Ο Διαμαντόπουλος ζητά παραίτηση Πανούση και ο υπουργός απαντά

Ο Διαμαντόπουλος ζητά παραίτηση Πανούση και ο υπουργός απαντά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
8

Επίθεση στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος, ζητώντας ουσιαστικά την παραίτηση του, λόγω της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στην υπό κατάληψη πρυτανεία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Καστοριά ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook κείμενο του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα το οποίο καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Δημοσίας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, να παραιτηθεί.

Ο Διαμαντόπουλος ζητά παραίτηση Πανούση και ο υπουργός απαντά Facebook Twitter

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

"Τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη. Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο... Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη νομοθετική πρωτοβουλία του, εξευτελίζεται, αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία ενώ έχει καταγγείλει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, παρουσιάζεται ανίσχυρος και πανικόβλητος (πώς θα τα βγάλει πέρα με τους «δανειστές» όταν τρέμει την Τρέμη, τον Άδωνι και την Ντόρα;) και, το χειρότερο, ανοίγει ένα νέο κύκλο καταστολής. Προφανώς, σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων υπήρξαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπερβολικές ή και καταχρηστικές (κατάληψη Νομικής, επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Α/Α χώρο, ωστόσο αυτό επ’ ουδενί αποτελεί άλλοθι της κυβέρνησης για την αστυνομική εισβολή στην Πρυτανεία. Μία από τις διαφορές της Αριστεράς από τη Δεξιά (πρέπει να) είναι ότι επιλύει τα πολιτικά ζητήματα με πολιτικά και όχι με αστυνομικά μέσα.

Να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα"

Πανούσης: Ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους;

Η απάντηση του κ. Πανούση ήρθε σήμερα μέσω του ΜΕΓΚΑ. Ο υπουργός σημείωσε ότι  «Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα" και απάντησε ως εξής στο «αίτημα» Διαμαντόπουλου  να παραιτηθεί:

"Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους". "Τι εννοούν αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη; Έχουμε κοινοβουλευτική ή λαϊκή δημοκρατία; Θα μαζεύουν υπογραφές και θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία; Δεν έχω καταλάβει τι θέλουν,  να αφοπλίσουμε τους αστυνόμους; Και ποιος θα επεμβαίνει αν κάτι γίνεται;" Είπε επίσης ο κ. Πανούσης.

 

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ολες οι απόψεις είναι σεβαστές και η πολυφωνία σε μία κυβέρνηση χρήσιμη, μόνο που θα επαναλάβω στην περίπτωση μας δηλώσεις τύπου αντιπολίτευσης για τις εντυπώσεις και μόνο, όπως έχουμε βιώσει και σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ κυρίως από γνωστους δημαγωγούς, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε όταν η λύση ενός προβλημάτος είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση. Ο κύριος Διαμαντόπουλος έχει αποδείξει οτι δεν έχει πρόβλημα να διαφωνήσει, μόνο που αποφέυγει επιμελώς να προτείνει λύσεις
Το αν ο Διαμαντόπουλος έχει δίκιο η άδικο είναι λιγότερο σημαντικό από το δικαίωμα του να αντιτίθεται στις απόψεις της κυβέρνησης. Μπράβο του από μένα και ας μη συμφωνώ 100% για την κατάσταση στην πρυτανεία και τα πανεπιστήμια γενικότερα.Τώρα το παρακάτω : "Η απάντηση του κ. Πανούση ήρθε σήμερα μέσω του ΜΕΓΚΑ.."δείχνει ξεκάθαρα την δύο ταχυτήτων "Ριζοσπαστική Αριστερά"Ο Διαμαντόπουλος μάλλον δεν θα εκλεγεί ξανά βουλευτής, αλλά ο Πανούσης, ήρθε για να μείνει.
Είναι πολύ κρίμα να χαθεί ένας βουλευτής σαν και τον κύριο Διαμαντόπουλο, ελπίζω να βρεθεί κάποιος και στην επόμενη βουλή να παλέψει με το ίδιο σθένος για τα δικαιώματα των βουλευτών και οι παρεμβάςεις τύπου αντιπολίτευσης, καταδικάζω δεν προτείνω τίποτα, θα μας λείψουν
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές Γέροντα.Απλά αν θέλετε κυβερνητική συνοχή, καμία εσωτερική αντίδραση και τυφλή υπακοή στον αρχηγό, τύπου "όποιος δεν ψηφίσει μνημόνιο είναι προδότης και διαγράφεται", τότε μπορείτε να ψηφίσετε και πάλι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.
Τα κόμματα είναι μικρά μαγαζάκια και ο καθένας πουλάει την πραμάτεια του. Αυτά ξέρει να πουλάει ο Διαμαντόπουλος, αυτά ζητάει και η πελατεία του. Προς τι η έκπληξη; Αν δεν ήταν η εξουσία (κουτάλα με μέλι) να ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιός πιστεύει ότι θα έμεναν μαζί για τόσο καιρό οι συνιστώσες (κομψός αριστερός όρος για το μαγαζάκι);
Ο Διαμαντόπουλος δεν είναι από αυτούς που αγνόησαν τον Τσίπρα και πήρε βουλευτικό αυτοκίνητο για να κόβει βόλτες στα μέρη του; http://www.lifo.gr/now/politics/62725Διαμάντι όνομα και πράμα.