«Παρών» δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης

«Παρών» δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δήλωσε ότι παραμένει ο Φώτης Κουβέλης, που αποχωρεί από την προεδρία της ΔΗΜ.ΑΡ, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

«Πιστεύω πως αξίζει να συνεχίσουμε. Όχι για να επιβιώσουμε ως κομματικός μηχανισμός. Αλλά γιατί πραγματικά έχουμε να προσφέρουμε στη χώρα και στο αίτημα της κοινωνικής προόδου» είπε για την κακή εικόνα του κόμματος στις τελευταίες εκλογές.

Όσον αφορά τη στήριξη προς την κυβέρνηση ο κ. Κουβέλης είπε:

«Στη διαπραγμάτευση στηρίζουμε την κυβέρνηση στο βαθμό που θα διεκδικήσει την αλλαγή πολιτικής, δείχνοντας ευθύνη απέναντι στις ευρωπαϊκές συνθήκες και την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και θα διαπραγματευτεί με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Είμαστε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης.

Στο μέτωπο των εσωτερικών αλλαγών θα στηρίξουμε την κυβέρνηση στο βαθμό που θα προωθήσει αναγκαίους εκσυγχρονισμούς, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και δίκαιες αλλαγές. Αντίθετα, δεν θα συναινέσουμε σε πολιτικές που αναπαράγουν συντεχνιακές ρυθμίσεις και αναδιανεμητικές λογικές του παρελθόντος και κρατισμό».

Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε επίσης ότι ποτέ δεν τον προσέγγισαν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος για την Προεδρία.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόταση είτε από τον κ. Σαμαρά είτε από τον κ. Βενιζέλο. Εγώ είχα συλλογική απόφαση στο συνέδριο, σύμφωνα με την οποία εμείς δεν θα ψηφίζαμε τον οποιοδήποτε Πρόεδρο» τόνισε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια