Αυστηρό μήνυμα από την Λαγκάρντ - Έκτακτη συνάντηση με το Βαρουφάκη

Αυστηρό μήνυμα από την Λαγκάρντ - Έκτακτη συνάντηση με το Βαρουφάκη Facebook Twitter
7

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και της επικεφαλής του ΔΝΤ το απόγευμα της Πέμπτης.

Η συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ γίνεται λίγη ώρα μετά το αυστηρό μήνυμα που έστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξη τύπου.

Το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί καθυστερήσεις σε πληρωμές τα τελευταία 30 χρόνια, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία κλήθηκε να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times που ισχυρίζεται πως η Ελλάδα αιτήθηκε καθυστέρηση της πληρωμής των δόσεων.

Η κα Λαγκάρντ υπογράμμισε πως το ΔΝΤ ουδέποτε έχει δεχτεί να λάβει δόση με καθυστέρηση από χώρα με ανεπτυγμένη οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως απόψε το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η κα.Λαγκαρντ αποδεικνυει καθημερινα οτι ειναι ο "καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση".Αφου πηγε να συναντησει τον Βαρουφακη ,ανημερα του Πασχα(των καθολικων), πειθοντας την μεγαλη πλειονοτητα των απλων πολιτων-οι οποιοι φυσικα αγνοουν παντελως το πως λειτουργουν τα "στελεχη"αυτου του επιπεδου- οτι "ενδιαφερεται απεριοριστα για το καλο της Ελλαδας",προχωρησε στην δηλωση αυτη.Ας δουμε τι ακριβως συνεβη..Οι F.T.δημοσιευουν την πληροφορια οτι "σε παλαιοτερο χρονο η ελληνικη κυβερνηση ζητησε ατυπα απο το ΔΝΤ να εγκρινει καθυστερηση καταβολης δοσεων".Χωρις,βεβαια,να ονομασουν την "πηγη"τους.Οι λεξεις κλειδι ειναι "παλαιοτερα"και "ατυπα".Διοτι η κα Λαγκαρντ δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να απαντησει στην ερωτηση,αφου το 'ατυπα'(ανεπισημα)το αποκλειει.Διοτι εαν αρχιζε καθε ανωτατος αξιωματουχος να σχολιαζει 'ατυπες'συζητησεις με ξενους αξιωματουχους(δηλαδη ΜΗ αποδεικνυομενες)αυτο που θα ακολουθουσε θα εκανε την φραση "της τρελλης το πανηγυρι"να φαινεται ...εξαιρετικα μετριοπαθης και συγκρατημενη ! Αλλα και αν ακομη ,παραβιαζοντας τον απαραβατο αυτον κανονα,απαντουσε,τοτε θα ωφειλε να πει ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ το ζητησε.Η κα Λαγκαρντ,λοιπον,ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στην ερωτηση.Τι κανει ; Μα...."ενημερωνει",γενικα,τους δημοσιογραφους(!)λεγοντας οτι: "Το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί καθυστερήσεις σε πληρωμές τα τελευταία 30 χρόνια"και οτι"....το ΔΝΤ ουδέποτε έχει δεχτεί να λάβει δόση με καθυστέρηση από χώρα με ανεπτυγμένη οικονομία".Καταγραφει,δηλαδη,ενα ιστορικο,μια πολιτικη του ΔΝΤ,και τιποτα αλλο.Χωρις καν να αναφερει το ονομα "Ελλαδα".Συμπτωματικα (!)ουδεις απο τους συγκεντρωμενους δημοσιογραφους ερωτα το απλουστατο: "Πως οριζεται μια ανεπτυγμενη οικονομια" ; Διοτι αν μια χωρα στην οικονομικη κατασταση της Ελλαδας θεωρειται εχουσα "ανεπτυγμενη οικονομια",τοτε ειναι δυσκολο να "ορισει" καποιος ποιες ακρβως χωρες ΔΕΝ θεωρουνται ως εχουσες "ανεπτυγμενες οικονομιες".Και,εν πασει περιπτωσει, με ποια ακριβως κριτηρια γινεται η "κατηγοριοποιηση".Η ειδηση,βεβαια,αναπαραγεται παγκοσμιως με την μορφη :"Το ΔΝΤ απερριψε ελληνικο αιτημα για καθυστερηση πληρωμης δοσεων".Και ενισχυει τα μεγιστα το "κλιμα καταστροφης"για την χωρα το οποιο καλλιεργειται απο την 'κυριαρχη Γερμανια',τους παρατρεχαμενους της,και οσους εχουν"ιδια συμφεροντα".Εως οτου γινει η απολυτη "αυτοεκπληρουμενη προφητεια".Τα παραπανω ειναι ενα μικρο παραδειγμα του"πως ασκειται η γεωπολιτικη"και του ποση σημασια εχουν οι...κανονες !Βεβαια αυτα ειναι "δυσκολα πραγματα".Πιο ευκολο ειναι να λεμε ,καποιοι απο εμας,"μωρε ας ημουνα εγω πρωθυπουργος και θα εβλεπες".Και να εχουμε και την συνειδηση μας ησυχη....
και ο Τσίπρας ετσι είπε "ας γίνω εγω πρωθυπουργός, και θα δείτε" ... μένει να δούμε.Γιατι εκεινο το μεσημέρι που η Μέρκελ δεν θα μπορούσε να πει οχι πέρασε και ακόμη δε βλέπω να υπάρχει καποιο σχέδιο απέναντι στα εντελώς αναμενόμενα παιχνίδια του τύπου που περιγράφεις. Ασε που καμαρώναμε οτι μόνο εμεις ειμαστε γατες στην "θεωρία των παιγνίων".
Όσο κι αν η Ελλάδα είναι σε κρίση, εξακολουθεί να αποτελει ανεπτυγμένη οικονομία/χώρα. Τα κριτήρια δεν είναι η ύφεση ή η ανεργία. Είναι άλλα. Δεν είμαστε αναπτυσσόμενη πχ Βραζιλία ούτε φυσικά υπανάπτυκτη πχ Ζιμπάμπουε. Δεν υπάρχει μη ανεπτυγμένη οικονομία με νόμισμα το ευρώ.
@tktkΝομιζω οτι ημουν αρκετα σαφης,οταν εγραφα "με ποια ακριβως κριτηρια γινεται η "κατηγοριοποιηση".Διοτι το αν ειναι ρεαλιστικο και λογικο να κατατασσονται στην ιδια κατηγορια,των αναπτυγμενων χωρων,χωρες με πληθυσμους οι οποιοι ευημερουν συνολικα,αλλα και χωρες με πληθυσμους οι οποιοι "λιμομοκτονουν" σε μεγαλα ποσοστα,με η χωρις Ευρω,τοτε γινεται προφανες οτι τα "κριτηρια"ειναι λαθος και πρεπει να αλλαξουν.Εκτος εαν ο χαρακτηρισμος μιας χωρας ως αναπτυγμενης η μη δεν αφορα επ'ουδενι τον πληθυσμο της,αλλα μονον την ηγεσια και την αρχουσα ταξη της.Οποτε "παω πασσο".
Αγαπητε "συντροφε"Blokhin-η,τελος παντων,οποιοδηποτε απο τα δεκαδες Ρωσικα ονοματα τα οποια εχεις, κατα καιρους, χρησιμοποιησει...Ξερεις τι με διασκεδαζει αφανταστα ;Το οτι εσυ,και οι αλλοι "κομματικοι"συντροφοι σου,ως καλοι επαγγελματιες,κατανοειτε ευκολα και απολυτα οτι εχετε να κανετε με εναν ανεξαρτητο ανθρωπο,ο οποιος δεν ειχε ποτε καμμια σχεση με κανενα απολυτως κομμα,και ο οποιος γραφει παντοτε αυτο που πιστευει,αδιαφορωντας αν αυτο "ενοχλει"την ΝΔ.το ΠΑΣΟΚ,τον ΣΥΡΙΖΑ,το Ποταμι,τον...Λεβεντη η τους...τζιχαντιστες !Αυτο,βεβαια,δεν σας εμποδιζει,ως αριστους γνωστες του πολιτικου-επικοινωνιακου παιχνιδιου,να μου 'επιτιθεσθε'μονοτονα με τον ιδιο τροπο.Χαρακτηριζοντας με ως..."κομματικο",συνηθως,δε,ως Συριζαιο ! Εδω και χρονια ! Αποφευγοντας επιμελως να σχολιασετε εστω και ενα απο τα εκατονταδες σχολια μου κατα της αριστερας ,και του Συριζα ειδικοτερα ! Η τακτικη του "δημιουργω εντυπωσεις,στο τελος ολο και κατι θα μεινει"ειναι παλια,γνωστη,και,δυστυχως,πολλες φορες αποτελεσματικη.Θα ηταν ευχαριστη εκπληξη για μενα αν μου κανατε ,εστω και σπανια,την τιμη να με αντιμετωπισετε σε επιπεδο επιχειρηματων.Και θα το χαιρομουνα,πραγματι, πολυ.Ελπιζω ,ακομη και τωρα,να γινει αυτο καποτε.Δεν το πολυπιστευω,αλλα οπως ολοι γνωριζουμε καλα ,η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια !Τις ευχες μου για υγεια,ευτυχια,μακροημερευση,και καθε "επαγγελματικη επιτυχια".Καληνυχτα και ονειρα γλυκα !