Ο υπ. Δικαιοσύνης απαντά για το ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί ο Ξηρός

Ο υπ. Δικαιοσύνης απαντά για το ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί ο Ξηρός Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
1

Απαντήσεις στην κριτική που δέχτηκε περί νομοσχεδίου που αποφυλακίζει τον Σάββα Ξηρό έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ ανέφερε ότι «η νομοθεσία που ετοιμάσαμε δεν έχει καμία "φωτογραφία", ούτε θετική για να ευνοείται αυτός, ούτε αρνητική για να ισχύει για όλους εκτός από έναν. Εμείς είδαμε την κατάσταση που υπήρχε και θεσπίσαμε τα κριτήρια». Διευκρίνισε επίσης ότι  η ρύθμιση θα ισχύει και για ψυχικά πάσχοντες.

«Στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν σχεδόν 200 κρατούμενοι βαριά άρρωστοι. Αυτοί οι άνθρωποι κρατούνται σε πολύ άσχημες συνθήκες…Δεν επιτρέπεται η ελληνική πολιτεία να κρατά σε αυτήν την κατάσταση ανθρώπους που είναι άρρωστοι» σημείωσε ακόμη ο κ. Παρασκευόπουλος.

Για την κατάργηση των φυλακών ο υπουργός είπε ότι ότι «καταργείται το μοντέλο αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται η ασφάλεια. Οι πτέρυγες αυξημένης ασφάλειας που προβλέπεται να υπάρχουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Από άποψη ασφάλειας αυτό που αλλάζει είναι ότι προηγουμένως το υποκατάστημα ασφάλειας θα ήταν ένα ενώ τώρα πλέον θα είναι διάσπαρτα» 

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM