Λαφαζάνης: Mαντρόσκυλα που χαμογελούν οι θεσμοί

Λαφαζάνης: Mαντρόσκυλα που χαμογελούν οι θεσμοί Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
13

Έντονη κριτική άσκησε σήμερα σε ξένους αξιωματούχους από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης.

"Οι λεγόμενοι θεσμοί εφαρμόζουν εδώ και τέσσερις μήνες το μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος του ελληνικού λαού και μια από τις πιο φρικτές και εκβιαστικές πρακτικές στα παγκόσμια χρονικά σε βάρος της χώρας." φέρεται να λέει ο κος Λαφαζάνης ο οποίος τόνισε πως αυτή την ώρα η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί σε βάθος και να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την περίπτωση που δεν υπάρξει τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ.

"Κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτρέπει νέας μορφής πειθαναγκασμούς, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικές συμφωνίες, γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα." τόνισε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας στην ομιλία του.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε έντονη κριτική σε ξένους αξιωματούχους, τονίζοντας ότι τα χαμόγελα κρύβουν την πραγματικότητα και ότι μοιάζουν με μαντρόσκυλα που επιτίθενται.

Σημειώνεται πως η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε ένα δισέλιδο κείμενο με το οποίο ζητά να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ αν οι «θεσμοί» συνεχίσουν την «ίδια εκβιαστική τακτική». Ειδικότερα, στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας αναφέρεται:


« Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό , πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της»

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του: εάν τους θεωρεί μαντρόσκυλα, απλά να μην πάει σα ζήτουλας να παρακαλάει δανεικά, και ας πάει στον Πούτιν και το Μαδούρο. Μπουχτίσαμε αρλούμπες τόσους μήνες τώρα από κάθε απίθανο τύπο που λέει τα δικά του....
Μην ξεχνας πως το τρυπακι με τον δανεισμο δεν ειναι του Συριζα. Αυτα ειναι προικοσυμφωνα παλαιοτερων κυβερνησεων!Λογικο δεν ειναι να ζηταει δανεικα; Αφησαν τιποτα οι προηγουμενοι; Δεν ειμαστε ομως η μονη χωρα,μην ξεχνιομαστε. Και η Γερμανια εχει δανειστει σε δυσκολες εποχες. Και η Γερμανια χρωσταει. Τι περιμενουμε απο τον Συριζα να εχει κανει σε 4 μηνες, θαυματα; Για να σταθει στα ποδια της η χωρα μετα απο το στραπατσο που εχει φαει,θελει χρονο. Αλλονων τρυπες μπαλωνουν αν δεν εχεις καταλαβει. Ελπιζω να ερθει συντομα η ωρα που θα βαλουν χερι στην περιουσια των λαμογιων και καταστροφεων της χωρας. Θα το θελα πολυ!
Η κυβέρνηση, λέει ο Λαφαζάνης, δεν θέλει άλλους φόρους στον ελληνικό λαό αλλά παράλληλα δεν θέλει και μείωση μισθών ή συντάξεων. Δηλαδή ζητά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να πληρώνουν τους μισθούς των δικών μας Δ.Υ. και συνταξιούχων. Αλλιώς απειλεί ότι θα βγούμε απ' το ευρώ και θα τους πληρώνουμε μόνοι μας με δραχμές-χαρτοπόλεμο. Κι αν μεθαύριο θέλουμε να δώσουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις θα ζητάμε απ' τους Ευρωπαίους και θα μας δίνουν υποθέτω γιατί αλλιώς θα βγούμε απ' το ευρώ.Μετά μου λες πτυχία οικονομικών. Ο άνθρωπος είναι θεός.
Οι συντάξεις και οι μισθοί θα μειωθούν στα επίπεδα που μπορεί να χρηματοδοτεί ο προϋπολογισμός μας. Κανένας λαός άλλης χώρας δεν θα μας πληρώνει για να έχουμε το κράτος που θέλουμε και τους συντάξεις που θέλουμε. Είναι απλό αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις, το ξέρω.
Τις συντάξεις και τούς μισθούς φίλε τούς πληρώνεις ανάλογα με το πόσο ΔΥΝΑΣΑΙ κι όχι αυθαίρετα αναλογα με το πόσο γουστάρεις.Αν δεν μπορούμε να τίς πληρωσουμε τότε, ναι, θα μειωθούν ΚΙ ΑΛΛΟ. Πόσο?Τόσο ώστε να μπορούμε να τούς πληρωνουμε χωρίς δανεικά.Είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί πιά?
@ΖήκοςΟι μισθοί, τα επιδόματα, οι συντάξεις και τα εφά(ρ)παξ των ρετιρέ του ευρύτερου Δημόσιου τομέα βεβαίως και έχουν περιθώρια και μάλιστα μεγάλα για να μειωθούν.Αυτό που δεν πρέπει να συνεχιστεί είναι να φορολογούνται για τεκμαρτά εισοδήματα άνεργοι και μισθοσυντήρητοι των 500 και 600 Ευρώ για να παίρνουν τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού αυτά που έχουν συνηθίσει.
@RF_junkie 24.5.2015 | 20:17Αυτό που γράφεις ισχύει, μέχρι ενός σημείο και πάλι, όταν έχεις δικό σου νόμισμα.Και επιτέλους πρέπει να το καταλάβετε ορισμένοι. Η οικονομική μας κατάσταση, εντελώς παράλογη έτσι όπως διαμορφώθηκε, ΔΕΝ είναι διαχειρίσημη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!Δεν βγάζουμε ΟΥΤΕ 5, χρωστάμε τα εκατονταπλάσια (+) και μας ζητάνε και να κόψουμε. Γίνεται λες;
@Ανηθικος αυτουργος 24.5.2015 | 20:58Δεν έχω ούτε είχα καμία σχέση με το δημόσιο. Πάντα ήμουν και είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά αν νομίζεις ότι το πρόβλημα μας εστιάζεται στις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου, τι να σου πω τότε; Αν ήταν τόοοσο απλό θα είχαμε λύσει μεγάλο μέρος του προβλήματος μας. Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορείτε και θέλετε να καταλάβετε ορισμένοι. Πολλά θα μπορούσα να γράψω. Απλά μόνο ένα θα σημειώσω. Όσοι θέλετε και κόπτεστε για την κ#λ%κατάσταση που έχουμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια, να ψάξετε να βρείτε πόσα εξακολουθούμε να δαπανάμε κάθε χρόνο σε εξαιρετικά ακριβές, πανάκριβες, στρατιωτικές-αμυντικές (ανούσιες και περιττές) δαπάνες και εξοπλισμό και τότε ευχαρίστως να κουβεντιάσουμε.Εδώ είναι που ισχύει η παροιμία: «Ο Ποντικός στην τρύπα δεν χώραγε, κολοκύθια έσερνε»...
By the way, Δον Ιδιώτη τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν σχέση με επιστήμες. Ο υπουργός υγείας κανιβάλισε τα αποθεματικά, δεν έχει πληρώσει κανέναν προμηθευτή και σέρνει κόκαλα στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Ασφάλισης είναι ένας συνδικαλιστής που έχει μοιράσει μέχρι και από τα διαθέσιμα των συνταξιούχων για να πληρωθεί το ΔΝΤ (ακκκσιοππρεποια) ενώ ο Υπουργός Οικονομικών έχει καταφέρει να μεγαλώσει το δημοσιονομικό κενό και να απειλείται η χώρα με άμεση χρεοκοπία, η οποία μάλιστα δεν θα αποφευχθεί. Η συζήτηση για μισθούς και συντάξεις είναι για να χαίρονται τα ούφο που τους ψήφισαν. Αν δεν πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ - που δεν θα πληρωθεί - δεν θα μπορέσουν οι τράπεζες να ανανεώσουν τα έντοκα και θα υπάρξει μερική ή ολική στάση πληρωμών για τον Ιούνιο (για Ιούλιο δεν συζητάμε, δεν θα υπάρχει χώρα). Φυσικά σε ένα τέτοιο σκηνικό, δεν θα έχει κανένα νόημα να μιλάμε για μισθούς και συντάξεις. Η νο1 συζήτηση θα είναι η ασφάλεια.
Νοων ...νοειτω. Αυτοι που κοπτονται για μνημονια, δεν ζουν ουτε με 200,ουτε 400 αλλα ουτε με 1000 ευρω,μην γελιεσαι! Αν ζουσαν με λιγα και δεν τα βγαζαν περα,θα λεγαν αλλα.Μονο για γιατρους και φαρμακα για εναν ηλικιωμενο, ειναι η μιση συνταξη...και λιγα λεω! Οποιος εχει συγγενη με προβληματα υγειας,ξερει. Πως θα μειωθει μια συνταξη την στιγμη που ολα ειναι στα υψη; Ειδη πρωτης αναγκης, πετρελαιο, φαρμακα, ΔΕΗ, νερα,ενοικια,φοροι;Οι δανειστες ζητουν επισης απο τα 4.500 να παμε στα 6.000 ενσημα. Δηλαδη συν πεντε χρονια εργασιας! Παραλογο για εναν εργαζομενο ομως λογικο για καποιον βολεμενο! Ο καθενας παιρνει και διαλεγει.