Sputnik: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον Καμμένο να στηρίξει νέες κυρώσεις κατά τις Ρωσίας

Sputnik: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον Καμμένο να στηρίξει νέες κυρώσεις κατά τις Ρωσίας Facebook Twitter
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Δ) συνομιλεί με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth (Α) σε συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 19 Μαΐου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ
1

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να στηρίξει ένα νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά η Αθήνα απάντησε πως η Μόσχα είναι σύμμαχός της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Sputnik, επικαλούμενο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ, πως «μου ζητήθηκε να επεκτείνουμε τις κυρώσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα [στη Γουόρμουθ] ότι το ουκρανικό ζήτημα ήταν πολύ ευαίσθητο για την Ελλάδα, διότι περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη και τη γειτονική περιοχή, και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία».

Ο υπουργός φέρεται να τόνισε ότι η Ελλάδα έχασε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με το άρθρο, υπογράμμισε ακόμα ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «οι αδιάρρηκτοι δεσμοί» μιας κοινής θρησκείας καθώς και οι οικονομικοί δεσμοί ενώνουν τις δύο χώρες.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η επεξήγηση στη λεζάντα της φωτογραφίας είναι πολύ επιτυχημένη. Λες και δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τον Καμμένο από την Γουόρμουθ.Πέραν του αστείου, αναμένω την επίσημη δήλωση του υπουργού, γιατί τώρα τελευταία πολλά δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως αποδείχθηκαν προϊόντα κοπτοραπτικής.