Bloomberg: «Σφυροκόπημα» εναντίον Βαρουφάκη στο Eurogroup

Bloomberg: «Σφυροκόπημα» εναντίον Βαρουφάκη στο Eurogroup Facebook Twitter
Oι Ευρωπαίοι ΥπΟΙΚ είπαν ότι οι χειρισμοί του Γ. Βαρουφάκη στις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος».
15

«Σφυροκόπημα» φέρεται να δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Πηγή με γνώση της υπόθεσης, που επικαλείται το πρακτορείο, ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ΥπΟΙΚ είπαν ότι οι χειρισμοί του Γ. Βαρουφάκη στις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος».

Το «βαρύ» κλίμα στις συνομιλίες της Ρίγας μετέφερε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος έγραψε στο twitter πως επικράτησαν ανησυχίες στο Eurogroup για την περιορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα, και ότι είναι επείγουσα ανάγκη να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις.

Σχετική ερώτηση δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το αν υπήρξε έντονη συζήτηση και αν ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε «επίθεση». Απάντησε ότι υπήρξε μια πολύ κρίσιμη συζήτηση. «Πριν από δύο μήνες συμφωνήσαμε σε κάτι συγκεκριμένο, θέλαμε συμφωνία σήμερα, και δεν είχαμε αρκετή πρόοδο. Οπότε είχαμε μια κρίσιμη συνομιλία και υπήρξε στην αίθουσα η αίσθηση του κατεπείγοντος». Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει την πρόοδο των διαδικασιών, «αλλά υπάρχουν κάποια μεγάλα προβλήματα που πρέπει να λυθούν».

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Μαθημενα τα βουνα στα χιονια,εχει συνηθισει ο Βαρουφακης τα σφυροκοπηματα.Εχει κατι μαστορια και η Ελλαδα!!! Πρωτα! Σφυρι και ταβανοπροκα. Αλλα δεν λεω καλυτερα... βαριοπουλα να με μεσα;
Σας εκαναν εντυπωση τα οσα αναφερει το Bloomberg : Γιατι βρε παιδια ; Περαν του οτι οι "ειδησεις"και τα σχολια στο Bllomberg ηταν,και παραμενουν,ακρως .....φιλελληνικα,ειναι εξαιρετικα "κοσμιες"και"μετριοπαθεις"σε χεση με αυτες καποιων ...κοσμηματων της ελληνικης πολιτικης σκηνης,οπως ο...διαπρεπης "εκπροσωπος του Εθνους",κ. Αδωνις Γεωργιαδης! Ο οποιος,απο βηματος Βουλης,ειπε(...μαλλον εκραυγασε...) τα ακολουθα :"Εφαγε ξυλο ο Βαρουφακης στο Eurogroup ! Ξυλο ! Και μετα του εδωσαν και ενα σφουγγαρι και μια πετσετα για να σκουπιστει απο τα φτυσιματα με τα οποια τον ειχαν λουσει !"Οταν αυτος ο "πρυτανις" της πολιτικης στους τομεις του ....ηθους,της ...αξιοπιστιας,και της ...συνεπειας λογου και θεσεων,εκφραζεται ετσι-και μαλιστα απο Βηματος Βουλης!- οτι και να αναφερουν σχετικα τα ξενα ΜΜΕ θα ειναι απολυτως δικαιολογημενα-για να μην πω και...φιλα προσκειμενα στην Κυβερνηση !
Ο ανθρωπος ασχολειται να γραφει στο μπλογκ του και το βιβλιο του που θα κυκλοφορησει του χρονου και θα μιλαει για τους κακους Ευρωπαιους..που να βρει χρονο να ετοιμασει προτασεις για την σωτηρια της Ελλαδας?
Οι ξένοι ΥΠΟΙΚ που επιθυμούν τώρα λύση για χρήματα που πράγματι δάνειζαν δεν ήταν οι ίδιοι τζογαδόροι τόσα χρόνια και μάλιστα με σοβαρούς Έλληνες υπουργούς;
Είχα την κρυφή ελπίδα ότι δεν διαπραγμετεύεται πλέον και παραμένει τύποις στην Κυβέρνηση. Το ότι ασχολούνται ακόμη μαζί του δυστυχώς (έστω για να τον βρίσουν) ελιναι άκρως ανησυχητικό.
Ακριβως Pprmn .... Που 'ναι οι εποχές που ο Παπακων/νου έβαζε τα κλάματα (όπως ο ίδιος παραδέχτηκε) και ο Στουρνάρας έσκυβε και έτρωγε πατρικές σφαλιαριτσες απο τον Γιούνκερ. Που 'ναι η εποχή που 'πολύς' Βάγγος εξαπλωνόταν σε καθέ φτάρνισμα του Τόμσεν .... Αλησμόνητες εποχές!!!!!!
@Dimitris KakogirouΩστε "Τον Στουρναρα τον εχει Διοικητη της Τραπεζας της Ελλαδος η κυβερνηση".Δηλαδη μας λες οτι ειναι επιλογη της να "τον εχει",και αυτο διοτι ειναι"φανατικος κρατιστης" .Δεν γνωριζω αν αυτα οσα γραφεις ειναι προιον φανατισμου,αγνοιας η σκοπιμοτητας.Για να μας διευκολυνεις καλο θα ηταν να μας πεις πως η κυβερνηση αυτη,η οποιαδηποτε κυβερνηση,μπορει να αντικαταστησει εναν "ανεπιθυμητο"σε αυτην Διοικητη της Τ.Ε. πριν την ληξη της -πενταετους-θητειας του,εαν αυτος ο ιδιος δεν επιθυμει να την διευκολυνει παραιτουμενος.Με ποιον τροπο ; Με ποιαν διαδικασια ;Οσο για το οτι ο Στουρναρας ειναι κρατιστης,ας μην το σχολιασω.Ο Στουρναρας σε ολη του την καρριερα εδειξε μονον δυο πραγματα.Οτι ειναι "κρατικοδιαιτος",αφου οχι απλα δεν εργασθηκε ποτε στον ιδιωτικο τομεα,αλλα και ολες,ανεξαιρετως, οι θεσεις τις οποιες κατελαβε ηταν προιον "πολιτικου διορισμου".Δευτερον, οτι αντεληφθη νωρις οτι οι ικανοτητες στην Ελλαδα των τελευταιων δεκαετιων ελαχιστο ρολο επαιζαν.Το σημαντικο ηταν να ειναι καποιος παντοτε "πιστος"στον εκαστοτε "ευεργετη"του.Αποκλειοντας απο το λεξιλογιο του την κακοηχη λεξη "οχι".Τιποτε αλλο.Απολυτως τιποτε αλλο.