Αντωνοπούλου: Το voucher για τους 16.000 ανέργους θα επανέλθει βελτιωμένο

Αντωνοπούλου: Το voucher για τους 16.000 ανέργους θα επανέλθει βελτιωμένο Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
1

Το πρόγραμμα για τους 16.000 ανέργους δεν καταργήθηκε, αλλά έχει απενταχθεί και θα επανενταχθεί σε δύο μήνες από τώρα ανανεωμένο, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα fm, εξήγησε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προβλήματα στον σχεδιασμό του. «Οι πόροι είναι περιορισμένοι. Αυτό αντιστοιχούσε σε 112 εκατ. ευρώ που αν προχωρούσε, φεύγανε τα 112 εκατ. και ο κάθε άνεργος έπαιρνε στην τσέπη του 1.500 ευρώ», είπε.

«Με αυτό που σχεδιάζουμε τώρα, ο άνεργος θα πάρει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα - να μην πω παραπάνω. Θα το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι, αλλά επίσης θα είναι στοχευμένο ηλικιακά. Δηλαδή, κάποιος άνθρωπος, νέος σχετικά, 29-30 ετών, άλλου είδους παρέμβαση πρέπει να έχει από κάποιον που βρίσκεται ένα χρόνο πριν να βγει στη σύνταξη. Εμείς δεν καταργούμε το γενικό σκεπτικό πίσω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αλλά λέμε ότι κάνουμε τέτοιου είδους εξειδίκευση, ώστε οι άνεργοι να έχουν το μέγιστο δυνατό όφελος».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια