Η απάντηση του Βαρουφάκη για το έντονο κλίμα στο Eurogroup

Η απάντηση του Βαρουφάκη για το έντονο κλίμα στο Eurogroup Facebook Twitter
5

Ένταση φέρεται να επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, με το Bloomberg να κάνει λόγο για «σφυροκόπημα» εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε συνέντευξή του στο euronews, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχολιάζει, μεταξύ άλλων, τις αναφορές για έντονο κλίμα, επιμένοντας ότι η ατμόσφαιρα της συνάντησης ήταν καλή.

«Είμαστε ενήλικες, είμαστε συνάδελφοι, σεβόμαστε, ακόμα και συμπαθούμε ο ένας τον άλλο. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές και ότι υπάρχει μια ένταση κάποιες φορές, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ένα άριστο επίπεδο σχέσεων», τονίζει.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης, ανέφερε χθες ότι οι Ευρωπαίοι ΥπΟΙΚ είπαν ότι οι χειρισμοί του Γ. Βαρουφάκη στις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος». Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ επιβεβαίωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα.

Στη συνέντευξή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών θα επιτευχθεί και ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του, στο Eurogroup, αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β' σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β', δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β' και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β' είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο».

Σχετικά με το ζήτημα της ρευστότητας, υπογράμμισε ότι οι ενέσεις ρευστότητας προς την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια «έριχναν περισσότερο λάδι στη φωτιά». «Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τώρα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε έναν υγιή κύκλο. Αν αυτό σημαίνει ότι για λίγο καιρό, όσο διαρκούν αυτές οι σημαντικές διαπραγματεύσεις έχουμε πίεση στο θέμα της ρευστότητας, ας είναι. Είναι μια επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προσπαθω να μπω στο πνευμα μερικων. Να του βρω κατι παραλογο,ανωριμο και ανευθυνο σε αυτα που λεει...αλλα αδυνατω. Τωρα βεβαια περιμενω τις διαρροες πληροφοριων απο τους εταιρους. Τετοιο ειναι το παιχνιδι τους.
Ευχαριστω πολυ,αλλα ειμαι νεαρη. Με δυσκολευετε λιγο με τα επιχειρηματα σας αλλα ...δεν πειραζει πανω κατω ειναι γνωστα.Εισαγωγαι-εξαγωγαι!3.14 Ετσι ειναι η ζωη κανει κυκλους. Μια κλαιμε μια γελαμε,καιρος ηταν να γελασουμε! Να εισαι καλα κι εσυ! Αλλος!Βασιλη η ταυτιση με τους 18 κατασκευαστες πλυντηριου...με βαζει σε σκεψεις!