Απεργία την Πρωτομαγιά

Σακελλαρίδης: Δεν υπήρξε εμπλοκή - Στόχος μία συνολική συμφωνία μέσα στον Ιούνιο

Σακελλαρίδης: Δεν υπήρξε εμπλοκή - Στόχος μία συνολική συμφωνία μέσα στον Ιούνιο Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε εμπλοκή το Σάββατο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο briefing των πολιτικών συντακτών, που επέστρεψε μετά από 4 χρόνια. Τόνισε ότι τα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό δεν τέθηκαν για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα. 

Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και περιέγραψε ένα χρονοδιάγραμμα έως τον Ιούνιο για την υπογραφή μίας συνολικής συμφωνίας. «Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται, συζητάει και έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις [...] Σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αυτή η συμφωνία η οποία να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος από τα επίδικα ζητήματα, τα οποία τελούν υπό διαπραγμάτευση. Αυτό, όπως καταλαβαίνεται επειδή ο χρόνος κυλάει, σημαίνει ότι μπορεί και μέχρι τέλος του Μάη, μπορεί ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε και σε μία συνολικότερη συμφωνία», είπε.


Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών περιορίστηκε να πει ότι «η κυβέρνηση δεν φοβάται τον λαό»

 

Επικεφαλής της ομάδας που θα πάει για διαπραγμάτευση στο Eurogroup θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης, «ως είθισται να είναι υπουργοί Οικονομικών επικεφαλής σε αυτά τα Eurogroup», τόνισε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ο κ. Βαρουφάκης τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, προσωπικά, και προφανώς στο Eurogroup θα είναι ο υπουργός οικονομικών», είπε.

Σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι είναι πιεστικό και επανέλαβε πως η πρόοδος μπορεί «να γίνει διαβατήριο για τη χαλάρωση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας». «Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών, και την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις των πιστωτών με βάση τη δανειακή σύμβαση είναι αυτές που δεν εκπληρούνται» επισήμανε.

«Σκοπός είναι να καταβάλουμε όλες τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις στην ώρα τους, ώστε να είμαστε συνεπείς. Όμως εδώ υπάρχει και το ζήτημα της ευθύνης της απέναντι πλευράς», πρόσθεσε και τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας άμεσα».

3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δηλαδή σε πάμε φουλ ολοταχώς σε ένα τρίτο μνημόνιο. Αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Αποδεικνύεται άλλωστε ότι είναι αναπόφευκτο. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που λοιδωρούσατε τους προηγούμενους για κάτι το οποίο και εσείς κάνετε.
Από 20 Φεβρουαρίου πήγατε σε τέλη Μάρτη, αρχές Απρίλη, παρακάλια για ένα eurogroup ας είναι και euroworkinggroup πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών, που εν τέλει πήγε για μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα των ορθοδόξων, και από εκεί για τις 24 Απριλίου, που με τη σειρά της η ημερομηνία στόχος έγινε 11 Μαΐου για να φτάσουμε σήμερα να γίνει "μέσα στον Ιούνιο" ώστε με πιθανότητα 99,9% ο στόχος σε λίγες μέρες να αναδιαμορφωθεί αρχικά ως τέλη Ιούνη και αργότερα ως "μέσα στον Ιούλιο".Ψειρίστε και τα χαρτζιλίκια των παιδιών, κόψτε χαράτσι και στους εργάτες των φαναριών και θα βγει άλλο ένα δεκαπενθήμερο αξιοπρέπειας.