ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Bloomberg: Ποιους τρεις ανθρώπους να ακούς, αν θες να ξέρεις τι γίνεται

Bloomberg: Ποιους τρεις ανθρώπους να ακούς, αν θες να ξέρεις τι γίνεται Facebook Twitter
2

Τους τρεις ανθρώπους που πρέπει να ακούει κανείς αν θέλει να ξέρει πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών αναδεικνύει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο κάνει λόγο για μπερδεμένη κατάσταση από τις δηλώσεις διαφόρων και τις συνεχείς διαψεύσεις.

Όπως λένε οικονομολόγοι της ING Diba στη Φρανκφούρτη και της Berenberg Bank στο Λονδίνο, οι άνθρωποι που ασκούν πραγματική επιρροή είναι ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι.


Σύμφωνα με όσα λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Diba, Carsten Brzeski, η Μέρκελ προσπαθεί να συμφιλιώσει την επιθυμία των ψηφοφόρων της για διακοπή των δανείων προς την Ελλάδα με την προσπάθεια να αποφύγει τη διάλυση του ευρώ ενώ από την άλλη ο Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να βάλει τέρμα στη λιτότητα. Κάπου στη μέση, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται ο Ντράγκι που κάνει ό, τι μπορεί για να προστατέψει το ευρώ.

Αυτοί οι τρεις άνθρωποι έχουν την πραγματική δύναμη να διαμορφώσουν τις εξελίξεις, αναφέρει το άρθρο.


«Στην ελληνική ισορροπία δυνάμεων, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κάνει τον περισσότερο θόρυβο, αλλά ο Τσίπρας λαμβάνει τις αποφάσεις», σημειώνει επίσης.

Για τον Ντράγκι σημειώνει ότι από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση διατήρησε την πίεση προς την Ελλάδα αλλά και ενθάρρυνε τους επενδυτές να αποκλείσουν τις ακραίες φωνές. Παράλληλα προστάτεψε όλες τις μη ελληνικές αγορές ομολόγων από την αναταραχή στην Ελλάδα.


Γιά τη Μέρκελ αναφέρεται ότι στις τελευταίες φάσεις της κρίσης, η αφοσίωση της Μέρκελ και του Ντράγκι στη νομισματική ένωση περιόρισαν την ανησυχία των επενδυτών για το ενδεχόμενο ενός Grexit.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο καθένας από αυτούς, αλλά και πολλοί ακόμη που δεν αναφέρθηκαν, παίζει τον ρόλο του στο θέατρο της υποκρισίας και έλλειψης αποφασιστικότητας στην μέα πολιτική πραγματικότητα.Όλοι αποφεύγουν το ρίσκο εκτός από τον Βαρουφάκη και τον Σόιμπλε. Ο πρώτος από την τρέλα και ειλικρίνεια του χαρακτήρα του και ο δεύτερος από την αλαζονεία της υπερσυντηρητικής, εμείς είμαστε αλάθητοι, ιδεολογίας του. [Γιάννη κρύψε και κάτι λόγια όχι μόνο το "νι". Δεν κάνεις μάθημα σε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν. Οι πολιτικοί αν καταλάβαιναν οικονομικά θα είχαν λύσει τα δομικά προβλήματα της Ευρωζώνης εδώ και 15 χρόνια.]Από αυτούς τους δύο μόνο, Σόιμπλε Borg και Γιάνη Blog, μπορεί να συμπεράνει κάποιος την αλήθεια του τι πραγματικά γίνεται. Οι υπόλοιποι την κρύβουν όπως ένα βαθυσκότεινο λαγούμι κρύβει τα διαμάντια του από τους κερδοσκόπους, συμπεριλαμβανομένων των καιροσκόπων δημοσιογράφων. +:Κάτι πολύ σημαντικό όμως γράφτηκε στο άρθρο για την σταθερότητα στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της Ελλάδας που άλλαξε σε σχέση με το 2010 και 2012 αλλά πιο σημαντικό για εμάς και την Ευρώπη είναι ο νέος διοικητής της ΕΚΤ, από Τρισέ σε Ντράγκι.Σε αυτό τον κεντρικό ρόλο τραπεζίτη στο τραπέζι με την τεράστια Ελληνική σαλάτα (χρέος) ήρθε το καλύτερο "Ελαιόλαδο της Αγοράς". Να μην χαρακτηρίσουμε τι υποκατάστατο τρώγαμε πριν την αντικατάσταση. Λάδι λεγόταν αλλά από τι μηχανή βγήκε πολύ αργά μάθαμε.Το καλό ελαιόλαδο χρειάζεται να δώσει κάτι πολύ σημαντικό που έλειπε στην τράπεζα. Γεύση, Υγεία, και το φρεσκοπρεσαρισμένο ευρωχρήμα. Να κάνει την σαλάτα πιο εύγευστη και πιο ευκολοχώνευτη στους εταίρους στο τραπέζι. Αλλά και πιο ασφαλή από δηλητηρίαση!Οι χρηματιστηριακές αγορές μετοχών και ομολόγων είναι πιο ασφαλείς από το παρελθόν, τουλάχιστον αυτό πιστεύουν. Εμπιστεύονται την ΕΚΤ του 2015 πολύ περισσότερο από το '10 και '12. Γνωρίζουν ότι υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα στα λόγια και στα έργα του Ντράγκι.Τώρα αν αυτό θα έχει σαν ελπίδα και πρόθεση την σωτηρία της Ευρώπης ή την σωτηρία της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα, αν δεν φοβούνται το Grexit κακό του κεφαλιού τους, αυτό μόνο ένας Θεός το ξέρει.Οι αγορές είναι ήρεμες και τα επιτόκια στα ευρωομόλογα είναι χαμηλότερα από της Αμερικής! Σαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία να έχουν τα επόμενα 10 χρόνια μεγαλύτερη φερεγγυότητα και λιγότερο ρίσκο από την Αμερική. Μάλλον ύφεση και αποπληθωρισμός έρχονται. Το QE του Ντράγκι προβλέπεται ότι θα έχει άλλες δύο επαναλήψεις όπως στις ΗΠΑ (δηλαδή 5 χρόνια) με άφθονο χρήμα στην Αγορά. Δηλαδή θα φτάσει το Ευρώ να πουλιέται μισό Ελβετικό φράγκο πριν ανακάμψει.Εκτός αν ο Σουλτάνος του Ρήνου επιβληθεί σε όλη την Γερμανία και Ευρώπη.