Συνέντευξη Τσίπρα στο ρωσικό ΤΑSS: Oι κυρώσεις στη Ρωσία δεν οδηγούν πουθενά

Συνέντευξη Τσίπρα στο ρωσικό ΤΑSS: Oι κυρώσεις στη Ρωσία δεν οδηγούν πουθενά Facebook Twitter
2
Συνέντευξη Τσίπρα στο ρωσικό ΤΑSS: Oι κυρώσεις στη Ρωσία δεν οδηγούν πουθενά Facebook Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο Tass λίγο πριν την επίσκεψή του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

Όπως τονίζει στο ΤΑSS, οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι κατά της Μόσχας είναι "ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά" ενώ το πρακτορείο σημειώνει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστηρίζει πως υπάρχει το ενδεχόμενο η εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών να τεθεί εκ νέου σε άλλο επίπεδο.

«Μπορούμε να έχουμε μια βάσιμη συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσία. Γνωρίζετε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα πλήγμα στις σχέσεις αυτές καθώς οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να αποτραπεί αυτή η χωρίς νόημα κατά την γνώμη μου πολιτική των κυρώσεων εν μέσω των εντάσεων στην Ουκρανία." σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρει πως μετά την κρίση των σχέσεων ήρθε και το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά αγαθά το οποίο υπήρξε σοβαρό πλήγμα για την οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και την ένταση που προκλήθηκε στην αρχή της θητείας του με την επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ «ο οποίος θεώρησε σχεδόν δεδομένη την θέση της Ελλάδας υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει τι ακολούθησε: «Κάλεσα αυτόν και την Φεντερίκα Μογκερίνι και τους είπα: Μην θεωρείτε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι δεδομένες, η κατάσταση έχει αλλάξει και πλέον υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Tώρα θα πρέπει να μας ρωτάτε πριν πάρετε αποφάσεις».

 

Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε για ακόμη μια φορά πως είναι κατά των κυρώσεων και πως κρίνει ότι η σωστή τακτική για το ζήτημα της Ρωσίας είναι αυτή μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου.

Επισημαίνοντας πως ο οικονομικός πόλεμος δεν οδηγεί πουθενά απάντησε παράλληλα και σε ερώτηση την οποία είχε και ο ίδιος θέσει στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες για το αν φαντάζεται την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη με τη Ρωσία απέναντί: "Εγώ κρίνω πως  η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM