Βόμβες Κωνσταντοπούλου από τη Ρωσία: Mέγαλο μέρος του χρέους είναι παράνομο και πρέπει να ακυρωθεί

Βόμβες Κωνσταντοπούλου από τη Ρωσία: Mέγαλο μέρος του χρέους είναι παράνομο και πρέπει να ακυρωθεί Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
13

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο και πρέπει να ακυρωθεί, καθώς συνδέεται με συμφωνίες διαφθοράς. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στη ρωσική οικονομική εφημερίδα «Κομερσάντ» με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Ρωσία για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων από την αντιφασιστική Νίκη.

Η πρόεδρος της Βουλής εκτιμά και δηλώνει πως το παράνομο μέρος του ελληνικού χρέους συνδέεται επίσης με διαδικασίες και συμφωνίες που έχουν συναφθεί κατά παράβαση του ελληνικού Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στη δημιουργία της Επιτροπής Αληθείας για το Χρέος, εκτιμώντας ότι τα προκαταρκτικά συμπεράσματα θα είναι έτοιμα περί τον Ιούνιο, ενώ η πλήρης έκθεση θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο.

«Η θυσία της κοινωνίας για χάρη της οικονομίας» ήταν το μεγαλύτερο λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής η οποία υπογράμμισε πως κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, υφίσταται την αδικία να χρωστά από την παιδική του ηλικία 32,5 χιλιάδες ευρώ.


Η  Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε επίσης και στις διεκδικήσεις των γερμανικών κατοχικών χρεών, σημειώνοντας ότι η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής «αναζητεί αποδείξεις για την υποβολή των αξιώσεων, που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για ποσό λίγο μικρότερο των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σημείωσε ότι για πρώτη φορά ακούμε από γερμανικής πλευράς δηλώσεις κατανόησης για το θέμα, όπως αυτή του προέδρου Γκάουκ, διαπιστώνοντας ότι «οποιοδήποτε θέμα αρχίζει να συζητείται σε επίπεδο αξιωματούχων αποδεικνύει ότι υπάρχει πραγματικά». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαιρέτισε επίσης την εκστρατεία ενημέρωσης που αναπτύσσει ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Μ. Γλέζος στην ίδια τη Γερμανία, αλλά και τη συνεργασία της ρωσικής πλευράς με την παροχή εγγράφων από ρωσικά αρχεία για τη ναζιστική περίοδο και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι φασίστες κατακτητές στην Ελλάδα.


Το ΑΠΕ μεταδίδει πως η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε συγκινημένη από τη συμμετοχή της στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας εκ μέρους της Ελλάδας και χαρακτήρισε την ήττα του ναζισμού πριν από 70 χρόνια «μια μεγάλη νίκη της ανθρωπότητας, της ελευθερίας και των οικουμενικών αξιών», υπογραμμίζοντας το υψηλό τίμημα που κατέβαλε ο ελληνικός λαός στον αγώνα γι' αυτήν.


Η κ. Κωνσταντοπούλου παραχώρησε επίσης συνέντευξη στο δορυφορικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», όπου μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση της δημοτικότητας του νεοναζισμού και του ρατσισμού και όλα τα κόμματα που ήταν στην εξουσία στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, φέρουν βαριά ευθύνη για αυτήν την αύξηση της δημοτικότητας», τονίζοντας ότι «καμία χώρα και καμία κοινωνία δεν έχει ανοσία» από το νεοναζισμό.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM
Πρόεδρος Βουλγαρίας για Βόρεια Μακεδονία: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί

Διεθνή / «Ράπισμα» και από Βουλγαρία για ατόπημα προέδρου Βόρειας Μακεδονίας: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Οι άνθρωποι καταλαβαίνεις ότι είναι αλλού απ΄το γεγονός ότι επισκέπτονται τη Ρωσία ή λένε για συνεργασίες μαζί της αλλά είναι και αντικαπιταλιστές,αντιρατσιστές κλπ κλπ παρά το ότι η Ρωσία έχει γενικό δερβέναγα τον Πούτιν και τα φιλαράκια του(που δεν τους λες και πολύ δημοκρατικούς για τα "μέτρα" των συριζαίων).Αλλά τι λέμε.Κάποτε ήταν το κάστρο του κομμουνισμού ναι ναιιι!Άρα πάμε κόντρα σε όλους όσους μας κυνηγάνε συντασσόμενοι όμως με πανομοιότυπους κυρίους!Άλλα ντ'άλλα τα μεγάλα της Παρασκευής το γάλα.Καλή μας τύχη με τους καινούριους ηλιθίους που μας έλαχαν.Υ.Σ:Άντε,εύχομαι και επίσκεψη στο λίκνο του σύγχρονου κομμουνισμού σιγά σιγά.Ο Κιμ Γιονκ Ουν σας περιμένει.Νορθ κορεα και τα μυαλά στα μίξερ.!
Νικησαν οι κοκινοι φασιστες τους μαυρους φασιστες και η Ζωη χαιρεται. Φανταζομαι και για τα εκατομυρια νεκρων του κομμουνισμου και του Σταλιν, ετσι; Βασικα ολα τα πρωην στελεχη της ΚΝΕ πρεπει να ζουν το ονειρο τους, καθε τρεις και λιγο στη Μοσχα, αχ να ηταν παλι 1981 και να το ξαναζουσαν.. Εξω οι Βασεις! ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ιδιο συνδικατο.. Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω, ενωμενο, δυνατο!Κατσε μπερδευτηκα.
Είναι πάντως ενδιαφέρον οτι γιορτάζει την νίκη επι του ναζισμου στην Ρωσία, όταν οι επίδοξοι ναζιστές στην βουλή δεν φαίνεται να την ενοχλουν ιδιαίτερα.
«Η θυσία της κοινωνίας για χάρη της οικονομίας» ήταν το μεγαλύτερο λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής Πηγή: www.lifo.grΚι εγώ που νόμιζα ότι ήταν το ακριβώς αντίθετο...η θυσία της οικονομίας για χάρη της κοινωνίας. Και όχι μάλιστα ολόκληρης της κοινωνίας, αλλά για χάρη ενός τσαχπίνικου τμήματος αυτής και για μία συγκεκριμένη γενιά...
τη γενιά του Πολυτεχνειου που μάλλον υπονοείς δεν αποτελούν μόνο αυτοί που ευθυνονται για τη κρίση (βλέπε Έλληνες κροίσοι) την αποτελούν όλοι αυτοί που δούλεψαν και πληρώνονταν για τη δουλειά τους και πλήρωναν τα ταμεία τους αδρά για να έρθουν μετά οι ''εκσυγχρονιστές'' και πριν απ αυτούς οι Παπανδρεϊκοί και μετά απ αυτούς οι ''λαϊκοί κεντρώοι δεξιοί'' που πλούτισαν και οι ίδιοι και τα αφεντικά τους (που τώρα κάνουν ΄΄φιλανθρωπίες'' σε βάρος αυτής της γενιάς (του Πολυτεχνείου) και της προηγούμενης (της Αντίστασης) και όλων των επόμενων. Άρα αυτά τα παροχυμένα που λέει και ο Δον Ιδιώτης από πάνω σου και τις γελοιότητες περί ''πολυτέλειας'' συντάξεων και εφάπαξ μπορείτε είτε να τις λέτε μεταξύ σας και να χαιρόσαστε, είτε να βρείτε μια χρονομηχανή και να ταξιδέψετε πίσω στον 19ο αι ίσως και στον 18ο βέβαια, ίσως δε και στον μεσαίωνα όπου οι απόψεις σας ήταν κοινώς αποδεκτές.
Ωραια τα τσιτατα αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι αν η 'γενια του Πολυτεχνειου' εισεπρατε συνταξεις αναλογικα με τις εισφορες που κατεβαλε θα εισεπρατε 0 εφαπαξ και 350 ευρω συνταξη το μηνα. Σ'αρεσει, δε σ'αρεσει αυτο λενε οι αριθμοι (στα χρονια του Ευρω που δεν ειναι και πολλα, μολις 13) αθροιστικα η τρυπα του ασφαλιστικου που εχει κληθει να καλυψει ο κρατικος προυπολογισμος ειναι 204 δις. Πες στη φιλεναδα τη Ζωητσα ποσα απο αυτα τα 204 δις ειναι 'επαχθες χρεος' να μας ενημερωσει.
έκανες τους υπολογισμούς? Γιατί εμένα δεν μου βγαίνουν ρε μεγάλε. Μάλλον εννοείς με τα λεφτά των ταμείων που τα λεηλατούσε η εκάστοτε κυβέρνηση για να τα εκμηδενίσει τελικά, μόνο έτσι φτάνουν. Κατά τ' άλλα, αν θες σύνταξη 350 τράβα σε καμιά καπιταλιστική μπανανία, εδώ είσαι ανεπιθύμητος και συ και οι όμοιοι σου
Καλα δεν πληρωναν και τοσο αδρα, οι εισφορες τους ηταν απο μηδεν (δημοσιοι υπαλληλοι) μεχρι συμβολικες (ευγενη επαγγελματα ασφαλισμενα πριν το 1992).
Έτσι. Και ο Σώρρας με τα 600 δισεκατομμύρια περιμένει στη γωνία να φέρει την ανάπτυξη. Μόλις γίνει αυτό θα έρθουν και οι ΕΛ και θα ξαναγίνουμε υπερδύναμη. Θα ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, το ξανθό γένος θα πάρει τη Πόλη και μετά θα μας τη χαρίσει και οι ψεκασμοί θα σταματήσουν. Έτσι θα ζήσουμε ευτυχισμένοι ως Έλληνες, αφού θα πάρουμε όλοι μια γενναία σύνταξη, ένα καλό εφάπαξ και μια ελευθέρας για τα μπουζούκια.Σ' αγαπάμε Ζωή!
Αφήστε Δον Ιδιώτη!!! Ούτε λίγο ούτε πολύ το νέο σενάριο που φέρνει στο προσκήνιο η παλαβή αριστερά ειναι ότι δεν χρωστάμε αλλά μας χρωστάνε!!! Οπότε όλοι στο δημόσιο (εγώ θέλω καθαρίστρια ή υπάλληλος στην ΕΡΤ για να αγωνίζομαι!!), εφάπαξ, σύνταξη στα 45 και γλέντια!! Α ρε γι'αυτό μας ζηλεύουν οι κερατάδες οι ξένοι!