείλεται η οικονομική τους ανάπτυξη.Ανέφερα απλώς το γεγονός ότι η οικονομία της δεν έχει πρόβλημα. Το που οφείλεται αυτό; Ναι, στην διαγραφή των χρεών το 1953, στο ότι ενώ διδάσκουν στους έξω την "προτεσταντική ηθική" δεν υπάρχει γερμανική εταιρεία που να μην έχει αναμειχθεί σε σκάνδαλο διαφθοράς (εκτός Γερμανίας βεβαίως-βεβαίως), στο ότι δουλεύουν, στο ότι είναι οργανωμένοι, σε..., σε...Πάντως πρόβλημα δεν έχουν. Εμείς είμαστε που έχουμε πρόβλημα και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πως θα ξεμπλέξουμε. Δεν είπα να κάνουμε αναγκαστικά ότι λέει η Γερμανία... αυτοί κοιτάνε το συμφέρον της χώρας τους... εμείς πρέπει να κοιτάξουμε επιτέλους το συμφέρον της χώρας μας.
Όπως και οι Τούρκοι πρί και οι Βυζαντινοί πιο πρίν και οι Ρωμαίοι ακόμη πιο πρίν.Και γιατί δε μας πληρώνουν με Mercedes και Audi.Δε κυκλοφορούν αρκετά στην Ελλάδα...