FT: Οι ιδεολόγοι που προσπαθούν να οδηγήσουν την Ελλάδα προς τα αριστερά

FT: Οι ιδεολόγοι που προσπαθούν να οδηγήσουν την Ελλάδα προς τα αριστερά Facebook Twitter
O υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης (Α) και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης (Δ). ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
3

Για όσους βρίσκονται εκτός Ελλάδας, τα πιο γνωστά πρόσωπα από την ελληνική κυβέρνηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, γράφουν σήμερα οι Financial Times, τονίζοντας όμως ότι πίσω από αυτούς βρίσκονται ιδεολόγοι πολιτικοί που είναι αφοσιωμένοι στο να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία αριστερή κατεύθυνση. Η οικονομική εφημερίδα σκιαγραφεί συγκεκριμένα το πολιτικό προφίλ των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκου Βούτση και Αριστείδη Μπαλτά.

Για τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη οι Financial Times γράφουν πως η εμφάνισή του είναι παραπλανητικά ήπια και ο ίδιος είναι ένας επίμονος «αντίπαλος του καπιταλισμού». Σημειώνουν ότι «ήταν μέλος του σταλινικού κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας επί 30 χρόνια πριν γίνει μέλος της ομάδας από την οποία σχηματίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι από τις πρώτες ώρες της υπουργικής του θητείας ο Π. Λαφαζάνης ακύρωσε αρκετά σχέδια ιδιωτικοποιήσεων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, ενώ αναφορά γίνεται και στις Σκουριές σημειώνοντας ότι ο υπουργός «έβαλε στόχο τους ξένους επενδυτές, θέτοντας σε αναστολή την επένδυση 1 δισ. ευρώ από την καναδική Eldorado Gold». Αναφορά γίνεται και στην επίσκεψη στη Μόσχα και την «ενθουσιώδη αποδοχή» από πλευράς του της πρότασης της Gazprom να συμμετέχει η Ελλάδα στον «τουρκικό αγωγό».

«Ο μαθηματικός είναι επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, της επίσημης εσωτερικής αντιπολίτευσης, η οποία περιλαμβάνει μια ντουζίνα ακροαριστερών παρατάξεων που αντιτίθενται σθεναρά σε μια νέα συμφωνία με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει «πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι, αν γίνει ψηφοφορία, ο κ. Λαφαζάνης και οι βουλευτές υπέρ της δραχμής είναι έτοιμοι να χωρίσουν το κόμμα και να ρίξουν την κυβέρνηση».

FT: Οι ιδεολόγοι που προσπαθούν να οδηγήσουν την Ελλάδα προς τα αριστερά Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, το άρθρο επισημαίνει ότι πρόκειται για το «σκληρό πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ με τα γκρι κουστούμια και τα ανοιχτά μαύρα πουκάμισα. Όπως τονίζεται, ο σημερινός πολιτικός επικεφαλής των δυνάμεων της τάξης πριν από δύο χρόνια βρισκόταν έξω από το κτίριο της ΕΡΤ και συγκρουόταν με τα ΜΑΤ.

Χαρακτηρίζεται ως «ακτιβιστής από τα φοιτητικά του χρόνια», που ως υπουργός Εσωτερικών «δεν έχασε καθόλου χρόνο για να ανατρέπει μια σειρά από ρυθμίσεις που επέφεραν οι κεντροδεξιοί προκάτοχοί του κατ 'εντολή των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας».

Αλλά αυτό που προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι τα σχέδιά του για πιο ήπια αστυνόμευση και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των παραβατών. Οι Financial Times αναφέρονται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και συγκεκριμένα στην πιθανή αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Για τον υπουργό Πολιτισμού και Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για σεβαστό μαθηματικό, με σπουδές στον κλάδο της φιλοσοφίας στο Παρίσι, ο οποίος όμως «έχει γεμίσει με απόγνωση» την εκπαιδευτική κοινότητα με τα σχέδιά του στον χώρο της Παιδείας.

Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα στις απόψεις του υπουργού κατά της αριστείας ως στόχου της μαθησιακής διαδικασίας, στο θέμα των «αιώνιων» φοιτητών, στην επαναφορά του ασύλου και στην κατάργηση των Συμβουλίων Διοίκησης των πανεπιστημίων, μόλις τρία χρόνια μετά τη δημιουργία τους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Λαφαζάνη και παρέα, πάρτε το χαμπάρι η σημερινή Ρωσία δεν έχει σχέση με την "αγαπημένη σας" Σοβιετική Ένωση. Πούτιν και ολιγάρχες κυβερνούν σαν μια άλλη "δικτατορία". Καπιταλιστές όπως είναι και όλοι άλλοι που πολεμάτε.
♫ ...Οι παλιάτσοι.... ♫http://tinyurl.com/m977rnf(Pagliacci)(Αυτό μοιάζει να τραγουδάει ο Τσίπρας στην φωτογραφία της εφημερίδας--αναφερόμενος στον εαυτό του και τους συνεργάτες του).
Τι δεν καταλαβαινετε εσεις οι ξενοι;;;Φωναζαμε για ολους αυτους αλλα ποτιζαν και ποτιζουν επικοινωνια-καλυτερη απο καθε αλλη κυβερνηση-κι ετσι επιβιωνουν με αποδοχη.Ειμαστε η μοναδικη χωρα που εκλεξαμε ανθρωπους με απολιθωμενες και σταλινικες ιδεολογιες,κομπλεξ αντι-εξουσιας,ξεπερασμενο κρατισμο και εμμονη στην ικανοποιηση βλαβερων ομαδων και συμφεροντων.Και ο Τσιπρας,μη γελιεστε,δεν ειναι διαφορετικος:κι αυτος,ως νεος,σε αυτη την ιδεολογια θητευσε και τωρα απλα εμφανιζεται πιο ευρωπαιος και μετριοπαθης.Ομως ειναι της ιδιας ιδεολογιας απλα αφηνει τους σκληροπυρηνικους να κανουν την δουλεια τους διοτι ολοι χρειαζονται σε ενα τετοιο κομμα....