Διάγγελμα Μέρκελ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα

Διάγγελμα Μέρκελ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα Facebook Twitter
4

Διάγγελμα προς το γερμανικό λαό θα απευθύνει σύμφωνα με πληροφορίες η Άνκελα Μέρκελ μετά από τη σύναψη συμφωνίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η καγκελάριος θα επιχειρήσει έτσι να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες το γιατί η συμφωνία αυτή θα είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας, ώστε να κάμψει και τις αντιδράσεις μέσα στην κοινοβουλευτική της ομάδα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Μέρκελ πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή θα της δίνει τα επιχειρήματα ώστε να πείσει στο εσωτερικό της χώρας για τις κινήσεις της. Βασικό της επιχείρημα θα είναι ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλούσε ανυπολόγιστο κίνδυνο και ρίσκο που θα οδηγούσε σε γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. 

Η επιθυμία της Καγκελαρίου να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη πάντως έρχεται σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στη χώρα προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «κατηγορείται» πως με πολιτικά τερτίπια καθυστερεί τη διαδικασία, σημειώνει το Bloomberg.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλούσε ανυπολόγιστο κίνδυνο και ρίσκο που θα οδηγούσε σε γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή". Πηγή: www.lifo.grΚι ομως αυτο το τραβηγμα της πριζας επιθυμουν μερικοι, μονο και μονο για να πεσει η κυβερνηση.
Ισως κάποιοι δεν αντέχουν την υπέρογκη φορολογία για να παίρνου οι δεητζήδες αυξησεις στη ζουλα και να διορίζεται στην ερτ ο κωματικός στρατος (οπως δηλωσε ο δικος σου).Ισως κάποιοι βλέπουν οτι ο συριζα υποσχεται παραμονη στο ευρω για τον κωματικο του στρατο με κινδυνο να μεινουν χωρις ευρω στην τσεπη οσοι χρηματοδοτουν αυτο το στρατό (λεγε με φορολογουμενο).
κατά κάποιο περίεργο τρόπο η μαντάμ Μέρκελ είναι η μόνη που επιθυμεί μια λύση και παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη σε αντίθεση με τους δικούς μας που νομίζουν ότι με την έξοδο θα ανακάμψουμε σε μια-δύο εβδομάδες (Λαπαβίτσας).
Πως τα φερνει η ζωή... Τσίπρας και Μέρκελ θα εχουν το ιδιο πρόβλημα. Πώς θα κάνουν ο καθένας στο δικο του κοινό το ψάρι κρέας! Η Μέρκελ να πείσει οτι οι τεμπέληδες Ελληνες αξίζουν διάσωσης, θα μιλήσει και για τις θυσίες που εχουμε κάνει, την δημοσιονομική πρόοδο και τις μεταρρυθμίσεις κλπ κλπΟ Τσίπρας να μας πείσει οτι φέρνει μνημονιο / συμφωνία που είναι στα πλαίσια της λαϊκής εντολής και δεν αποκλείεται να αναφερθει και στην βοήθεια της Μέρκελ που είναι καλή κυρία τελικά.