Στο Μαξίμου σήμερα ο επιζών της σφαγής του Διστόμου Αργύρης Σφουντούρης

Στο Μαξίμου σήμερα ο επιζών της σφαγής του Διστόμου Αργύρης Σφουντούρης Facebook Twitter
0

Με τον επιζώντα της σφαγής του Διστόμου από τους ναζί, Αργύρη Σφουντούρη, θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 4 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αργύρης Σφουντούρης γεννήθηκε το 1940 στο Δίστομο. Στη σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 έχασε τους γονείς του, 30 συγγενείς και το σπίτι του. Ο ίδιος επέζησε τυχαία μαζί με τις τρεις αδελφές του. Από το Ζάννειο ορφανοτροφείο τον έστειλαν το 1949 στην Ελβετία. Μετά από σπουδές Πυρηνικής Φυσικής, Αστροφυσικής, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, εργάστηκε ως καθηγητής.

 

Στο Μαξίμου σήμερα ο επιζών της σφαγής του Διστόμου Αργύρης Σφουντούρης Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι Αργύρης Σφουντούρης, εμφανίστηκε πρόσφατα σε σατιρική εκπομπή στο ZDF με θέμα τις σύγχρονες απαιτήσεις των Γερμανών και τα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα αλλά και τις αποζημιώσεις που αξιώνουν το ελληνικό κράτος και επιζώντες των ναζιστικών σφαγών.

 

Η ζωή του Αργύρη Σφουντούρη έγινε και ντοκιμαντέρ από τον Stefan Haupt, υπό τον τίτλο "Ενα τραγούδι για τον Αργύρη". Απέσπασε μάλιστα το βραβείο κοινού στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM