Δεν θα κατατεθεί σήμερα στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο

Δεν θα κατατεθεί σήμερα στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο Facebook Twitter
0

Η ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου που καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη», για την ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς, παραμένει τελικά ανοιχτή.

Ενώ προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν πως το νομοσχέδιο θα τεθεί σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνει ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν ακόμη κωδικοποιηθεί στην τελική μορφή τους.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και, όπως είπε, «όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο».


«Εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;», διερωτήθηκε ακόμα, ενώ σε ερώτηση για το τι θα γίνει σε ενδεχόμενο «κουρέματος» των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, απάντησε ότι «έχουμε σχέδιο».

Στο μεταξύ, η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες θα είναι ενισχυμένη, με τη συμμετοχή και του Athens Group, ενώ εκτός του Brussels Group θα συνεδριάσει και το EuroWorking Group. Επίσης, στις 18.00, θα συνέλθει στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM