Telegraph: Σενάρια για εθνικοποίηση τραπεζών και παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα

Telegraph: Σενάρια για εθνικοποίηση τραπεζών και παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph επικαλούμενο πηγές κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν σενάρια, αν οι εταίροι δεν αναλάβουν να εκτονώσουν την κρίση ,για σχέδιο της Ελλάδας να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να επιβάλλει παράλληλο νόμισμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγή προσκείμενη στην ελληνική κυβέρνηση λέει: «Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε, θα εκδώσουμε IOUs και στη συνέχεια θα διαγράψουμε τις οφειλές μας και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της Ε.Ε.».

Telegraph: Σενάρια για εθνικοποίηση τραπεζών και παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει ανοιχτές τις δημόσιες υπηρεσίες και να πληρώσει τις συντάξεις και έτσι λόγω χαμηλών αποθεματικών, ίσως  αναγκαστεί να κάνει το άνευ προηγουμένου βήμα και να μην πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε κυβέρνηση της Αριστεράς, αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ της πληρωμής της δόσης του Ταμείου ή την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για το τι θα αποφασίσουμε», δηλώνει το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνει επίσης ότι η Ελλάδα επιχειρείται να γίνει η χώρα – πείραμα, με εξάντληση της αυστηρότητας από τους δανειστές ώστε να σταλεί μήνυμα ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί αυτόνομα.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μη γίνεις προτεκτοράτο. Μη ζητας λεφτα. Δεν είναι κατακτητές. Βγάλτα πέρα μόνος σου. Μπορείς; Με τετοιες πελατειακές πολιτικές που ακολουθείς αποκλείεται. Ε τότε σκάσε και κολύμπα... τριτοκοσμικέ "αριστερέ"....
Μαζί με το παράλληλο νόμισμα ας εξετάσουν και την πιθανότητα ότι ζούν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Διότι, το παράλληλο σύμπαν είναι πού θα φέρει όλα τα υπόλοιπα απ΄τα "παράλληλα".
Η αριστερά αποτελείται από καλούς ανθρώπους, μεγαλώνουν ωστόσο σ' έναν μικρόκοσμο, ζουν με ιδεοληψίες και εκτός φυσικής πραγματικότητας. Μόλις αναλαμβάνουν τα κάνουν θάλασσα παντού στην οικονομία και ύστερα αναπόδραστα για να τα σκεπάσουν δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς που τους πολεμούν, κάνουν αδιανόητη προπαγάνδα, ακολουθούν ολοκληρωτικές πρακτικές και ό,τι άλλο κάνει ένας φασίστας, όστις είναι από την αρχή – γεννημένος – κακός άνθρωπος.
Πηγές,πολυ κοντά στον πρωθυπουργό,επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για δεξιά στροφή της κυβέρνησης.Ειδικότερα,υπό το βάρος των πιέσεων των δανειστών,αλλά και μιας γερά εδραιωμένης πεποίθησης οτι αριστερές κυβερνήσεις είναι σε θέση να λάβουν τα πιο σκληρά μέτρα,η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά:α)Μείωση επικουρικών συντάξεων κατά 70%,β)αύξηση ορίου ηλικίας στα εξήντα οχτώ,γ)ιδιωτικοποίηση κάθε κρατικής υπηρεσίας που δυνητικά μπορεί να αποφέρει έσοδα(εξαιρείται ο αέρας,και σε ένδειξη κατανόησης της αριστερής πλατφόρμας,και το νερό),γ)απολύσεις 80.000 δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν σε άχρηστους οργανισμούς και ΔΕΚΟ,δ)κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και φυσικά κάθε ορίου στον κατώτατο μισθό.Εικάζεται οτι πολλοί εργοδότες,προς αύξηση της παραγωγικότητας και της ενίσχυσης του κοινωνικού ιστού,θα προβούν σε αυξήσεις κατά 30%...Επίσης στέλεχος,πολύ κοντά στον πρωθυπουγό,ισχυρίστηκε οτι,προς τόνωση των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας,ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί στο 10%.