Πέρασε από τη Βουλή το ν/σ για φυλακές τύπου Γ' και Ξηρό

Πέρασε από τη Βουλή το ν/σ για φυλακές τύπου Γ' και Ξηρό Facebook Twitter
9

Ψηφίστηκε παρά τις αυστηρές προειδοποίησεις των ΗΠΑ, το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ από την Ολομέλεια της Βουλής το οποίο έγινε "Μήλον της Έριδος" επειδή επιτρέπει στον Σάββα Ξηρό να ζητήσει την κατ' οίκον κράτησή του με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε θέμα έλλειψης απαρτίας του Σώματος και άρα μη δυνατότητας ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για προφάσεις εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Τι απαντά η κυβέρνηση στο αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ

Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να απαντήσουν στο σκληρό τελεσίγραφο του πρεσβευτή των ΗΠΑ και υπογραμμίζουν πως ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών και πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως αν γινόταν εξαίρεση του Σάββα Ξηρού θα ήταν πλέον μια φωτογραφική διάταξη.

"Η ισονομία, το κράτος δικαίου αλλά και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως αυτά ορίζονται από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελούν απαράβατες συνθήκες για μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει στο σύνολο των ευνομούμενων κρατών του κόσμου", επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.


Οι κύκλοι από το Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι "πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι στη νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπονται εξαιρέσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις. Με βάση, λοιπόν, το νόμο που ψηφίζεται μια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων –και αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80%- η ποινή τους μετατρέπεται σε κράτηση κατ' οίκον με «βραχιολάκι»".


Στη συνέχεια ανέφεραν πως "ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό. Ωστόσο και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ' οίκον κράτηση με «βραχιολάκι». Ο εν λόγω πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού. Η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος", υπογραμμίζουν.

Αντιδράσεις από ΝΔ

Σφοδρή ήταν όμως και η επίθεση της ΝΔ σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. «Η ελληνική κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια της τρομοκρατίας δημιουργεί προβλήματα με τους παραδοσιακούς της συμμάχους και τα γεωπολιτικά στηρίγματα της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.


«Και όλα αυτά για να αποφυλακίσει καταδικασμένους δολοφόνους- τρομοκράτες, σε ευθεία σύγκρουση με το δημόσιο αίσθημα» πρόσθεσε.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το εχω ξαναπει.Ακομη και αν δεχθουμε ως ορθα ολα οσα κανει αυτη η κυβερνηση,δεν ειναι δυνατον να κατανοησουμε-εμεις,οι απλοι ανθρωποι-το πως καθοριζει χρονικα τις προτεραιοτητες της,και,κυριως ,το timing της .Δηλαδη,μεχρι να καταληξουν σε καποια "θετικη εκβαση"οι διαπραγματευσεις ωστε να αποφυγουμε την πτωχευση και την καταστροφη,γιατι δεν "παγωσε" καποια αλλα "επικινδυνα" ,πλην ΜΗ επειγοντα, θεματα ; Γιατι επρεπε να ασχοληθει ΤΩΡΑ με αυτα τα θεματα και οχι ΕΞΗΝΤΑ ΗΜΕΡΕΣ αργοτερα ; Επι παραδειγματι :1..Το ανωτερω,με το οποιο καταφερε να κανει μανταρα τις σχεσεις της με την μονη δυναμη η οποια μας υποστηριζε σταθερα στις "διαπραγματευσεις",τις ΗΠΑ.2..Το θεμα των χρεων και των αδειων των καναλιων,με το οποιο καταφερε να εχει εναντιον της ΟΛΑ τα καναλια-ακομη και την απιθανη ΝΕΡΙΤ.3..Το θεμα του αυτοδιοικητου του ποδοσφαιρου,με το οποιο οδευουμε πλησιστιοι προς ααποκλεισμο οχι μονον των ΠΑΕ,αλλα και ολων των εθνικων ομαδων μας απο ΟΛΕΣ τις διεθνεις διοργανωσεις.Κλπ,κλπ.Εγω καποια λογικη και συγκροτημενη απαντηση στο ερωτημα αυτο δεν μπορω να βρω.Αν μπορει καποιος αλλος,θα του ειμαι υποχρεως.
Δεν υπάρχει λογική,δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ελευθερώσουν άνθρωπο που δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη και μέσα από μια μαλακισμένη ιδεολογία σκοτώνει,ξεμπερδεύετε,φονιάς και ηλίθιος είναι,όχι ιδεολόγος.
η κυβέρνηση των κλόουν έκανε πάλι το θαύμα της. Αφού είδαν ότι χρήμα δεν θα πάρουν από του αμερικάνους που για λίγο από φονιάδες των λαών έγιναν καλοί φίλοι τώρα μπορεί να κάνει τα ρουσφέτια της στους τρομοκράτες, άγνωστο ακόμα το γιατί. μας περιμένουν δύσκολα χρόνια..
Έχω να παρατηρήσω τα εξής:1) Δεν νομίζω ότι πέφτει λόγος στις ΗΠΑ τι νόμους θα ψηφίσει η Ελλάδα2) Ως Ελληνίδα πολίτης, όμως, που μου πέφτει λόγος, δεν καταλαβαίνω γιατί να καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφάλειας. Φυλακές υψίστης ασφάλειας δεν σημαίνει φυλακές, όπου υπάρχουν απάνθρωπες συνθήκες για τους κρατούμενους, αλλά φυλακές όπου επικίνδυνοι κρατούμενοι (όπως π.χ. Παλαιοκώστας, Βλαστός, Χρ. Ξηρός κλπ) δεν θα μπορούν να αποδράσουν ή να σχεδιάζουν ή ακόμα και να εκτελούν νέα εγκλήματα μέσα στις φυλακές.3)Για το Σάββα Ξηρό και άλλους ανάπηρους κρατούμενους μπορεί κάλλιστα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ. Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπ. Δικαστήριο για τις άσχημες συνθήκες κράτησης του Ξηρού, όχι γιατί είναι ακόμα στη φυλακή. Ας φροντίσουν, λοιπόν, να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης.
δεν υπαρχουν επικυνδινοι κρατουμενοι απλα ανθρωποι που δεν αγαπηθηκαν αρκετα(sic). Και αυτος ο τυπος ο wife killer που εχει σκοτωσει και τις 2 γυναικες του και "απεδρασε" σε 5νθημερη αδεια, απλα δεν εχει βρει μεχρι στιγμης την σωστη γυναικα (η οποια και θα γλιτωσει)Παρολαυτα προβλεπεται οικονομικη αναπτυξη στις επιτροπες αναπηριας, ειμαι σιγουρος οτι ο Βλαστος θα τους κανει μια προταση που ΔΕΝ μπορουν να αρνηθουν.
Δικαίωμα δεν έχει αλλά μπορεί να το πάρει με το δίκαιο του αυτοκράτορα.Εδώ δικαιώματα στα εσωτερικά της χώρας έχουν οι ιδιώτες,δεν θα έχει το Αμέρικα;