Spiegel: Το SPD χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα

Spiegel: Το SPD χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα Facebook Twitter
2

«Το SPD χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα» είναι ο τίτλος συνέντευξης του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν στην ιστοσελίδα του Der Spiegel.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο Όπερμαν τονίζει ότι περιμένει από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παρουσιάσει συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων κατά την αυριανή συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Επίσης, λέει «ναι» υπό όρους σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφή για την Ευρώπη, το μεγαλύτερο πλήγμα που θα είχε να αντιμετωπίσει η ΕΕ στην ιστορία της».

«Περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί μόνο εάν η Ελλάδα είναι απολύτως πρόθυμη να λύσει τα δικά της προβλήματα. Ο δημόσιος τομέας πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική φορολογική διοίκηση. Χρειάζονται άμεσα μέτρα κατά της διαφθοράς», τονίζει ο Όπερμαν και προσθέτει ότι για αυτούς τους όρους είναι απαραίτητη μια «αξιόπιστη διαβεβαίωση» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου νωρίς το καλοκαίρι τονίζει ότι «χωρίς απολύτως ξεκάθαρη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Επίσης, όσον αφορά στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, περιμένει ακόμη από τον Α. Τσίπρα να παρουσιάσει τον κατάλογο κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο. «Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε να υποβάλει μια πλήρη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων. Περιμένω να παρουσιάσει αυτή την λίστα στις συνομιλίες με την Καγκελάριο Μέρκελ την Δευτέρα. Θέλω επιτέλους να ξέρω εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή όχι», τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από την Γερμανία δηλώνει πως «για τις αδικίες του εθνικοσοσιαλισμού φέρουμε ευθύνη και πρέπει να ανταποκριθούμε. Θέλω να προχωρήσουμε στη συμφιλίωση με την Ελλάδα. Έχουμε μέχρι τώρα μόνο μικρά βλασταράκια. Το Ταμείο για το Μέλλον, για παράδειγμα. Ή το Ελληνογερμανικό Εργαστήρι Νεολαίας. Πρέπει να εργαστούμε περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν πρέπει να αναμιγνύουμε το θέμα με την ευρωκρίση». 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δασκαλιστικος ο τιτλος,ετσι οπως μας εχουν συνηθισει αλλωστε. Λιστα μεταρυθμισεων θα παρουσιασει ο Τσιπρας,οχι λιστα με ψωνια ας μην το εχουν τοσο αγχος. Και οι δηλωσεις για τα αλυτα προβληματα της Ελλαδας,για μετρα δηλαδη κατα της διαφθορας κ.α ακυρωνουν τον Σαμαρα και την αποδοτικη συνεργασια μεταξυ τους. Λεπτομερεια...απο Δευτερα παλι. Οσο για την ελληνικη διεκδικηση πολεμικων επανορθωσεων απο την Γερμανια και τα βλασταρακια οπως λεει χαρακτηριστικα,τα δικα τους,αυτα που αυτοι φυτεψαν... τα ακουμε ολα με προσοχη. Τωρα ομως ηρθε η ωρα αυτοι να μας ακουσουν.Τους αρεσει δεν τους αρεσει...
Στα περί προγράμματος και τα ΦΑΙΔΡΑ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ περί "υπομονής ενός ΞΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" το θεωρώ ανόητο να συζητήσουμε. Για το πρώτο σκέλος, αν έχει ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΕΣ απορίες για τους 2 μήνες, γιατί δεν τις εξέφρασε τα τελευταία 5+ χρόνια??? Ή να πω 40 χρόνια? Για το 2ο σκέλος, ας αναλογιστούν, ότι ο Χίτλερ (με τον οποίον δεν έχουν καμία σχέση - είπαμε!) χρησιμοποιούσε τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις. Αλλά ακόμα και αυτός το έκανε σαν αντιπρόσωπος ενός κυρίαρχου λαού, όχι σαν μονάδα, ούτε σαν εκπρόσωπος μιας επιτροπής ή ενός κόμματος!Όσον αφορά τώρα τις ελληνογερμανικές σχέσεις, θα έπρεπε όντως να εξομαλυνθούν, στον μέγιστο βαθμό. Οι δε όποιες αποζημιώσεις, αποτελούν ένα αντικείμενο εντατικής έρευνας, συνομιλίας και διαπραγμάτευσης και εφόσον αποδειχτούν ως ορθές και βάσιμες, να εκπληρωθούν από την Γερμανική κυβέρνηση, καθώς θα αποτελούν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της!!