Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην «προσφορά» Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην «προσφορά» Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία Facebook Twitter
12

Με επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί για την «σημαντική», όπως σημειώνει, «αναφορά Του σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου». Προτείνει δε στον αρχιεπίσκοπο «την άμεση ενεργοποίηση της “Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος” προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Αθήνα, 15.04.2015
Μακαριότατε,
Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια.

Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

Με Σεβασμό και Τιμή
Ο Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας».

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Σε μια συγκυρία που έχουμε ανάγκη από έργα όσο ποτέ οι κυβερνώντες επιδίδονται σε ατελείωτα λεκτικά πυροτεχνήματα. Πού βρίσκονται οι γάμοι ομοφυλόφιλων, η καύση νεκρών, η πληρωμή των παπάδων από την εκκλησία, η καταβολή ΕΝΦΙΑ κ.α. από τις μονές;
H αλληλεγγύη φαίνεται από τα τρόφιμα που δωρίζουμε στα σούπερ μάρκετα για να τα μοιράζει μετά η εκκλησία και να παίζουν τους φιλάνθρωπους από την τσέπη μας. Στην προκειμένη περίπτωση περισσότερο με ενοχλεί το πισογύρισμα της κυβέρνησης (που πριν μερικά χρόνια είχε υποσχεθεί χωρισμό κράτους-εκκλησίας) και λιγότερο το δημοσιοσχετίστικο του αρχιεπισκόπου. Από αυτούς δεν περίμενα και τίποτα ουσιαστικό.
Well said. Μόνο που ο "θεός" στην προκειμένη (και όχι μόνο) είναι το χρήμα και όποιος το κατέχει θέτει και τους όρους του για να προωθήσει την ατζέντα του. Με αυτό στο νου, ο "θεός" έκανε, κάνει και θα κάνει πάντα κουμάντο. Με τις υγείες μας.
Μουσκεμα τα κανατε, Αλεξη.. Ναι μεν σε χαλεπους καιρους, οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη αλλα ετσι χωρις ανταλλαγμα οι παπαδες?? Δε νομιζω.. Οποτε, ξεχαστε διαχωρισμο Εκκλησιας_-Κρατους και γαμους ομοφυλοφιλων.. (με αλλα λογια, τον ηπιαμε, κοριτσια)
Δεν διαφωνω με αυτο που λες, φυσικα και ειναι προτεραιτητα το οικονομικο, αλλα πρωτον θα θελουν ανταλλαγμα οι παπαδες (και αναφερομαι στην παραμονη και προσκολληση στον Μεσαιωνα) και δευτερον, κοινωνικα οι νεοι τουλαχιστον χρειαζομαστε μια ανασα οσον αφορα τα δικαιωματα μας, ενα ευνοϊκό μελλον.