Πάντοαν: Δεν δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις ο Βαρουφάκης

Πάντοαν: Δεν δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
0

Να καταθέσει άμεσα τις προτάσεις της για να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία με τους εταίρους και εκταμίευση της δόσης, κάλεσε την Ελλάδα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β΄για την Ελλάδα.

«Απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει σχέδιο Β' για την Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στη Ρώμη, προσθέτοντας πως «ο στόχος είναι να υπάρξει άμεσα συμφωνία με την Αθήνα».

Όπως ανέφερε, το μήνυμα προς την Ελλάδα είναι ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος και η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει γρήγορα, συγκεκριμένες και λεπτομερείς προτάσεις.

Σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης από συναδέλφους του που είναι απογοητευμένοι από τη διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε συγκεκριμένα πως «ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο». «Με τον Γιάνη οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες», προσέθεσε.

Τέλος, ο Πάντοαν επισήμανε ότι η Ιταλία δεν κινδυνεύει από την τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες με την οξεία φάση της κρίσης το 2012, όταν τα προβλήματα στην Ελλάδα δημιούργησαν φόβους για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ