Μήνυση κατά της Ρένας Δούρου θα καταθέσει η Μιμή Ντενίση

Μήνυση κατά της Ρένας Δούρου θα καταθέσει η Μιμή Ντενίση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
20

Μήνυση κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου προτίθεται να καταθέσει η γνωστή ηθοποιός Μιμή Ντενίση, λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πεδίον του Άρεως, η ευθύνη για το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε συνέντευξη της στην Εσπρέσο η ηθοποιός που μένει στο Πεδίον του Άρεως και είναι επικεφαλής επιτροπής κατοίκων αναφέρει ότι στο πάρκο γίνεται χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ενώ η περιοχή έχει μετατραπεί και σε πιάτσα για επαγγελματικά ερωτικά ραντεβού.

Η ηθοποιός συγκεντρώνει υπογραφές μαζί με τον Σύλλογο Φίλων του Πάρκου, που αριθμεί 5.000 μέλη, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

 «Πρόκειται για μια μεγάλη ανοιχτή πληγή στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα αλλά και η υγεία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας επειδή η πολιτεία τα έχει αφήσει όλα στο έλεος του Θεού», δηλώνει η Μιμή Ντενίση.

Όπως λέει επίσης «το πάρκο ανήκει στην Περιφέρεια που δεν κάνει τίποτα για να μας προστατέψει, αλλά δεν φροντίζει κιόλας να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Πεδίον του Αρεως, ειδικά τις βραδινές ώρες. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να φτάσουμε στα δικαστήρια και ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν το αίτημά μας είναι σωστό και δίκαιο».

Σημειώνει ακόμη μεταξύ άλλων, ότι «το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έκαναν τίποτα, αν εξαιρέσουμε την ανάπλασή του πριν από μερικά χρόνια -με περισσότερα από 9.000.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν από κονδύλια του ΕΣΠΑ- και όμως παρέμεινε αφύλακτο».

«Η Περιφέρεια στην οποία ανήκει δεν νοιάστηκε καν. Αν η σημερινή περιφερειάρχης έκανε μόνο αυτή τη δουλειά και ασχολιόταν σοβαρά με το Πεδίον του Αρεως θα γινόταν ηρωίδα» καταλήγει η Μιμή Ντενίση.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Επιτέλους ας γίνει κατι με αυτό το πάρκο...σε μια πόλη άναρχη δομικά, με τα δέντρα μετρημένα στα δάχτυλα θα έπρεπε να είναι πόλος έλξης για ποικίλα δρώμενα..Αντιθέτως,τελευταία φορά που κατέβηκα για περπατημα (κάτοικος Κυψέλης) η κατάσταση του πάρκου ήταν απογοητευτική...έπρεπε να προσέχω που πάταω-σύριγγες/προφυλακτικα /και άλλα λοιπά καλούδια, είδα και έπαθα να ξεφύγω απο μια ''παπαρδέλα'' που ξεφύτρωσε μέσα απο τα φυτά...ενώ η διακίνηση ουσιών κ κορμιών έδινε κ έπαιρνε. Τουλάχιστον έκανα γυμναστική διότι ανέβασα ταχύτητα να φύγω άρον άρον!
"Το προβλημα δεν ειναι τωρινο,ολες οι κυβερνησεις που περασαν δεν εκαναν τιποτα". Και γιατι δεν κανανε και τοτε μυνησεις; Δεν ειχαν λεφτα για χαρτοσημο;Παντως εχει δικιο. Ξερεις τι ειναι η πολη χωρις αλσος; Σαν ηθοποιος χωρις ταλεντο.
Μπράβο στην ΜΕΓΑΛΗ μας ηθοποιό για την οικολογική και κοινωνική της ευαισθησία, μιά απορία έχω μόνο. Αφού είναι έτσι το πάρκο εδώ και κάποια χρόνια, γιατί δεν έκανε μήνυση τον περσινό Απρίλιο; τι περίμενε;
Οι αριστοκρατικές κυρίες που μίλησαν και στη Στεφανίδου για το θεμα δεν αντέχουν να υποβαθμίζεται η καλαίσθητη γειτονιά τους και τα σπίτια τους που χτίστηκαν ΄΄τον καιρό του Γράμμου και του Βίτσι΄΄ όπως ανέφερε μετά βδελυγμίας η έτερη συμπάσχουσα της μιμής. Ξεχνάνε βέβαια οι Αντουανέτες, ότι δεν ειναι το θέμα η προσβολή της αισθητικής τους αλλά η κατάργηση και υποχρηματδότηση κέντρων απεξάρτησης, η παντελής έλλειψη κρατικών υποδομών φιλοξενίας μεταναστών και αστέγων, η ακραία φτώχεια ήδη φτωχών στρωμάτων ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης. Μπορούν οι σνομπαρίες να αγοράσουν και ιδιωτική αστυνομία που συνηθίζεται σε κοινωνίες ακραίων κοινωνικών αντιθέσεων ώστε να μην τραβάει τέτοια μαρτύρια η κόρη του στρατηγού Ντενίση και των λοιπών της τάξης της
Αγαπητέ, δεν ξέρω πού νομίζεις ότι βρίσκεται το Πεδίο του Άρεως, να σε ενημερώσω όμως ότι γύρω του δε ζουν μόνο οι συγκεκριμένες Αντουανέτες αλλά και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κανονικοί άνθρωποι. Οι δε "καλαίσθητες γειτονιές" στις οποίες αναφέρεσαι δεν είναι το Ψυχικό και η Εκάλη, αλλά η Κυψέλη, τα Εξάρχεια και το Πολύγωνο, γειτονιές για τις οποίες η πρόσβαση στο πράσινο του πάρκου είναι ζωτική ανάγκη. Δεν είναι πολυτέλεια να έχεις λίγο πράσινο και λίγο ελεύθερο χώρο κοντά στο σπίτι σου, πολιτισμός είναι και στοιχειώδης προϋπόθεση για ποιότητα ζωής. Να έχεις κάπου που να μπορείς να τρέξεις, να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου και το παιδί σου χωρίς να κινδυνεύεις να σου βγάλουν σουγιά τα πρεζόνια για 10 ευρώ ή να κολλήσεις ηπατίτιδα αν καθήσεις σε παγκάκι. Συμφωνώ για τα κέντρα απεξάρτησης και τις δομές φιλοξενίας, αλλά αυτά δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση την ανάγκη προστασίας ενός απ'τους ελάχιστους χώρους πρασίνου του κέντρου. Το ψευδοδίλημμα "ή με τους άστεγους και τους εξαρτημένους ή με τις αντουανέτες" είναι, τουλάχιστον, γελοίο.
Κι εγώ στην περιοχή μένω, το πάρκο είναι 2 δρόμους πάνω από το σπίτι μου και δεν έχω πάει ποτέ. Η Ντενίση τα λέει μια χαρά. Γενικά, όταν ακούγεται κάτι σωστό, ας το δεχόμαστε και ας μην το απορρίπτουμε λόγω ταξικών ή άλλων κόμπλεξ.
Εγώ επιμένω να πηγαίνω κάθε μέρα, κι ας είναι σ' αυτό το χάλι. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε οι περίοικοι τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε σ' αυτούς που το λυμαίνονται και τόσο μεγαλύτερη η πίεση προς τους αρμόδιους να το διαφυλάξουν.
΄΄πρεζόνια΄΄ αλλά συμφωνείς με τα κέντρα απεξάρτησης και τα ρέστα? Οξύμωρο. Σιγά μη κολλήσεις και έιτζ απ το παγκάκι. Τέλος ανάγκη προστασίας έχουν πρώτα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εκτός αν θεωρείς ότι μπορείς να έχεις ποιότητα ζωής σε μια πόλη όπου οι παραπάνω ομάδες απλά μπαίνουν κάτω από το χαλί για να φαίνεται ωραίο το πάρκο. Σου χω νέα, δεν είναι ωραίο το πάρκο και δεν θα είναι όσο αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν την ανάγκη να μαζεύονται ή και να μένουν σ αυτό. όλα τα άλλα είναι υποκρισία. Υ.γ. χάνεις όλη την ουσία
Οξύμωρο είναι να ισχυρίζεσαι ότι σε ενδιαφέρει η ουσία και να κολλάς στην πολιτική ορθότητα των όρων. Επί της ουσίας, θα με ενδιέφερε πολύ να μου εξηγήσεις με ποιον τρόπο νομίζεις ότι η μετατροπή του πάρκου σε γκέτο ναρκομανών και ναρκεμπόρων προστατεύει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (όσο για το πώς μεταδίδεται η ηπατίτιδα, γκούγκλαρέ το, καλό είναι να ξέρεις).
το θέμα δεν είναι ότι προστατεύονατι έτσι οι ευπαθείς ομάδες, η ουσία του ζητήματος είναι η ίδια η ύπαρξη ΄΄ευπαθών΄΄ ομάδων όταν εσένα σε ενδιαφέρει να είναι καλαίσθητο το μέρος που βγάζεις βόλτα το σκύλο σου. Το ΄΄πρεζόνια΄΄ προβάλει μια χαρά την ουσία σου πάντως και αυτή της γειτόνισσας σου
ανάπλασή του πριν από μερικά χρόνια -με περισσότερα από 9.000.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν από κονδύλια του ΕΣΠΑ- και όμως παρέμεινε αφύλακτο» ---> που να πήγαν άραγε αυτά τα κονδύλια????Πολύ καλή η κίνηση της. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το πάρκο. Για αδιαφορούν τόσο πολύ?
Το πάρκο σε άθλια κατάσταση,Η Δούρου κάνει ταξιδάκια στις ΗΠΑ,Ο Καμμένος δε κάνει γιορτές στο Πεδίον Του Άρεως,ο Λαφαζάνης θυμαται τις οικολογικές ανησυχίες μόνο στις Σκουριές.Ερώτηση:Εκείνο το τεκνό ο Τρεμόπουλος ο αρχάγγελος της οικολογίας που εξαφανίστηκε?
Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι Κηρύχνουν τη λιτότητα Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα Ζητάνε θυσίες Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους… Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ…μόνο που έχει ένα ελάττωμα -ξέρει να σκέφτεται (Μπ.Μπρεχτ)
Τέτοιες φασιστικές κινήσεις από "συλλογούς πολιτών" μας φέρνουν πιο κοντά στον μεσαίωνα. Ακούς εκεί να καταργηθούν οι ειδικές ζώνες παραεμπορίου που προσφέρουν τόσες και τόσες ευκαιρίες ζωής...