Επιμένει σε δημοψήφισμα ο Μητρόπουλος και προτείνει το ερώτημα που θα τεθεί

Επιμένει σε δημοψήφισμα ο Μητρόπουλος και προτείνει το ερώτημα που θα τεθεί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
9

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάσσεται για μία ακόμα φορά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, προτείνοντας μάλιστα και το ερώτημα που θα τεθεί.

«Αναγκαίο το δημοψήφισμα αν δεν βρεθεί λύση», τονίζει μιλώντας στο Star. «Το δημοψήφισμα είναι υπόθεση εθνικού σχεδιασμού. Είναι εθνικός μονόδρομος. Δεν μπορεί στον εκβιασμό του κ. Σόιμπλε και της ευρωπαϊκής τεχνοδομής να μην υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για να απορριφθεί αφενός ο εκβιασμός, αφετέρου για να ακυρωθεί η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Πρέπει να υπάρξει εθνική συμφωνία για να πει ο λαός την άποψή του, για να μην πέσουμε στην παγίδα ενός εκβιασμού, τον οποίο ζούμε τώρα», προσθέτει.

Σε ερώτηση ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, απάντησε ότι θα πρέπει να έχει τη μορφή: «με δεδομένο ότι η απόφαση του ελληνικού λαού είναι λύση εντός ευρώ, οι δανειστές επιμένουν σε τρίτο μνημόνιο. Συμφωνείτε;».

Επίσης, στήριξε τον Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας πως έχει αναδείξει το ελληνικό ζήτημα σε όλες τις διαστάσεις με περηφάνια και αξιοπρέπεια, και κάλεσε τον πρωθυπουργό και ολόκληρη την κυβέρνηση να τον στηρίξει.

«Εάν αναγκάσει η πλευρά Σόιμπλε να αποπεμφθεί ή να απαξιωθεί ο Βαρουφάκης, αυτό θα είναι η έναρξη της ήττας της ελληνικής πλευράς. Το πολιτικό bullying που του έκαναν στη Λετονία ήταν ένας σχεδιασμός απαξίωσης του εθνικού διαπραγματευτή», τόνισε.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οποιοσδηποτε δεν τρωει την επικοινωνιακη πλεμπα του συριζα,μπορει να το δει και λογικα και ιστορικα οτι ενα δημοψηφισμα δεν καταληγει πουθενα και μονο κακα προσφερει:αφενος θα υπαρξει κλιμα διχασμου,ενω η οικονομια και η αξιοπιστια της χωρας γενικοτερα-και οχι μονο-θα δεχθουν τα τελειωτικα τους χτυπηματα.Αφετερου,ενα δημοψηφισμα δεν θα λυσει τιποτα,οποια και να ειναι η απαντηση ή και το ερωτημα:στην ουσια θα ειναι αποδοχη ευρω ή δραχμης,χρεωκοπιας ή οχι:διοτι με ενα ναι στο πακετο,τοτε θα λεμε ναι σε ευρωπη,οχι σε χρεωκοπια,ναι σε ενδεχομενα μετρα.Με ενα οχι,θα λεμε ναι στην δραχμη και στην χρεωκοπια.Επομενως τι θα προσφερει ολο αυτο;;Μα το αλλοθι στον συριζα...
Προσωπικά τον Βαρουφάκη δεν τον πάω με τίποτα, ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, όμως αυτό που γίνεται με τους "εταίρους μας" και ειδικά απο την ομάδα Σόϊμπλε, είναι ωμός ναζιστικός εκβιασμός, κι όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν οι ευρωπαίοι πολίτες, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αλλιώς, οδεύουμε για μιά ευρωπαϊκή δικτατορία των πλουσίων.
«Αναγκαίο το δημοψήφισμα αν δεν βρεθεί λύση», τονίζει μιλώντας στο Star. «Το δημοψήφισμα είναι υπόθεση εθνικού σχεδιασμού". Πιστεύει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους? Ο εθνικός σχεδιασμός προηγείται οποιουδήποτε δημοψηφίσματος ! Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει ποιο ειναι το σχέδιο και ποιές οι επιλογές ? Η μας πάνε σταδιακά σε αδιέξοδο τυπου οι κακοι ξένοι και οι σωτήρες με τη δραχμή ?
Ο Αλέξης Μητρόπουλος προτείνει ως ερώτημα του δημοψηφίσματος: «με δεδομένο ότι η απόφαση του ελληνικού λαού είναι λύση εντός ευρώ, οι δανειστές επιμένουν σε τρίτο μνημόνιο. Συμφωνείτε;». Το ερώτημα αυτό το βρίσκω λίγο πονηρό, γιατί θέλει να «τσιγκλίσει» τα αντιμνημονιακά ένστικτα των πολιτών. Είναι σαν να θέλει να πει στους πολίτες αν είστε «αντιμνημονιακοί» πείτε ΟΧΙ. Τι λες κ. Μητρόπουλε μου γι’ αυτό το ερώτημα «με δεδομένο ότι οι δανειστές μας για να μας δανείσουν και άλλα χρήματα, τα οποία έχουμε ανάγκη, επιμένουν να καταρτιστεί νέα δανειακή συμφωνία. Συμφωνείτε;»
Θα μπορούσε ένα από τα ερωτήματα να ήταν:Όταν ο Παπανδρέου πρότεινε δημοψήφισμα εμείς (ο ΣΥΡΙΖΑ) τον κατηγορήσαμε ότι πετάει την ευθύνη στο λαό. Τώρα εμείς ζητάμε δημοψήφισμα! Μας θεωρείτε καραγκιόζηδες ναι ή όχι;