Απεργία την Πρωτομαγιά

Βαρουφάκης: Σκυλίσια και στα όρια της προδοσίας η αντίδραση της εγχώριας τρόικα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού

Βαρουφάκης: Σκυλίσια και στα όρια της προδοσίας η αντίδραση της εγχώριας τρόικα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού Facebook Twitter
SOOC
9

Σκυλίσια αντίδραση που “αγγίζει τα όρια της προδοσίας” χαρακτηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης την αντίδραση της Ν.Δ. Του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού στο θέμα του ΦΠΑ, χαρακτηρίζοντας τα τρία κόμματα “εγχώρια τρόικα”.



«Η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας», τονίζει ο υπουργός που σε ό,τι αφορά στην παραμονή του στο υπουργείο δηλώνει στη Real News:
«Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε, θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;» τονίζοντας: «Δεν έπρεπε να μπούμε (στο ευρώ), αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω».

Επίσης τονίζει ότι θα προτιμούσε την παραίτηση από το να οδηγήσει το λαό σε βαθύτερη κακουχία: «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ και δεν θα συμβιβαστώ σε όρους αρχής και όρους λογικής», σημειώνει τασσόμενος κατά της ρήξης αλλά και κατά των πρόωρων εκλογών.

«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν πέραν του άμεσου κόστους», λέει.



9

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δηλαδή δεν είναι προδοσία το να λες προεκλογικά οτι θα σκίσεις το μηνόνιο και θα καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ αλλά καταλήγεις να μιλάς για "σχήμα λόγου" και συνέχιση του Ενφια επ' αόριστον;
δηλαδη προδιδω την χωρα μου επειδη σε βρισκω τουλαχιστον αστειο και ανεπαρκη απο την πρωτη στιγμη που βρεθηκες σε αυτό το υπουργειο και εχεις κανει βαρουφες που ενοχλουν ακομη και τους δικους σου!Για εξηγησε μας γιατι ο Δραγασακης παιζει ουσιαστικα τον δικό σου ρόλο? ποιος "προδοτης" αραγε σε "παγωσε" και τωρα επιμενεις να ψαχνεις μικροφωνα για να επιβεβαιωσεις το ρόλο σου?
Έχω μείνει άναυδη με τη δήλωση αυτή του Βαρουφάκη! Εδώ και 3-4 μήνες, βέβαια, είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για τη σοβαρότητα του ατόμου, αλλά τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν τους περίμενα (Σκυλίσια αντίδραση που “αγγίζει τα όρια της προδοσίας” Πηγή: www.lifo.gr). Όποιος δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς, τις παλινωδίες, τα είπα-ξείπα κλπ κλπ της Κυβέρνησης είναι προδότης ή μάλλον αγγίζει τα όρια του προδότη; Έλεος πια! Σοβαρευτείτε κε Βαρουφάκη και λοιποί.
Αγαπητή μου πετυχημένο το σχόλιό σου αλλά μην εκπλήσσεσαι. Για να καλύψεις ανεπάρκειες όπως ο συγκεκριμένος και για να δικαιολογηθείς στους δικούς σου εφευρίσκεις συνομωσίες, εχθρούς, πράκτορες, ρουφιάνους, δοσίλογους. Και όπου μπορείς - αν μπορείς παίρνεις και κεφάλια. Παλιά τακτική των ολοκληρωτικών καθεστώτων, κομμάτων, χωρών κλπ.
Ο Βαρουφάκης ένα καλό που είχε ως τα τώρα ήταν ό,τι δεν ήταν διχαστικός, εμφυλιοπολεμικός. Τώρα με τις "δημιουργικές ασάφειες" "τη συμφωνία χωρίς ρευστότητα που έκανε" "τα δεν θέλουμε τη δόση, δώστε δόση" "τα λεφτά του ΤΧΣ που πήραν πίσω" "τα δεν γνωρίζω για αύξηση στη ΔΕΗ" με όλες αυτές τις αποτυχίες και τις γκάφες που έχει στο ενεργητικό του αναγκάζεται να καταφύγει εκεί μπας και επιβιώσει.
Αυτός ο τύπος έχει κάτι στο μυαλό του. Και αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι το καλό της Ελλάδος. Βαρουφάκη,σ' έχω και μια χρηστική πληροφορία: Διαχρονικά στην Ελλάδα, όσοι κραύγαζαν για προδότες, σκυλιά!!! και καθάρματα ή ήταν απατεώνες (πατριδοκάπηλη Δεξιά) ή κατέληγαν οι ίδιοι στο εκτελεστικό απόσπασμα (κομμουνιστές στον Εμφύλιο). Κούρασες με την ανικανότητά σου και τα παιχνίδια που παίζεις.
Α, για σε παρακαλώ! Ο Βαρούφας είπε πως "αγγίζουν τα όρια της προδοσίας", δεν τους είπε προδότες (είπαμε, "δημιουργική ασάφεια"). Βέβαια κάτι άλλο που αγγίζει τα όρια της προδοσίας είναι το να ξεσηκώνεις τους αφελείς να σε ψηφίσουν για να κάνεις μια "διαπραγμάτευση" που ξέρεις εκ των προτέρων πως είναι χαμένη (επί της ουσίας), ζημιώνοντας και οικονομικά, αλλά κυρίως σε συμβολικό επίπεδο την χώρα σου. Βέβαια αυτό το φιάσκο έχει αποβεί πολύ χρήσιμο στην καριέρα του Βαρουφάκη, αυτό είναι σίγουρο.