Έτοιμη η λίστα μεταρρυθμίσεων

Έτοιμη η λίστα μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
11

Η σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων, που θα υποβάλλει η κυβέρνηση στους θεσμούς, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες. Το Reuters μάλιστα αναφέρει, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι ΕΕ και ΔΝΤ συγκάλεσαν ανεπισήμως το Brussels Group, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα την εξέταση των μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ενώ αναμένονται έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015, κυρίως από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το EuroWorking Group αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εγκρίνει με τη σειρά του τη λίστα, ώστε να κατατεθεί στη συνέχεια στο Eurogroup.

Νωρίτερα, προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τους Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την οποία φέρεται να κλείδωσε η λίστα. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Εαν οι "απολυτοι ερασιτεχνες" οι οποιοι κυβερνουν τωρα την χωρα την οδηγησουν στην επισημη πτωχευση,με τα οσα εξαιρετικα δυσαρεστα αυτη συνεπαγεται, τοτε θα επαληθευθουμε-οδυνηρα-οσοι υποστηριζαμε ανεκαθεν οτι η παντελης απουσια πειρας,ο "ερασιτεχνισμος",ειναι το πλεον επικινδυνο χαρακτηριστικο στην πολιτικη.Εαν καταληξουν σε μια "συμφωνια" ,κατ'αναγκην ιδιαιτερα "επωδυνη"για την χωρα ,τοτε θα δικαιωθουν ολοι οσοι τους χαρακτηριζαν εξ'υπαρχης,"κωλοτουμπες".Σε καθε περιπτωση καποιοι θα δικαιωθουν,και καποιοι οχι.Η προκυπτουσα απορια ,ομως,ειναι η εξης : Τι πρεπει να γινει για να για να δικαιωθουν οι ιδιοι οι κυβερνωντες,ο Συριζα και οι ΑΝΕΛ ;Μηπως ενα θαυμα ;Ελπιζω πως οχι,αν και φοβαμαι πως ναι.
Νομίζω οτι η χώρα έχει καταληφθεί από ενόρμηση θανάτου. Δεν μας πολυνοιάζει τελικά πως ακριβώς θα τσακιστούμε στα βράχια, αφού είναι αναπόφευκτο. Ίσως να θέλουμε να το προκαλέσουμε μια ώρα αρχύτερα κιόλας. Πιστεύω οτι το έχει καταλάβει κι ο Σύριζα και μας πάει απο μαλακία σε μαλακία μέχρι να βεβαιωθεί οτι σε καμία περίπτωση δεν θα αντιδράσουμε, ό,τι μπαρούφα και να πούνε. Αηδιασμένοι απο τις απανωτές αρλούμπες, απλώς θα περιμένουμε το σφύριγμα της λήξης.Εξαιρούνται όσοι διαβάζουν την "Αυγή". Αυτοί είναι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι. Κοιμούνται γλυκά κι επαναστατικά και δεν πρόκειται να τους ξυπνήσει ούτε η σύγκρουση με την υπερταχεία.
Οι Desperados (dead-enders για την ακρίβεια): με τζιν και κοντά πέτσινα σακάκια και μισόκλειστα από τον ήλιο μάτια, βγαίνουν από το κτίριο των "κυβερνητικών" (λος φεδεράλες), καβαλάνε τ'άλογα* και χάνονται. (Χάνονται; Πού τέτοια τύχη...) Remember what Pancho said to the Cisco Kid: "Son, let's win, before we're dancing at the end of a rope, without music."aaaand cut!*ο Βαρούφας τη μηχανή.
Ειναι παραπλανητικο. Εχουν ηδη υπογραψει το τριτο μνημονιο και συμφωνησει στην 6η αξιολογηση! Θα επανιδρυσουν την ΕΡΤ με μολις 237 υπαλληλους και θα κοψουν τις συνταξεις του Ιουνιου και του Σεπτεβριου που δεν εχουν αργιες! Θα καταργησουν τα επειγοντα στα δημοσια νοσοκομεια και τις Κυριακες στα σχολεια, θα ειναι στο εξης και ολοημερα και ολοβδομαδα. Ετσι θα απελευθερωθει το φοβερο εργατικο δυναμικο των γονεων και κηδεμονων ωστε να μπορουν να εργαστουν καταναγκαστικα στα Hellasosmium ορυχεια ωστε να μην τους παρουν την πρωτη κατοικια. Τελος στο δημοσιο η πληρωμη θα γινεται μονο με μορια. Αμορα ειναι θα περασει!
αναμένονται έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015, κυρίως από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ψάχνω να βρω πολιτικό κόμμα τα τελευταίο 30 χρόνια που να μην είχε στο πρόγραμμα του έσοδα από πάταξη φοροδιαφυγής.Και το κόμμα των Ελλήνων κυνηγών το είχε.Πότε θα καταλάβουμε σαν χώρα ότι όταν ακούν πάταξη της φοροδιαφυγής έξω γελάνε γιατί οι πρώτοι που φοροδιαφεύγουν είναι οι πολιτικοί?
Θέλεις να πεις ότι πρέπει να σταματήσουν να το προσπαθούν;Έχουμε γίνει ρόμπα σε όλο τον κόσμο για το διάσημο "φορολογικό" μας, κάλεσε και συναντήθηκε χτες η Κυβέρνηση με τους Ελβετούς, για να βρει μια άκρη και από κει...Θα δούμε τι θα γίνει, αν έχει βάση ή όχι, μέχρι τότε να θυμίσω πως μετά από 30 χρόνια ανέλαβε κάποιος για πρώτη φορά.. ε μία φορά ας μας κοροϊδέψει και ας το πει χωρίς να το κάνει, αν όμως όχι;
Εσύ ακόμα ελπίζεις;Μετά από 40 μέρες από την γέφυρα ακόμα περιμένουμε τις τιμημένες τομές που θα έκαναν. Και αντί για αυτό έχουμε πρωτοσέλιδα από την εφημερίδα του κόμματος "Λεφτά Υπάρχουν"!!!! Το είδα και με έπιασε σύγκρυο.Εγώ μας θεωρώ πλέον τελειωμένους. Δεν τους βλέπω να αντιλαμβάνονται που βρίσκονται και το τι πρέπει να κάνουν.
Ανάλογα τις τομές στις οποίες αναφέρεσαι, αναφορικά με την φοροδιαφυγή (μιας και για αυτό μιλάμε), δεν θα μπορούσε -ακόμα- να έχει γίνει κάτι παραπάνω.Σύντομα θα φανεί.Όσο για το "λεφτά υπάρχουν", προφανώς και παίζει ρόλο γιατί και πως το γράφει (δεν αγοράζω την εφημερίδα του κόμματος και έτσι δεν ξέρω), αν ας πούμε αναφέρεται στην δήλωση του Ελβετού, σε τι έχει άδικο;Άλλο να είσαι ο Γιωργάκης, να λες προεκλογικά "λεφτά υπάρχουν" και μετεκλογικά να μπαίνεις καρφί ΔΝΤ με τετάρτη.. και άλλο να παίζεις με ένα σλόγκαν για να δείξεις πως πολλοί Έλληνες έβγαλαν χρήματα -αφορολόγητα- εκτός, πράγμα που ισχύει.
Διασφαλίζουν μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις του δημοσίου, επανασυστήνουν την ΕΡΤ, μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να αντιμετωπίσουν την "ανθρωπιστική κρίση", αποκαθιστούν αδικίες (!!!) στους δημοσίους υπαλλήλους (γύρισε αιδοίον εις τον τόπον καταγωγής σου δλδ) και άλλες τέτοιες γελοιότητες με χρήματα που ΔΕΝ έχουν.Φαντάζομαι έδειξαν τη λίστα των "μεταρρυθμίσεων" στους εταίρους και αυτοί την έκαναν σαϊτα και πέταξε από το παράθυρο...τόσο σοβαρή ήταν. Και τώρα εκβιάζουν με άτακτη χρεοκοπία.