Ο Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει με τον Πούτιν για την τράπεζα των BRICS

Ο Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει με τον Πούτιν για την τράπεζα των BRICS Facebook Twitter
1

To ενδιαφέρον όλων των μέσων προκάλεσε η πρωινή είδηση για το αίτημα Τσίπρα για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το τηλεφώνημα έγινε και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον συζητήθηκε και η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, αλλά και η συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.

Από το Μαξίμου σημειώνεται πως η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το Κρεμλίνο.

Από την πλευρά της Ρωσίας αναφέρεται πως στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα ενεργειακά θέματα.

 

"Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α.Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας", αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν λίγο η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.


Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.


Όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, κατά τη συνομιλία συζητήθηκε το σχέδιο της κατασκευής κόμβου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας "από όπου οι χώρες της ΕΕ πρέπει με δικές τους δυνάμεις να κατασκευάσουν υποδομές μεταφοράς αερίου για περαιτέρω υποδοχή του φυσικού αερίου στο έδαφός τους".



1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια