Προειδοποίηση Μοσκοβισί στην Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία

Προειδοποίηση Μοσκοβισί στην Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία Facebook Twitter
0

Ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στα μέσα Μαΐου ως την «καθοριστική» στιγμή για την Ελλάδα ώστε να συμφωνήσει σε ένα νέο πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων ή να βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.

Μιλώντας στους Financial Times από την Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, ο Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα για συμφωνία την επόμενη εβδομάδα.

Είπε ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές ήταν «όχι αρκετά ακριβής. Δεν συζητάμε για το τίποτα. Μιλάμε για πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο».

Παράλληλα, επέμεινε ότι δεν υπάρχει Plan B αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις τεχνικές συζητήσεις για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποδεσμευθούν οι δόσεις ύψους 7,2 δισ. ευρώ.

«Αν δεν διατηρηθεί η ακεραιότητα (με την έξοδο της Ελλάδας), σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ένα ενιαίο νόμισμα. Είναι απλώς ένα σύστημα σταθερών συναλλαγματικών και έτσι (η ευρωζώνη) είναι πιο αδύναμη από ό,τι πριν, και θέλουμε την ακεραιότητά της», τονίζει.

«Το Grexit θα είναι κακό για την ευρωζώνη στο σύνολό της, κακό για τους Έλληνες πολίτες, κακό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, φυσικά θα είναι κακό. Ο χρηματοπιστωτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά θα ήταν άσχημο. Επομένως, όχι Grexit είναι το σύνθημά μας», προσθέτει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM