Τσίπρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας

Τσίπρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας Facebook Twitter
4

«Επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι σέβονται τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση», είπε και πρόσθεσε «ξεχάστε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, το email Χαρδούβελη και υφεσιακά μέτρα». Ως προς τις μεταρρυθμίσεις, κατέστη σαφές, όπως ανέφερε, ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση και την υλοποίηση της λίστας. «Ξεκαθαρίσαμε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία. Τα πολιτικά θέματα θα συζητούνται στις Βρυξέλλες, οι τεχνικές πληροφορίες στην Αθήνα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση πότε θα είναι έτοιμη η λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο πρωθυπουργός είπε πως συμφώνησαν ότι «είναι λάθος να βάζουμε χρονικά όρια γιατί τότε θα ασκηθεί αρνητική κριτική». Επεσήμανε ότι η λίστα θα είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατό, και θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να συνεδριάσει το συντομότερο το Eurogroup για την έγκρισή της.

Όσον αφορά στη συμφωνία περί χρηματοδότησης, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας. Τόνισε ότι οι υποχρεώσεις της χώρας είναι εξασφαλισμένες και οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες είναι ασφαλείς.


Απευθυνόμενος σε όσους προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν ψύχραιμοι. «Προειδοποιώ όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ότι ματαιοπονούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση δεν εξαντλείται στη διαπραγμάτευση αλλά νομοθετεί το πρόγραμμα της. Συζητάμε αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε», τόνισε. «Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους» τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία».

Επεσήμανε ακόμα πως ήταν σημαντική εξέλιξη το «ότι επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο επίπεδο ότι στη χώρα μας υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και χρέος μας είναι να την αντιμετωπίσουμε». Αναφέρθηκε και στα κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ που θα παρέχει η Κομισιόν στην Ελλάδα, στη διάρκεια του 2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σημείωσε ότι πρόκειται για έναν «θετικό απολογισμό στα πλαίσια του δυνατού. Φεύγουμε αισιόδοξοι αλλά και πεπεισμένοι ότι υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης και συνεννόησης παρά τους δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς».

Απαντώντας σε μία ερώτηση για τη διαπραγμάτευση, έκανε λόγο για πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε μια Ευρώπη με συντηρητική νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμα, μίλησε για προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών από τον Τύπο, διαψεύδοντας ότι στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του ετέθη ζήτημα αντικατάστασης Βαρουφάκη από τους εταίρους, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση τον στηρίζει απόλυτα.

Όπως είπε ακόμα, την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα ο υπουργός Επικρατείας της Ελβετίας για να προχωρήσουμε σε συμφωνία ώστε να έχουμε στοιχεία για τις καταθέσεις των Ελλήνων εκεί.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει κριτική πέντε αστέρων στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες

It's Viral / Ο Κασσελάκης άφησε κριτική στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες κι έβαλε «άριστα, πέντε αστέρια»

Δεκάδες σχόλια και αντιδράσεις στα social media για την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποθεώσει το «Pura Vita» στις Σπέτσες, χωρίς να διευκρινίσει ότι η επιχείρηση του ανήκει
NEWSROOM
Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν εσένα δε σου λέει τίποτα το γεγονός οτι πριν δυο μέρες ο αντιπρόεδρος παραδεχθηκε οτι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και χθες ο Τσίπρας είπε οτι δεν έχουμε, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μην βλέπεις τον τοίχο που έρχεται. Πρόβλεψη μου ειναι οτι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες τούμπες το ντουβάρι θα πέσει στο κεφάλι μας