Σταθάκης: Tο ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να διατηρηθεί

Σταθάκης: Tο ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να διατηρηθεί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

«Eπί της αρχής έχουμε συμφωνήσει ότι το ευνοϊκότερο καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά θα διατηρηθεί και πρέπει να διατηρηθεί. Αυτό παραμένει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι «αν υπάρχουν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό πρέπει να είναι ανοικτό και είναι αντικείμενο διαλόγου», σημειώνοντας πάντως ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να έχεις αίσθηση του μέτρου».

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση.

Ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε επίσης ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλείσει το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. «Νομίζω ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε μια συμφωνία και στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων και στη ροή της χρηματοδότησης», είπε.

Ο Γ. Σταθάκης μίλησε και για τα σχέδια της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, ξεκαθαρίζοντας ότι το τελικό πλάνο χρειάζεται τουλάχιστον 5 με 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ίδρυση ενός δημόσιου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν όλα τα κόκκινα δάνεια των οικογενειών που ζουν λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς επίσης και των οικογενειών που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά λόγω της κρίσης.  Η προοπτική αυτή αφορά τα στεγαστικά δάνεια προκειμένου να μην κινδυνέψει η πρώτη κατοικία, αλλά θα υπάρξει πρόβλεψη και για άλλες κατηγορίες δανείων (καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες κ.α), χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί το πλαίσιο για αυτές τις κατηγορίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM