Κανέλλη: Σε μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται η Κωνσταντοπούλου

Κανέλλη: Σε μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται η Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

Σφοδρή επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε η Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή τη στάση που κράτησε η πρόεδρος της Βουλής για το επεισόδιο που είχε η βουλευτής του ΚΚΕ με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, η Λιάνα Κανέλλη, ανέφερε: «Κάποια στιγμή, να με θυμηθείτε, θα παίζουν το κοινοβουλευτικό παιχνίδι με τη μάνα του λόχου γιατί εξελίσσεται σε μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής η κ. Κωνσταντοπούλου...». Πρόσθεσε πως στη Βουλή δεν υπάρχει αντιφασιστικό και αντιναζιστικό μέτωπο.

Σε ερώτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής εξέφρασε τη διαφωνία της για την κωλυσιεργία της διαδικασίας αλλά και για τις απόψεις παραγόντων της δίκης πως μπορεί να διεξάγεται Σαββατοκύριακο ή απογεύματα. «Δεν μπορεί να συζητιέται ότι η δίκη θα γίνει after. Η δίκη πρέπει να γίνει ακόμα κι αν θα έχει μαραθώνια διαδικασία. Σε λίγο θα παρέλθει το 18μηνο και για τον Ρουπακιά και θα βγει έξω» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε χθες ότι δέχτηκε φραστική απειλή από τον Γιάννη Λαγό έξω από την αίθουσα της Βουλής όπου συνεδριάζει η Μόνιμη Επιτροπή Σοφρωνιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού. Ανέφερε ότι ο βουλευτής της Χ.Α. της είπε «θα σε δω στο Δικαστήριο, να δω πως θα φύγεις». Ο Γ. Λαγός διέψευσε τα όσα αναφέρει στην καταγγελία της η Λιάνα Κανέλλη.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει επίσης «τη στάση της Προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, "παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής"».

Το επεισόδιο που κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη απασχόλησε χθες την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, κατά την οποία το ΚΚΕ αποχώρησε, προέκρινε κατά πλειοψηφία να παραπεμφθεί το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, σύμφωνα με την πρόταση της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ χθες, η πρόεδρος της Βουλής πήρε θέση για το ζήτημα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Τόνισε ότι αφότου η Διάσκεψη παρέπεμψε στην αρμόδια Επιτροπή ένα ζήτημα δεοντολογίας και τάξης και κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί το γεγονός, στη συνέχεια όρθιοι οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούσαν να λάβει εδώ και τώρα απόφαση η Διάσκεψη πριν τοποθετηθεί οποιοσδήποτε και καταλόγισε στο ΚΚΕ «επιλογή να παραποιεί την πραγματικότητα που δεν το τιμά». «Η επιλογή να μου αποδίδετε πολιτικά χαρακτηριστικά απολύτως ξένα με τη διαδρομή μου δεν σας τιμά» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής και ανακοίνωσε πως θα δώσει εντολή να δημοσιοποιούνται και τα Πρακτικά της Διάσκεψης των Προέδρων και τα ηχητικά ντοκουμέντα «γιατί κάποιοι παραβιάζουν το μέτρο και αυτού του είδους η πολιτική σπέκουλα πρέπει να σταματήσει».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις λαμβάνοντας το μήνυμα των πολιτών»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις λαμβάνοντας το μήνυμα των πολιτών»

Για την ακρίβεια, υπογράμμισε πως «θα έλθουν νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια. Αρχίζουμε να βλέπουμε μία αποκλιμάκωση των τιμών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πρέπει να το δούμε αυτό με πολύ μεγαλύτερη ένταση»
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση - Όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ» λέει ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, η παρωδία να σταματήσει εδώ» εκρήγνυται ο στρατηγός Φράγκος

Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Εμμανουήλ (Φραγκούλης) Φράγκος είναι ο στρατηγός Φράγκος ή συγγενής πρώτου βαθμού με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ - «Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης» έγραψε ο στρατηγός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
H κα Κωνσταντοπούλου ήταν μια πολύ κακή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για Πρόεδρος της Βουλής, καθόσον όπου εμφανίζεται δημιουργεί πλείστα προβλήματα. Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ένας θεσμός που απαιτεί πρόσωπο με σύνεση, συναινετικό και συμφιλιωτικό και όχι πρόσωπο επιθετικό και με εμμονές. Κάποτε θα εξελιχτεί (αν δεν έχει ήδη εξελιχτεί) ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τσίπρα. Να μου το θυμάστε.
Επειδή δεν τις γνωρίζω αυτές τις διαδικασίες, ποια η διαφορά του να βγάλουν την απόφαση άμεσα οι Πρόεδροι, από το να παραπεμφθεί η υπόθεση στην επιτροπή δεοντολογίας ; Και γιατί είχε μεγάλη πλειοψηφία ( όπως αναφέρεται στο κείμενο ) η δεύτερη επιλογή;
Η άμεση καταδίκη μιας τραμπούκικης συμπεριφοράς έχει μεγαλύτερη αξία από την παραπομπή σε απώτερο χρόνο, σε μια Επιτροπή που ποιος ξέρει πότε θα συνεδριάσει...Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποτελείται από τους προεδρεύοντες του σώματος, στους οποίους μεγάλη πλειοψηφία έχουν οι προερχόμενοι από το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Ε, προφανώς αυτοί, κατόπιν και της απροθυμίας της Προέδρου τους να συζητήσει αμέσως το θέμα, ψήφισαν να παραπεμφθεί στις "Καλένδες", ε, στην Επιτροπή δηλαδή.
Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να εννοούν ως πολύ μεγάλη πλειοψηφία μόνο τους Προέδρους της συμπολίτευσης, αλλά και εγώ πιστεύω πως αν ήταν μόνο αυτοί θα το είχαν χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα κόμματα... Επίςης, δεν χρεώνεις κάτι σε κάποιον με τη νοοτροπία "έτσι κι αλλιώς φασίστες είναι" για να μη σε πουν στριμμένο. Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί δεν αποτελούν αποδείξεις. Είναι μόνο χρήσιμοι για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ίσως όντως αυτό που χρειαζόταν το περιστατικό να ήταν κάτι παραπάνω.