«Ο Τσίπρας δημιούργησε αντιευρωπαϊκή και φιλορωσική ατμόσφαιρα»

«Ο Τσίπρας δημιούργησε αντιευρωπαϊκή και φιλορωσική ατμόσφαιρα» Facebook Twitter
2

Επικριτικοί ήταν και οι ευρωπαίοι Πράσινοι στην επίσκεψη Τσίπρα στο Κρεμλίνο. Διά της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας τους Ρεμπέκα Χαρμς, αναφέρουν ότι η επίσκεψη αυτή δημιούργησε φιλορωσική και αντιευρωπαική ατμόσφαιρα, και χαρακτηρίζουν την συνάντηση με τον Πούτιν «μεγάλο λάθος».

Στην ερώτηση γιατί είναι τόσο κακό τελικά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μόσχα, η Χαρμς απαντά ότι «δεν είναι κακό ότι ένας Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Μόσχα, αλλά το θέμα είναι με ποιο σκοπό, όπως επίσης και ο χρόνος που γίνεται αυτό το ταξίδι. Και αυτά είναι τα θέματα τα οποία δικαίως προκαλούν τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και θέτουν αμφιβολίες για το ταξίδι. Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος των Ελλήνων -των οποίων την επιθυμία για αλληλεγγύη πάντα υποστήριζα- και της ελληνικής κυβέρνησης να στέλνουν ένα μήνυμα ότι στρέφονται περισσότερο προς τη Μόσχα από ό,τι στις Βρυξέλλες. Χθες δεν συμφωνήθηκε κάτι σκληρό εάν δει κανείς τις δημόσιες δηλώσεις, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Τσίπρας με την επίσκεψη του είναι καθαρά φιλορωσική και καθαρά αντιευρωπαϊκή».

Μάλιστα όταν της ζητείται να σχολιάσει τη δήλωση Σουλτς ότι τελικά ο Τσίπρας δεν ξέφυγε από την ευρωπαϊκή γραμμή η Χαρμς είπε:

 «Μπορώ να καταλάβω ότι πολλές φορές για διπλωματικούς λόγους μπορεί κανείς να κάνει παρόμοιες δηλώσεις, ωστόσο είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για ανακούφιση. Αλλά όταν διαβάζω ότι θα γίνει ένα έτος φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και όταν μιλάει κανείς για άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις, τότε δεν καταλαβαίνω τίποτα».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Τσιπρας δηλαδη κανει κατι σαν το "Αλλαξε το" του Σπυρου Σουλη. Αναβαθμισε τον εσωτερικο χωρο με χρωμα και μπροκαρ σχεδια και παραμερισε τα μουντα και λιτα επιπλα σε μια γωνιτσα! Αυτα προσταζει η φετινη Ανοιξη,αυτα κανει.