WSJ: Οι δανειστές ολοκλήρωσαν το δικό τους σχέδιο συμφωνίας

WSJ: Οι δανειστές ολοκλήρωσαν το δικό τους σχέδιο συμφωνίας Facebook Twitter
2

Οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με τους όρους μιας προτεινόμενης συμφωνίας προς την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται δύο άτομα με γνώση των συνομιλιών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκλήρωσαν το πρωί της Τρίτης το προσχέδιο της συμφωνίας που θα αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, μετά τη πενταμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τη Δευτέρα ώστε να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΔΝΤ φαίνεται πως υποχώρησε στην επιμονή του για ρητή δέσμευση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, και αν και το ζήτημα του υψηλού χρέους παραμένει ένα επίμαχο θέμα στο παρασκήνιο, δεν καθυστερεί την πρόταση των πιστωτών.

Η σύνοδος του Βερολίνου, την οποία φιλοξένησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, φάνηκε να μειώνει τις διαφορές μεταξύ της Ευρώπης και του ΔΝΤ σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν σε σχέση με την Ελλάδα, τονίζεται.

Η πρόταση των πιστωτών για μια συμφωνία αναμένεται να δοθεί σύντομα στην ελληνική κυβέρνηση, προσθέτει το δημοσίευμα. Στο άρθρο τονίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αντιμετωπίσει αιτήματα για σκληρές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και άλλους τομείς, καθώς και την επιμονή των πιστωτών για επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια