Άνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο Τσίπρας

Άνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο Τσίπρας Facebook Twitter
Andrea Bonetti / SOOC / PM Handout
11

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός μιλώντας το βράδυ στο Star, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν έχει την επιθυμία να πάει τη χώρα σε εκλογές. «Αν καταλήξω να έχω από την άλλη πλευρά συμφωνία που με βγάζει από αυτά τα όρια δεν έχω άλλο αποκούμπι, ο λαός θα αποφασίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι  «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» ενώ ανέφερε πως «τα μνημόνια ήταν το φάρμακο που έκανε τον ασθενή χειρότερα από την ίδια την ασθένεια».

«Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν πως φταίνε οι ξένοι για τα πάντα. Όμως το φάρμακο μας έκανε τρεις φορές χειρότερα. Διότι, η ελληνική οικονομία είναι έτσι διαρθρωμένη που ενώ σε άλλες χώρες τα μνημόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν ανταγωνισμό, στην Ελλάδα αυτή η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης που λέγεται μνημόνιο, το μόνο που κατάφερε είναι να μας βάλει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης- λιτότητας, λιτότητας ύφεσης. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί κανείς να κάνει μεταρρυθμίσεις την ώρα που υπάρχει πτώση του βιοτικού επιπέδου. Το τρένο το χάσαμε τα χρόνια της ανάπτυξης. Τότε έπρεπε να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όταν ο κ. Σημίτης εξήγγειλε τον εκσυγχρονισμό που δεν έκανε», τόνισε.

Ζήτησε επίσης συστράτευση και υποστήριξε ότι υπάρχει μια εσωτερική τρόικα που αντιστέκεται στην προσπάθεια του.  «Ζητάω συστράτευση σε μια κρίσιμη εθνική διαπραγμάτευση για να κερδίσουμε περισσότερα και αντί αυτού βλέπω ότι πράγματα που δεν μπορούν να μου τα πουν οι έξω, μου τα λένε οι μέσα, η εσωτερική τρόικα. Δεν πιστεύω ότι όλοι όσοι βρίσκονται στα κόμματα του χθες ,που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια κρατούν την ίδια στάση. Δεν το πιστεύω αυτό. Θεωρώ ότι υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, θεωρώ ότι υπάρχουν δυνάμεις που δυσανασχετούν με αυτή τη στάση και την τακτική που κρατά σήμερα η αντιπολίτευση, δυνάμεις που ενδεχομένως θα ήθελαν μια διαφορετική προσέγγιση», είπε

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους λέγοντας αναφορά και με το θέμα της ρευστότητας: «Εδώ και τρεις μήνες ακούγεται ότι δεν θα πληρώσουμε μισθούς συντάξεις αλλά έχουν βρεθεί τα χρήματα. Ναι ισχύει πως έχουμε πρόβλημα ρευστότητας αλλά πιστεύω πως μέχρι τις 9 του μήνα θα έχουμε συμφωνία ώστε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να κάνει αυτό που υποχρεούται να κάνει»

Σε ερώτηση που δέχτηκε όσον αφορά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν είναι κάτι απλό «θέλει χρόνο και απαιτεί σίγουρα να είναι κανείς συνεπής. Εγώ θέλω να σας πω ότι παρά το γεγονός ότι εμείς ερχόμαστε μέσα από μια έντονη κριτική με πολλά μνημονιακά μέτρα δεν διαφωνούμε όπως είχε αναφέρει κι ο κ. Βαρουφάκης, με μια μικρή υπερβολή ως προς το ποσοστό».


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της υλοποίησης του προγράμματος της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι  «είχε σχεδιαστεί με άλλα δεδομένα, τα οποία δεν βρήκαμε όταν αναλάβαμε την εξουσία, άρα είναι λογικό να υπάρχουν αυξομειώσεις στα όσα είχαμε εξαγγείλει».

Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι «άν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, πιστεύουμε να μπορέσουμε στο δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό και θέλω να είμαι ειλικρινής δεν θα είναι θέμα τρόικας, θα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν θα μπορέσουμε. Συνεπώς η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αλλά και του αφορολόγητου, έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες που θα έχουμε να μπορέσουμε ανταποκριθούμε στους στόχους μας. Αλλιώς θα πάει για το 2016».

Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων και στο θέμα των αιώνιων φοιτητών λέγοντας: « Εγώ θεωρώ πως το να βρίσκεται κανείς στις λίστες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν κοστίζει κάτι. Μεγαλύτερο πρόβλημα δημιούργησαν τα ρουσφέτια του κ. Λοβέρδου που έκλεισε τις σχολές και δεν είχαν κόλλα για να γράψουν τα μαθήματά τους οι φοιτητές. Για εμάς το γεγονός ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι στις σχολές σημαίνει πως για κάποιους προσωπικούς λόγους σταμάτησαν και θέλουμε να έχουν την ευκαιρία αν επιθυμήσουν να επιστρέψουν. Γι' αυτούς του λόγους λέω πως το θέμα των αιώνιων φοιτητών είναι ένα αιώνιο ανύπαρκτο θέμα»

«θα σας εκπλήξω αν σας πω ποιος εισηγήθηκε πρώτος να ξαναδούμε το θέμα του ασύλου. Ο κ. Πανούσης ήταν που είπε πρώτος να βάλουμε κάποιους κανόνες ώστε να αποκτήσει την ευθύνη για το σπίτι του ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κι όχι να πετάει το μπαλάκι στην αστυνομία» είπε για το θέμα του ασύλου..

 

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι θεωρεί πως «κάνει καλά την δουλειά της παρόλο που πολλές φορές υπερβάλλει. Εχει όμως ως στόχο να τηρήσει τον κανονισμό της Βουλής, δεν μπορεί ο κανόνας να είναι η μη τήρηση του κανονισμού, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος».

«Η στοχοποίηση που γίνεται στο πρόσωπό της τον τελευταίο καιρό είναι πολιτική σκοπιμότητα», υποστήριξε.

Τέλος ερωτήθηκε και για την συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου λίγο πριν το ξεκίνημα της εξεταστικής επιτροπής πράγμα για το οποίο υπήρξαν έντονες αρνητικές κριτικές. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «η εξεταστική δεν γίνεται γιατί εγώ θέλω να εκδικηθώ πολιτικούς αντιπάλους. Τις πολιτικές ευθύνες τις αποδίδει ο λαός. Την κάνουμε για να φωτίσουμε σκοτεινές πτυχές, αλλά αν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις για ποινικές ευθύνες θα τις αποδώσουμε όσο ψηλά κι αν βρίσκονται εκείνοι που τους βαραίνουν».

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Ειναι τοσα πολλα που μπορουμε να πουμε,αλλα θα περιοριστω σε λιγα, για εναν Τσιπρα τραγικο:-Ξεκινωντας ελαφρια,ηταν ενας Τσιπρας που εχανε την νεανικη του λαμψη και προσπαθουσε να το παιξει σοβαρος λογω της θεσης του.Τα ρασα δεν κανουν τον παπα.Ο κοσμος θελει αυτη την νεανικη λαμψη,οχι υποκρισια.Τοσο γρηγορα αλλαξε;-Επισης,φαινοταν τις περισσοτερες φορες σαν αδυναμος να αντιδρασει,σαν να του εκοψαν τον τσαμπουκα που ειχε προεκλογικα...-Στην ουσια τωρα,ο τσιπρας ελεγε προεκλογικα οτι το δημοψηφισμα ισουται με χρεοκοπια.Τωρα θελει να κανει δημοψηφισμα;;;-Τον ρωτησαν για την καθυστερηση στην απονομη δικαιοσυνης κι εκεινος απαντησε απλα οτι χρειαζεται μεταρρυθμιση το δικαστικο συστημα.Τιποτε αλλο.Αυτες ειναι οι θεσεις του;;-Τον ρωτησαν τι προτεινει η Ελλαδα ως μεταρρυθμισεις.Περα απο δυο προτασεις,τιποτα αλλο δεν μας ειπε.Πραγματικα τραγικο για εναν που ελεγε οτι θα χορευουν οι αγορες,θα κανει προτασεις που δεν μπορουν να αρνηθουν κτλπ.-Γενικοτερα ηταν γενικολογος με παρα πολλα,καταλαβαινοντας προφανως τις γελοιοτητες που ελεγε προεκλογικα...-Δεν απαντησε επαρκως για την εξεταστικη για το μνημονιο...-Ειπε οτι το προγραμμα της θεσσ/νικης μπορει να παει πισω,λογω των συνθηκων.Μα εσεις δηλωνατε ετοιμοι και οτι θα το υλοποιουσατε αμεσα...εναντια στις κακες κυβερνησεις της Ελλαδα και του εξωτερικου που ειναι υποταγμενοι στους τραπεζιτες κτλπ...-Η απαντηση του για το οπισθοδρομικο ν/σ για την παιδεια ηταν απλα τραγικη.Απλα τραγικη.-Δεν επεισε με τις απαντησεις για την υποβαθμιση Βαουφακη.-Δεν ειπε τιποτα συγκεκριμενο για το μεταναστευτικο περα απο ευχολογια.Ειπε ακομα και καλα λογια για την Χριστοδουλοπουλου!!-Βγηκε με σημαια αμεσης καταργησης του ΕΝΦΙΑ.τωρα λεει θα το ξαναδει απο του χρονου...-Τον ρωτουσαν τι θα κανει γι'αυτο,ή γιατι κανει αυτο κι εκεινος απαντουσε κυριως με κατηγοριες για προηγουμενες κυβερνησεις.-Παραδεχτηκε οτι τους ξεγελασαν στις διαπραγματευσεις καθως και οτι θα χρειαστουν πολλες υποχωρησεις τελικα...Ειναι παρα πολλα,γραφω λιγα και συνοπτικα.Φανηκε ομως οχι μονο ποσο ανετοιμος ηταν,αλλα και ποσο τρομαξε απο την ετοιμοτητα των Ευρωπαιων εναντι στην απειρια και την γελοιοτητα τους.Οπως επισης φανηκε σαθρος στις απαντησεις του για τις προεκλογικες του εξαγγελιες και φυσικα δεν επεισε για τα κακα πεπραγμενα στο μεταναστευτικο,την ασφαλεια του πολιτη,τις αποφυλακισεις,το απαραδεκτο ν/σ για την παιδεια κτλπ...
Συμπέρασμα: Η λέξη "δημοψήφισμα" μπορεί να είναι και κακοδεχούμενη και καλοδεχούμενη από το "σοφό λαό". Εξαρτάται ποιός και (από ποιό μετερίζι) το προτείνει.
Εν τω μεταξύ πριν γίνει πρωθυπουργός η θέση του για το δημοψήφισμα ήταν η εξής: Από την στιγμή που θα προκυρηχτεί πριν φτάσουμε στην ημέρα της κάλπης η χώρα θα καταρρεύσει και θα χρεοκοπήσει.Για την frontex ζητούσε την κατάργησή και χθες καυχιόταν για την αύξηση της δυνάμής της...Τι να πρωτοπείς... ολοκληρωτική απόκλιση με όσα έλεγε από την θέση της αντιπολίτευσης.
Απο τη θεση οτι τα μνημονια ειναι φτιαγμενα απο τους τραπεζιτες και τους κερδοσκοπους τωρα λεει οτι ηταν καλα για τους αλλους αλλα δεν ταιριαζαν στην Ελλαδα...Απο τις συνεχομενες δηλωσεις περι δοσιλογων περι Γερμανικης κατοχης περι κεντρων που θελουν να κανουν τον Ευρωπαικο Νοτο δουλοπαροικια και αλλα τετοια τσιτατα τωρα θεωρει οτι δεν φταινε οι ξενοι παντα. Και οι "απροσκυνητοι" συνεχιζουν τα παλαμακια.
Ξεγυμνώθηκαν οι δημαγωγικές τάσεις ενός κατά τα άλλα συμπαθητικού ανθρώπου(Αλέξης)...Ικανού για να πιούμε ένα κρασί χορεύοντας μαζί πεντοζάλη!Ανίκανου όμως να παίζει "σωστά" ζουρνά για να χορεύουν οι άλλοι(πεντοζάλη)!!
Εχω μια επιθυμία να γράψω ενα κατεβατό για οσα έχω δει και εχω ακουσει στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Δυστυχώς τα 50+ μου δινουν αυτό το "προνόμιο".Αλλά είμαι στο οριο του κουράστηκα πια! Όλοι μα όλοι χωρίς καμμια εξαίρεση, δεξιοί, σοσιαλιστές, αριστεροί με διαφορετική ορολογία λένε και κάνουν ακριβώς τα ιδια!!!Εκτός εξουσίας έχουν όραμα, σχέδιο, έτοιμα νομοσχέδια και είναι έτοιμοι να φτιαξουν μια νεα χώρα! Μόλις γίνουν εξουσία... ουπς! σορρυ! καμμένη γη, δεν ειχα προσέξει αυτη την τρύπα, στάζει το ταβάνι, βάλτε πλάτη να μη μας πλακώσει.Όλοι ήξεραν ομως και όταν έδιναν και οταν έπαιρναν! και εκτός και εντός κυβέρνησης!Σοβαρά τώρα? οταν ως αντιπολίτευση έψαχναν κανενα σκάνδαλο έβρισκαν και τι βρακί φορούσε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος και δε ήξεραν τι εχει το ταμείο? Εδώ που φτάσαμε σήμερα, μετα από 3-4 δεκαετίες συνολικής ανοησίας - γιατι φταίμε και εμεις που ψηφίζαμε και καταντήσαμε εκτός από φελλους να χώσουμε στην Βουλή και ναζιστές - θα μπορούσα να πω.. ρε δε πάτε να πνιγείτε! Εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική.Αλλα, δυστυχώς δεν έχω ούτε καταθεσεις, ούτε εδω ούτε έξω όπως εχουν και δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί μας.Δεν ξερω αν θα πάρω σύνταξη, αν πάρω δεν ξερω με τι θα ζήσω μεχρι τότε, δεν ξέρω σε τι σκτ χώρα τα παιδιά μου θα έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να χτίσουν τη δική τους ζωή και να σχεδιάσουν το μέλλον τους! Θα ήθελα να έχω και εγω το δικαίωμα να εξακολουθώ να σχεδιάζω το μέλλον μου ή έστω να ξεκινήσω από την αρχή, 50+ είμαι, οχι 100! αισθάνομαι ακόμη πολυ νέα. Υποφέρω πλέον να ακούω οποιαδήποτε συνέντευξη, διότι ούτε όραμα ούτε σχέδιο ούτε προοπτική δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.Λόγια και μόνο λόγια, ανοησίες, διχασμός, αμετροεπεια.. Δικαίως ή αδίκως ετούτοι εδω με εχουν εκνευρίσει περισσότερο από όλους, διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και έχουν το λιγότερο δικαίωμα να μας δουλεύουν για αλλη μια φορά! ούτε καν την πολυτέλεια ή το χρόνο να επικαλούνται άγνοια ή σορρυ λάθος!Ντρέπομαι σχεδόν να παραδεχτώ οτι εξακολουθώ να ασχολούμαι όχι επειδή θέλω να είμαι ενεργός πολίτης και να έχω άποψη αλλά γιατι απλά φοβάμαι τι σκτ έρχεται!
χτες ηταν τραγικος, εχει φτασει ο κομπος στο χτενι. ακομα και να υπαρξει συμφωνια (που ειναι απιθανο)μεσα στις πρωτες μερες του Μαη το ελληνικο κρατος χρειαζεται πανω απο 4 δισ για συνταξεις δντ κτλ. ειλικρινα δεν τον πιανει κρυος ιδρωτας αν κατι παει στραβα? εδω και 3 μηνες παμε απο βδομαδα σε βδομαδα και συνεχως βεβαιωνουν οτι ολα ειναι καλα ωραια. ακομα και μια συμφωνια να φερουν στο τραπεζι ειναι απιθανο να την ψηφισουν πολλοι βουλευτες των συριζανελ
«το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» Δηλαδή όταν θα σκίσει τα μνημόνια στη Δευτέρα Παρουσία."η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα πάει για το 2016". Π.Λαφαζάνης: Το σύνθημα για τον ΕΝΦΙΑ είναι "Δεν πληρώνω" Σεπτέμβριος του 2014.Τσιπρανδρέας με Καμμένη σάλτσα.
Και μη διανοηθείτε να πετάξετε το μπαλάκι με δημοψήφισμα για να αποφύγετε τις ευθύνες. ΛΕΥΚΟ!ΚΑΝΕΝΑ άλλοθι στην κυβέρνηση των απατηλών υποσχέσεων. Αν γίνει δημοψήφισμα ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να ψηφίσουμε «Ναι» ή «Όχι» γιατί αυτό νομιμοποιεί την κυβέρνηση είτε να επιβάλλει σκληρότερα μέτρα κατ απαίτηση των δανειστών (το Ναι), είτε να μας οδηγήσει στην έξοδο, στην απομόνωση και την απαξίωση (το Όχι).Αυτοί ξεκίνησαν αυτή την τακτική του αδιεξόδου, αυτοί λύσσαξαν να την επιβάλουν στον κόσμο και με αυτήν σαν σημαία τους πήραν τις εκλογές, επομένως ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΚΑΙΡΕΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.ΛΕΥΚΟ!
Τι άλλα δεδομένα βρε γελοίοι; Δεν γνωρίζατε την κατάσταση όταν λέγατε τις μπαρούφες από την Θεσσαλονίκη; Δεν ντρέπεστε λίγο να μας κοροϊδεύετε μπροστά στα μάτια μας! Αλλά τέτοιοι που είμαστε και μεις καλά μας κάνετε και σεις και όλοι. Μια ζωή ηλίθιοι. Μια ζωη γελαστοί και γελασμένοι.