Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν έσκισε το μνημόνιο, το συνυπέγραψε

Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν έσκισε το μνημόνιο, το συνυπέγραψε Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
1

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν το έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα το κείμενο της απόφασης για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, προκειμένου, όπως είπε, «να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται».

«Η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι τροποποίηση της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης. Για να πάρει, δηλαδή, παράταση τέσσερις επί πλέον μήνες. Όπως ακριβώς είχε κάνει και η δική μας κυβέρνηση, τον περασμένο Δεκέμβριο, για να πάρει τότε δύο μήνες παράταση. Η ορολογία, τότε και τώρα, είναι ταυτόσημη. Και οι δύο επικαιροποιήσεις συνδέονται άρρηκτα με το μνημόνιο», σημείωσε.

Ακόμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει την σύμβαση προς κύρωση στη Βουλή διότι «φοβάται την ψηφοφορία». Το ότι το υπάρχον Μνημόνιο συνεχίζεται, επιβεβαιώνεται πλήρως και από την υπόλοιπη Τρόικα – «θεσμούς» το λέμε τώρα: δηλαδή από τις σχετικές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και ας μη μας πουν, πως ούτε οι «θεσμοί» αυτοί ξέρουν να «διαβάζουν» τις συμφωνίες», ανέφερε.

«Τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, εκτός από ένα σημείο. Εκεί που η παρούσα επικαιροποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσθέτει ένα δυσμενές στοιχείο: Περιλαμβάνει την επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), τα γνωστά ομόλογα ύψους 10,9 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Είναι από αυτά τα χρήματα που έρχεται τώρα η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει πίσω ένα μικρό μέρος, το 1,2 δισεκατομμύρια, που κακώς επέστρεψε. Και που τα ζητάει τώρα για να καλύψει πιεστικές ταμειακές της ανάγκες, που βέβαια, μέχρι πρόσφατα, είτε αγνοούσε, είτε δεν αποδεχόταν ότι υπάρχουν», πρόσθεσε.

«Καλούμε, συνεπώς, την Κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί, επιτέλους με την ουσία. Να περάσει από τη «δημιουργική ασάφεια» στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας», ανέφερε ζητώντας επίσης από την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα αυτά που η ίδια υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου.

Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν έσκισε το μνημόνιο, το συνυπέγραψε Facebook Twitter

Στο έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, υπάρχουν οι υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Σηκώνω το χέρι» λέει ο Μητσοτάκης - «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που τα σκεπάζει όλα»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Η ακρίβεια είναι ο "ελέφαντας στο δωμάτιο" που τα σκεπάζει όλα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τον Έντι Ράμα, τα ελληνοτουρκικά, τις αντιδράσεις της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στο παρακάτω link μπορεί να βρει κανείς εκτός των άλλων και την παράταση της δανειακής σύμβασης, η οποία είναι μία από τα ίδια με εκείνη που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση το Δεκέμβριο, και την οποία η παρούσα Κυβέρνηση ως αντιπολίτευση κατακεραύνωνε. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=40231Η Κυβέρνηση ψεύδεται μέχρι σήμερα γιατί προσπαθεί να πείσει (με τη βοήθεια και της προπαγάνδας των ΜΜΕ φυσικά) ότι η συμφωνία είναι το e-mail Βαρουφάκη, κάτι αναληθέστατο φυσικά. Και τέλος, ο κ. Βαρουφάκης υπέγραψε την παράταση χωρίς εξουσιοδότηση του Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο είχαν κάνει οι προηγούμενοι το Δεκέμβριο.