Αναμένεται παρέμβαση ΗΠΑ για να έρθει η συμφωνία

Αναμένεται παρέμβαση ΗΠΑ για να έρθει η συμφωνία Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
3

Για παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις του Ταμείου και η σκληρή στάση του στη διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε σύμφωνα με –πληροφορίες που επικαλούνται τα Νέα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Λιού φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα αναληφθούν από αμερικανικής πλευράς οι δέουσες πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Μάλιστα ο υπουργός των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι θα βάλει το θέμα στην Σύνοδο του G7 που αρχίζει αύριο, Τετάρτη, στη Γερμανία, που έχει και την προεδρία.

Τα Νέα αναφέρουν ότι σύμφωνα με την απόρρητη ενημέρωση που έγινε στο Μαξίμου από τις ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, ο Τζακ Λιου εμφανίστηκε να πείστηκε μετά την επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα για την αναγκαιότητα άμεσης προώθησης λύσης και συμφωνίας.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι Αμερικανοί διαμήνυσαν στην ελληνική πλευρά ότι παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας, η ηγεσία του Ταμείου δεν είναι αρνητική απέναντι στην προοπτική της συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ,  το εμπιστευτικό τηλεγράφημα που έφτασε ξημερώματα Σαββάτου στο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα Αλέξη Τσίπρα και Τζακ Λιου, εμφανίζει την ίδια τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να προτίθεται «να συνεισφέρει, καθ' ο μέτρο τής είναι επιτρεπτό, σε θετική κατάληξη».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αφού έχουμε την υποστήριξη των Αμερικανών το θέμα θα λυθεί μια χαρά!Αλλά γιατί θα μας υποστηρίξουν οι Αμερικάνοι (οι φονιάδες των λαών);Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στο ώριμο συμπέρασμα ότι θα μας βοηθήσουνε επειδή μας αγαπάνε. Είναι γεγονός άλλωστε ότι πάντα μας αγαπούσαν και πάντα ενδιαφέρονταν και φρόντιζαν για τα Ελληνικά θέματα. Σωστά κύριοι του Σύριζα; Α ρε αλήτες! Το ξέρουμε καλά ότι την πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει κάτι επωφελές για κάποιον άλλον αν κι ο άλλος δεν του κάνει κάποια εκδούλευση/παραχώρηση. Σωστά κύριοι του Σύριζα; Και ζητήσατε τώρα ρε απατεώνες την μεσολάβηση των Αμερικανών (των φονιάδων των λαών), για να βγούμε απ την φριχτή θέση στην οποία μας έχετε βάλει. Σωστά κύριοι του Σύριζα; Μεθαύριο κάτι θα ζητήσουν και οι Αμερικάνοι βέβαια. Ίσως να το έχουνε ζητήσει κιόλας. Δεν πιστεύω να τους το αρνηθείτε. Σωστά κύριοι του Σύριζα; Κατά τα’ άλλα εσείς είσαστε που θα δίνατε στην Ελλάδα την ανεξαρτησία της και την αξιοπρέπειά της! Γιαυτό πέσατε και παρακαλάτε τους Αμερικάνους (τους φονιάδες των λαών) να μεσολαβήσουν! Γιατί εξασκείτε περήφανη και ανεξάρτητη πολιτική που αψηφά την κάθε ιμπεριαλιστική υπερδύναμη! Σωστά κύριοι του Σύριζα; Τελικά θα γίνει Αμερικανική/Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο; Ελέγχει η Κάρπαθος το νότιο Αιγαίο (κατ επέκταση την είσοδο στην Μαύρη Θάλασσα); Η Κάρπαθος χωρίζει τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου από την Κρήτη; Υπάρχει περίπτωση σε πιθανή εμπλοκή οι όποιες Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Κρήτη να μην μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια;Α ρε αλήτες!
Μα καλά, τώρα που έχουμε συγκυβέρνηση Τσιπροκαμμένων δεν είμαστε κώλος και βρακί με το Πουτιν και το Ξανθό Γένος? Που είναι τα δισεκατομμύρια που θα μας έδιναν μπροστάντζα για τον αγωγό που ΘΑ γίνει? Ο Λαφαζάνης δεν πήγε να τα φέρει? Χάθηκαν στο δρόμο?Πάλι στους φονιάδες των λαών Αμερικάνους τρέχουμε και παρακαλάμε? Πάλι?