Bild: Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει κρυφά εκλογές

Bild: Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει κρυφά εκλογές Facebook Twitter
14

Εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση με το επιχείρημα «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε», σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild που επικαλείται τα λόγια Έλληνα υπουργού, τον οποίο όμως δεν κατονομάζει.  

Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με τον υπουργό αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά πολύ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και για αυτό θα προσπαθήσει να κερδίσει στις κάλπες αυτοδυναμία για να επιστρέψει ενισχυμένος διαπραγματευτικά απέναντι στους δανειστές.

«Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει», δηλώνει ο υπουργός ενώ την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται εξοργισμένοι με το σενάριο των εκλογών. Ένας από τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός  Αλεξάντερ Γκράφ, δηλώνει δε ότι νέες εκλογές στην Ελλάδα θα έχουν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το ευρώ, επομένως τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει Grexit.

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δε θα βαρεθώ να λέω ότι πρόκειται για επικίνδυνους τσαρλατάνους, δυνητικά εγκληματίες και πρέπει οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου να τους σταματήσουν το συντομότερο δυνατό.
ΔΕν ξέρω αν αληθεύει η είδηση. Ελπίζω όχι. Γιατί αν αληθεύει, φοβάμαι ότι θα πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μας οδηγήσει ανενόχλητος στα βράχια. Δυστυχώς, στον ευκολόπιστο λαό μας πιάνουν οι ψευτομαγκιές. Και για να θυμηθούμε και το Διονύσιο Σολωμό "Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε..."
Αγαπητέ #Γκαργκάουλα,τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές δεν είχαμε πάει στα βράχια (αν και με μεγάλη δυσκολία). Ελπίζω να μην πάμε ούτε τώρα, αν και ομολογώ ότι έχω ένα φόβο. Ελπίζω να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την "κωλοτούμπα" του και να αποφύγουμε την καταστροφή. Προτιμώ "κωλοτούμπα", παρά αυτοκτονία. Εσύ;;
Η Bild γνωριζει,βεβαια,πολυ καλα οτι αν η Κυβερνηση προκηρυξει εκλογες,χωρις καμμια συμφωνια με τους "εταιρους"μας,αφ'ενος,και με "νυχτεριδες κι αραχνες"αντι χρηματων στα κρατικα και τραπεζικα ταμεια,θα γινει το "ελατε να δειτε και μην παρετε"στην χωρα.Η "τυπικη"πτωχευση θα ειναι,περιπου,αναποφευκτη.Και δεν νομιζω οτι τουλαχιστον ο Τσιπρας και οι αρκετοι εχεφρονες του περιβαλλοντος του εχουν διαθεση να διαπραξουν ,περαν των αλλων,και "πολιτικη αυτοκτονια".Ομως ,οπως εγραφα και σε αλλο σχολιο,παρομοια δημοσιευματα (αυτα τα οποια αποδιδονται σε ανωνυμες πηγες και πληροφοριες περι "προθεσεων")ειναι σχεδον αδυνατον να αποδειχθουν ψευδη.Εμφανιζονται,δε,ολο και συχνοτερα σε συγκεκριμενη μεριδα του γερμανικου τυπου,τοσο του σκουπιδολαικιστικου,οσο και του απλα κεντροδεξιου,και πολλαπλασιαζονται ταχυτατα.Ειναι προφανες στους μη αδαεις οτι αυτου του τυπου οι "πληροφοριες"εντασσονται στα πλαισια της "δημιουργιας αρνητικου κλιματος",πιθανως δε να εμπεριεχουν και την φιλοδοξια να αναβαθμισθουν σε "αυτοεκπληρουμενες προφητειες".Το ερωτημα ειναι "τι γινεται εδω".Τιποτα καλο,φοβαμαι.Μια κυβερνηση "ερασιτεχνων"η οποια "σερνει τα ποδια της",τουλαχιστον οσον αφορα στις "διαπραγματευσεις",εχοντας φερει εαυτην και την χωρα σε καθεστως ασφυκτικης πιεσης.Μια αντιπολιτευση κυριολεκτικα ανικανη να αρθρωσει λογο αξιο προσοχης.Ενα εντοπιο συστημα ΜΜΕ το οποιο,λογικοτατα,απο την στιγμη που ανακοινωθηκε δημοσια απο την κυβερνηση η επικειμενη "οικονομικη θανατικη καταδικη του",κανει την σκληροτερη δυναη αντιπολιτευση.Τωρα γιατι "ανοιξε" η κυβερνηση ΚΑΙ αυτο το μετωπο τωρα,και οχι σε μερικους μηνες,μονον ο Φρουντ θα μπορουσε να το εξηγησει.Ακομη και αυτη η "απιθανη" ΝΕΡΙΤ λειτουργει,ουσιαστικα,ως αντιπολιτευομενο μεσο !Ενα τραπεζικο συστημα το οποιο οχι μονον δεν ελεγχεται απο την κυβερνηση,αλλα ειναι και "διακριτικα" απεναντι της.Οσο για την αγορα και τις περισσοτερες επιχειρησεις-πλην τουριστικων-απλα "πνεουν τα λοισθια".Ενα κλιμα ζοφερο και ακρως επικινδυνο,το οποιο επιδεινωνεται καθημερινα.Εδω και καιρο γραφω και ξαναγραφω οτι αυτο που με φοβιζε εξ'υπαρχης στον Συριζα ηταν η λειψανδρια του σε εμπειρα στελεχη υψηλου επιπεδου μανατζμεντ,καθως και ο ακρως προβλεψιμος ερασιτεχνισμος των πολλων καθηγητων/θεωρητικων οι οποιοι κοσμουσαν τις γραμμες του.Μεχρι στιγμης δικαιωνομαι.Οδυνηρα και δυσαρεστα.Δεν παυω ομως να ελπιζω οτι τελικα θα αποοδειχθει οτι ειχα "παταγωδως"αδικο.Για το καλο της χωρας.Κυριως,βεβαια, διοτι η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.
Συμφωνώ απολύτως μαζί σας, όμως την συγκεκριμένη είδηση της Bild θα μπορούσα κάλλιστα να την πιστέψω, δεδομένου ότι οι πολιτικοί μας μόνο εκλογές ξέρουν να κάνουν. Και παροχές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διψήφιες διαφορές της ΝΔ, ενώ είναι φανερό ότι θέλει να περάσει τη δική του ατζέντα σε ότι αφορά το νόμισμα της χώρας και τη διαχείριση της κρίσης. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι θέλει να παραδώσει την εξουσία.Αν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις δεν συσπειρωθούν σε έναν κοινό αγώνα να αποσοβήσουν την επερχόμενη τραγωδία, θα καθόμαστε σαν χάνοι να συζητάμε τι έφταιξε και διαλύθηκε η χώρα.
Θα χει φταίξει που ο ιδιωτικός τομεας, που είμαστε και η πλειοψηφία, δεν καταλαβαίνει οτι η κυβερνηση στηρίζει μόνο το δημόσιο, και είναι διατεθειμένη να βουλιάξει τη χώρα για να συνεχίσουν να εκλέγονται από τους πελάτες τους. Να κατεβούμε με κρεμάλες στο Σύνταγμα. Όπως έκανε και ο Σύριζα...