Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν άστεγοι μετανάστες στις πλατείες -Τα πρωινά βρίσκονται εκεί για να λιαστούν»

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν άστεγοι μετανάστες στις πλατείες -Τα πρωινά βρίσκονται εκεί για να λιαστούν» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
17

Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η υπουργός διευκρίνισε πως κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, ούτε κοιμάται στο δρόμο, αλλά πως αυτοί που τα πρωινά είναι στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή λιάζονται. Σε άλλη συνέντευξή της xθες στο MEGA ανέφερε πως:"Τις περισσότερες φορές οι μετανάστες που έρχονται στην Αθήνα έχουν χρήματα για να πληρώσουν ξενοδοχείο αλλά επιλέγουν να τα δίνουν στους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Προφανώς προσπαθούν να φιλοξενηθούν για να κρατήσουν τα χρήματα για να συνεχίσουν κάπου αλλού το ταξίδι τους. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας αυτή τη στιγμή για ενήλικες στην Αθήνα", τόνισε.

Η υπουργός ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κανένα αδίκημα από τους πρόσφυγες και σημείωσε πως έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και απεκάλυψε πως η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο, για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, το σχέδιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Δυο ''τινα'' συμβαινουν:Ειτε η κυρια αυτη ειναι εκτος πραγματικοτητας-στην γλυφαδα που μενει αλλωστε δεν ξεφυτρωνουν μεταναστες..-ειτε απλα πραγματοποιει το αληθινο σχεδιασμο του συριζα για την μεταναστευση και την ελληνικη κοινωνια:Οι περισσοτεροι παρανομοι μεταναστες επι συριζα γινονται ξαφνικα ολοι προσφυγες,δηλαδη νομιμοι κι ετσι στην Ελλαδα μπορουν να βρισκονται αυτοι και αλλοι τοσοι(και ουτω καθεξης)καθως τον συριζα τον νοιαζει να φαινεται πονοψυχος και φιλανθρωπος προς τους προσφυγες-μεταναστες.Βεβαια για τους συριζαιους και τους συριζοπληκτους ολα καλα,ουτε μυαλο για να σκεφτουν συνεπειες κτλπ.Με συριζα και η αξιοπρεπεια ηρθε και η ελπιδα και ολα αυτα τα επικοινωνιακα ομορφα....υγ.Ο Καμμενος που χανεται καθε φορα σε τετοιες καταστασεις;
...Ψάρωσε τους όλους Τασσώ!!!..αφήστε τον (...)κοσμάκη να λιαστεί,τόσα χρόνια φωνάζουμε για τουριστική ανάπτυξη!Η ερίτιμη υπουργός αναβαθμίζει επιτέλους την Ομόνοια σε πλατεία των Εθνών,ήδη σκιάζεται η Ν.Υόρκη και η Times square!!!Εμπρός λοιπόν,όλοι μέσα ανεξέλεγκτα,στα πλαίσια της Ελληνικής "φιλοξενίας",βεβαίως βεβαίως...Που πήγα στη Μελβούρνη για 15 μέρες διακοπές και στο αεροδρόμιο αφού μου μέτρησαν κάθε τι που προεξείχε πάνω μου μετά βίας τους έπεισα να μη μου εγκαταστήσουν μικροτσίπ σαν αυτά που βάζουν στα κατοικίδια!...τσ,τσ,τσ!!!!
Ο ορισμός του προσφυγα ειναι πολυ συγκεκριμένος, οταν υπάρχουν άνθρωποι που ερχονται απο χωρες που δεν υφισταται πόλεμος, διωγμοί και ορισμένες μπορει να έχουν ακόμα και δημοκρατικο πολίτευμα τοτε ειναι πολύ διαφορετικο το οικονομικος μεταναστης, οποτε το θεμα ειναι αν υπαρχουν διακρατικες συμφωνιες και καποια μεταναστευτικη πολιτικη, και πολυ διαφορετικο το προσφυγας. Αυτή η διάκριηση υφιστανται παγκοσμια ειναι βασικη και απορω γιατι το άγχος για την καταργηση της!
ε ναι, γιατί όταν λιάζεσαι για πολύ ώρα θέλεις να κάνεις και καμιά βουτιά, οπότε σωστή η επιλογή των στρατοπέδων και των καταυλισμών στα νησιά. Για τον ίδιο λόγο σε έστελνε και η χούντα αλλά κάποιοι κακόβουλοι το ονομάσανε "εξορία".
Αυτή η κυβέρνηση είναι ειδική στα βαφτίσια:Η Τρόικα βαφτίστηκε "θεσμοί"το μνημόνιο "πρόγραμμα"και τώρα οι λάθρος έγιναν "πρόσφυγες". Όχι οτι δεν υπάρχουν πρόσφυγες ανάμεσά τους, αλλά η πλειοψηφία είναι λάθρος. Που σημαίνει "χωρίς έγγραφα", που με τη σειρά του σημαίνει οτιδήποτε, από ευγενέστατο άνεργο καθηγητή πανεπιστημίου μέχρι μαχαιροβγάλτη ανθρωποφάγο. Καθαρά θέμα τύχης εφ'όσον δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί ποιός είναι αυτός που λιάζεται στην πλατεία. Τέτοιες wishful μετονομασίες είναι χαρακτηριστικό των απολυταρχικών καθεστώτων.
Έχει μπερδέψει τη συμπόνοια -την οποία νοιώθει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας και όχι μόνο αυτή- με τη πραγματικότητα..Μετανάστης, λαθρομετανάστης, πρόσφυγας, περαστικός...!Το θέμα δεν είναι πως θα τους ονομάσουμε, δεν χρειάζεται πάλι να παίζουμε με τις λέξεις.Το θέμα ειναι να βρούμε λύση στο πρόβλημά τους που σήμερα έχει γίνει και πρόβλημά μας!Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται στέγη, τροφή, ρούχα και εργασία και να ζήσουν αξιοπρεπώς.Απο τη στιγμή που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και αυτά τα αγαθά ειναι ζητούμενα ακόμα και για τον έλληνα πολίτη πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να τους ικανοποιήσει?
Δυστυχώς έχει μεγάλη σημασία πως θα τους ονομάσεις, όταν είσαι υπουργός και μιλάς επίσημα. Όταν η υπουργός τους αποκαλεί "πρόσφυγες" πρέπει να τους παράσχει και άσυλο. Έχει δηλαδή και υποχρεώσεις απέναντί τους, εφόσον τους αποδίδει το νομικό status "πρόσφυγας".
"Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε σε ..."Αρα δεν υπαρχουν πλεον μεταναστευτικα πουλια,τα χελιδονια ειναι προσφυγοπουλα.
Ερώτηση: εφόσον σκοπευετε να δημιουργησετε στρατόπεδα φιλοξενίας, γιατί κλεισατε την Αμυγδεζα βελτιώνοντας τις συνθήκες εκεί, παρα προτιμησατε να αφήσετε τους ανθρώπους στην Ομόνοια? Α, οκ. Για μπορούν να λιαζονται...