Βαρουφάκης: Το πρόβλημα με τους θεσμούς είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους

Βαρουφάκης: Το πρόβλημα με τους θεσμούς είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
17

«Είναι πολύ σημαντικό να πιέζεται η Ελλάδα και να μην εγκαταλείψει τον ιερό σκοπό της θωράκισης της νησιωτικής Ελλάδας και της περαιτέρω ανάπτυξης της», ανέφερε νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κρεμαστινού.

Τόνισε επίσης ότι η χώρα δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό των γειτονικών χωρών  στο θέμα του ΦΠΑ, αλλά πρέπει να ενεργοποιήσει με μη γραφειοκρατικές διαδικασίες την επιστροφή του ΦΠΑ στους τουρίστες που κάνουν αγορές.

Για την Τρόικα είπε ότι δεν μπαίνουν πλέον οι τεχνοκράτες στα υπουργεία, δεν ανακρίνουν υπουργούς, δεν τους έχουν να περιμένουν έξω από τα υπουργεία. «Το πρόβλημα με τους θεσμούς είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους για αυτό θα πρέπει από εδώ και πέρα να μιλάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και όχι στο πλαίσιο ενός παρανομικού αδιαφανούς πλαισίου», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Πώς σου φαίνεται να μη τους πληρώναμε καθόλου, όπως γίνεται τώρα; Χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν ως και 6 μήνες. Οι υπόλοιποι είναι άνεργοι και δεν πληρώνονται καθόλου ή μαύροι και πληρώνονται ότι περισσεύει.Βλέπεις όλα είναι σχετικά. Εξαρτάται για ποιούς νοιάζεσαι περισσότερο.
Και βεβαια ενδιαφερονται για τους ανθρωπους,ουτε κατα διανοια δεν μας περνα για νουμερα και αριθμους! Το μονο που θελουν,ειναι να βαλουν τους τεμπεληδες Ελληνες (οπως μας χαρακτηριζουν)στον σωστο δρομο,για να γινουμε επιτελους σωστοι Eυρωpay..εεεε..Ευρωπαιοι ηθελα να πω!
Δεκτόν. Εσείς λοιπόν που σέβεστε τον άνθρωπο το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι όσοι χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους στις τράπεζες, ανεξάρτητα πως τα δημιούργησαν τα χρέη, να καλυφθούν από μια δίκαια και γενναιόδωρη λύση η οποία θα προβλέπει κούρεμα, αποπληρωμή στο διηνεκές, και περιθώριο στον οφειλέτη να αποταμιεύει κι'όλας για να έχει ανάπτυξη της περιουσίας του.Όχι όπως μας βολεύει έξω και αλλιώς μέσα.
Δηλαδή οι ιδιώτες και τα κράτη να λειτουργούν στο ίδιο πλαίσιο? Ότι γίνεται για τα κράτη να γίνεται και για τους ιδιώτες?Μάλλον δε τα έχεις καταλάβει καλά.
Τα κράτη εκπροσωπούνται απο κοινοβούλια τα οποία εκλέγονται από πολίτες, δηλαδή ιδιώτες, και λογοδοτούν σε αυτούς. Αν νομίζεις λοιπόν οτι οι 18 κυβερνήσεις θα δεχτούν τον Βαρουφάκη να το παίζεις άπλας με τα δικά τους λεφτά μάλλον εσύ μπερδεύεσαι.
@ΔονΔεν υπάρχει ούτε ένα κράτος στην υφήλιο που να μην ξοδεύει περισσότερα απ'όσα εισπράττει. Οι κεντρικές τράπεζες έχουν σταματήσει να τυπώνουν χρήμα για τα κράτη, πλέον τα κράτη αναγκάζονται να δανείζονται από ιδιώτες και ιδιωτικές τράπεζες και οργανισμούς.@DrCΤα 18 κράτη από μόνα τους περάσανε μέσω των κοινοβουλίων τους τη μετατροπή του ιδιωτικού χρέους των Γερμανικών, Γαλλικών και Αγγλικών ιδιωτικών τραπεζών, σε δημόσιο χρέος, μετακυλίζοντας το κόστος από τις ιδιωτικές τράπεζες, στους πολίτες τους. Δε νομίζω πως φταίει ο Βαρουφάκης για τις επιλογές των κυβερνήσεων των 18.Γι'αυτό καλό είναι πρώτα να ενημερωνόμαστε, να σιγουρευόμαστε γι'αυτά που ξέρουμε και μετά να κάνουμε σχόλια.
@cozmoz συνεχίζεις να μπερδεύεσαι. Ο Στουρνάρας και ο Βαρουφακης καναν/ουν την δουλειά τους. Αυτό δεν σημαίνει οτι οι άλλοι έχουν οποιαδήποτε υποχρέωση να τους δώσουν λεφτά απο τους κρατικούς προϋπολογισμούς τους με όρους που δεν τους θεωρούν συμφεροντες και ουτε έχουμε και εμείς την υποχρέωση να πιστέψουμε οτι αν η τρόικα ξεζουμισει την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή στραβη και η κυβέρνηση μας σωστη. Σιγά να μην μου φταίει δηλαδή η τρόικα επειδή ο ΓΑΠ, η ΝΔΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν διαλύσει το σύμπαν.
Παιδιά τα κράτη που δανείζονται πληρώνουν και τα χρέη τους. Έρχεστε στα λόγια μου λοιπόν. Αν θέλουμε κράτος που να δανείζεται για να ξοδεύει πρέπει να έχουμε κράτος ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και όχι μπανανία. Μέχρι στιγμής 3 χώρες έχουν πιστολιάσει χρέος του ΔΝΤ: Σομαλία, Ζιμπάμπουε και Ουγκάντα. Πόσο περήφανοι θα νιώσετε αν μπει κι η Ελλάδα σ' αυτό το κλαμπ;
Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τις κυβερνήσεις των 18 αυτών χωρών για να "διασώσουν" τις τράπεζες τους από ζημιές επειδή κατείχαν ομόλογα της Ελλάδος και μετακύλησαν το κόστος αυτό από τις ιδιωτικές τράπεζες στους φορολογούμενους τους.
Βρε αγόρι μου στο θεό σου. Αν δεν έπαιρναν αυτή την απόφαση ξέρεις που θα ήταν η Ελλάδα (και οι συνταξιούχοι της) σήμερα; Συνειδητοποιείς τι σημαίνει πτωχευμένο κράτος; Και άντε πήραν την απόφαση. Αντί να τους πούμε κι ευχαριστώ τους λέμε τοκογλύφους (με επιτόκια 1,5%) και ζητάμε να συνεχίσουν να μας δίνουν λεφτά γιατί αυτά που βγάζουμε δεν φτάνουν για τη πληρωμή των συντάξεων και των μισθών που δίνει το Ελληνικό κράτος.Μην λέτε ότι σας κατέβει ρε παιδιά, έλεος...
@ΔονΔηλαδή θεωρείς πως αν η DB εμφάνιζε ζημιές αντί να μετακυληθεί το κόστος δανεισμού στον Γερμανικό λαό, εμείς θα είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα απ'ότι τώρα? Πτωχευμένο κράτος είμαστε από το 2010. Δε στα λένε καλά μου φαίνεται. Ξέρεις κανένα μη-πτωχευμένο κράτος που να είναι στο ΔΝΤ?Τοκογλύφοι είναι επειδή πχ η Γερμανία, μας έχει δανείσει 80δις και εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα έβγαζε κάθε χρόνο 80δις κέρδος. Το ότι δεν αναδιανέμει τον πλούτο στον λαό της Γερμανίας είναι εξαιτίας του Ορντολιμπεραλιστικού μοντέλου που εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες (Ordoliberalism).Έχουμε να πάρουμε χρήματα από τον Αύγουστο, μια χαρά πληρώνοντε οι συντάξεις και οι μισθοί. Λεφτά για να λειτουργήσει το κράτος έχουμε (έστω να υπολειτουργήσει όπως τώρα), λεφτά να αναπτυχθούμε και να βγούμε από την ύφεση δεν έχουμε.Γι'αυτό σου λέω δεν τα ξέρεις καλά. Άσε την κριτική και διάβασε πρώτα χωρίς να ανακυκλώνεις αυτά που διαβάζεις στις εφημερίδες.
"...Πτωχευμένο κράτος είμαστε από το 2010. Δε στα λένε καλά μου φαίνεται. Ξέρεις κανένα μη-πτωχευμένο κράτος που να είναι στο ΔΝΤ?..."Εσύ ξέρεις τι θα πει άτακτη χρεοκοπία; Μην παίζουμε με τις λέξεις σε παρακαλώ, δεν χρεωκοπήσαμε ατάκτως. Εσένα δεν στα λέει καλά η Αυγή.
@Ashton Heston IIIΔεν διαβάζω ούτε Αυγή, ούτε καμία άλλη Ελληνική εφημερίδα, να ενημερωθώ θέλω, όχι να διαβάσω κομματική γραμμή όπως μερικοί εδώ μέσα.Δεν παίζω με τις λέξεις, είμαι πολύ προσεκτικός. Αν οι άλλοι δεν ξέρουν να περιγράψουν την άποψη τους ολοκληρωμένα και χρησιμοποιούν αδόκιμα τον λόγο, τότε οι παρεξηγήσεις είναι αναπόφευκτες.Μπορεί να μην χρεοκοπήσαμε "ατάκτως" όπως λες, αλλά όπως επίσης λες, "μην παίζουμε με τις λέξεις", έχουμε 29% ανεργία, 60% στους νέους, ένας στους 3 ζει στο όριο της φτώχιας ή κάτω από αυτό, έχει χαθεί το 45% του εισοδήματος των νοικοκυριών, τα ομόλογα του δημοσίου είναι κολόχαρτα και έχει χαθεί παντελώς η αξιοπιστία της χώρας ενώ οι τράπεζες αδυνατούν να λειτουργήσουν παρά μόνο για να κατασχέσουν κανά ακίνητο. Είμαστε χρεωκοπημένοι, τέλος, είτε το παραδέχεται η εφημερίδα που διαβάζεις είτε όχι μιας που μας σώζανε τόσα χρόνια ο ΓΑΠ, ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς.