Κουρουμπλής: Σκέψεις για αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα

Κουρουμπλής: Σκέψεις για αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
15

Υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του φόρου σε ποτά και τσιγάρα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά. Τόνισε ότι στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του κράτους και ειδικά του τομέα της Υγείας.

«Η ανθρωπιστική κρίση δεν μπορεί μόνο με τα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία να καλυφθεί. Πρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός να λάβει ένα σοβαρό μέρος αυτών των εκκρεμοτήτων, να τα αντιμετωπίσει. Θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί τις λεγόμενες "αμαρτωλές δαπάνες", δηλαδή το τσιγάρο, τα ποτά, όλα αυτά που δεν είναι και είδη πρώτης ανάγκης πως θα μπορούσαν κατά κάποιο τρόπο να συμβάλλουν και αυτά», είπε διευκρινίζοντας ότι πρόκειται απλώς για σκέψεις.

Ακόμα, προανήγγειλε προσλήψεις στον τομέα της Υγείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκπαιδευόμενων νοσηλευτών οι οποίοι μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν αποκτώντας προϋπηρεσία και εμπειρία, θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση. «Δεν ψάχνουμε για χαμάληδες, αυτός ο νέος κόσμος αντί να κάθεται, θα προσφέρει μέχρι να διοριστεί κανονικά» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για την ιδιαίτερη αντιμετώπισης της κατάστασης στο χώρο της υγείας στα νοσοκομεία του Αιγαίου λέγοντας πως «θα γίνει συνδυασμός του μόνιμου προσωπικού με την τηλεϊατρική» σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα μέσα στο έτος.

Τέλος, γνωστοποίησε πως θα ζητήσει σύντομα από τον πρωθυπουργό να καθορίσει μία ειδική συζήτηση για τα θέματα της υγείας στο υπουργικό συμβούλιο.

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

7 σχόλια
Οι επιπλέον φόροι έχουν νόημα ΜΟΝΟ εφόσον δεν έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα του μέσου φορολογούμενου. Με λίγα λόγια, σήμερα που ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών έχει... κλατάρει οικονομικά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι μείωση της κατανάλωσης και αύξηση της παρανομίας και συνεπακολούθως μείωση των εσόδων. Επίσης, υπάρχουν καμπύλες που συνδέουν την κατανάλωση με την τιμή διάθεσης. Για όλα αυτά ας ανοίξουν σημειώσεις των πρώτων ετών του Οικονομικού να τα μάθουν....
Καλα,η πρωτοτυπια στα μετρα ειναι απιστευτη.Ο συριζα προεκλογικα εβγαλε ανακοινωση για την διαρκη επιβαρυνση σε φορολογια του καπνου και των αλκοολουχων ποτων και τωρα,πρωτοτυπει και πιστος στις προεκλογικες του φανφαρες...ξαναφορολογει αυτα τα δυο ειδη...η πλακα ειναι αλλου:οτι βγαινουν οι συριζαιοι,τυφλοι απο την κομματικη τους σιεστα και το επικροτουν ενω πριν...το στηλιτευαν!!!
Καμία επαφή με την πραγματικότητα ο κύριος.Εδώ και χρόνια δεν ξέρω κανέναν που να αγοράζει ελληνικά τσιγάρα και ποτά.ζήτω η βουλγαρία και τα σκόπια.Ποιος βγαίνει χαμένος άραγε; άκου εκεί αύξηση εσόδων,χαχα .
Ύπέροχα, αυξάνουμε τον φόρο σε ένα προιόν και ξαφνικά λύθηκαν τα προβλήματα μας. Και αν προκύψουν καινούρια αυξάνουμε φόρο και σε άλλο προιόν. Φόροι υπάρχουν άλλωστε.
Αυξήστε λίγο τον φόρο στα τσιγάρα ρε, γιατί όχι;Άλλωστε, οι καπνιστές δεν είναι άνθρωποι... ας πληρώσουν τα κτήνη!Και ναι, εννοείται ότι όποιος μπορεί θα καπνίζει χύμα, ΠΑΡΑΝΟΜΟ καπνό.Εκτός από πιο οικονομικό, είναι και καλύτερο. Γιατί να μην το κάνει;Εγώ που ακόμα αγοράζω καπνό από το περίπτερο, αισθάνομαι πολύ μαλάκας.
Ο χύμα δεν είναι πάντοτε και καλύτερος,να ξέρεις.Παίζει χημεία σε μεγάλο βαθμό.Όχι πως τα κανονικά τσιγάρα δεν έχουν χημεία...Εγώ αυτό που έχω να πω για την αύξηση στα τσιγάρα είναι το εξής:Στα διάλα!Όσο έκραξα τον Άδωνι όταν το πρότεινε άλλο τόσο θα κράξω και στον Κουρουμπλή.Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.Αν τους πήρε ο πόνος ας φορολογήσουν τις καπνοβιομηχανίες,όχι τον καπνιστή.Το κάνουν;ΜΠΑ!Αντιθέτως δίνουν και φοροελαφρύνσεις και φθηνότερο ρεύμα.
Captain, άλλο τόσο και ΑΛΛΟ τόσο... και λίγο ακόμα θα κράξω (όπως σε ότι πιστεύω δηλαδή ότι είναι φάουλ).Τώρα βέβαια, αυτό που λες με τις καπνοβιομηχανίες, ειδικά στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο περίπλοκο, ειδικά εφόσον όλες οι εκθέσεις δίνουν την Ελλάδα και μια Ελληνική εταιρεία ως βασικό πρωταγωνιστή στα λαθραία της Ευρώπης... Έχουν πολύ δουλειά να κάνουν... αντί να αυξήσουν τον φόρο...υγ: Θα το δεχόμουν (με δυσκολία), μόνο αν υπήρχε ένα πλάνο προσωρινής αύξησης.. με μείωση από τα μέσα του 2016.Για άσχετους με το θέμα λόγους...
Πατριωτισμός δεν γίνεται μόνο με τη τσέπη των άλλων.Γινεται και με τη δική μας.Κανονικα πρεπει να αγοράζεις περισσότερα πακέτα και να πινεις και ποτα.Και για να πάνε τα φαρμάκια κάτω και για να κάνεις το πατριωτικό σου καθηκον προς το Υπουργείο Οικονομικών.Τα "δεν πληρώνω" εγινάν σκάσε κσι πλήρωνε τώρα.Περαστικά μας!
Μάλιστα. Για να συρρικνωθεί περισσότερο η κατανάλωση και η παραγωγή. Συμφωνώ μόνο για τα τσιγάρα, γιατί δημιουργούν όντος τεράστιες απώλειες στο σύστημα υγείας, αλλά όχι για τα αλκοολούχα ποτά. Ήδη μια μπίρα 5 Ευρώ στην Ελλάδα (ελληνική) και 3,5 στην Γερμανία κατάντησε γελοίο.
Lol.Ενώ οι κίρρωση ήπατος,τα έλκη,οι βλάβες στο πάγκρεας,εγκεφαλικές βλάβες,οι καρκίνοι στο στόμα,στο στήθος και στο έντερο που αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης τους και τα αυτοκινητιστικά για παράδειγμα,δεν δημιουργούν τρύπα.Αυτό ήταν το καλύτερο αντεπιχείρημα;
@Captain Harlock Μικρές ποσότητες αλκοόλ δεν δημιουργούν κίρρωση. Μικρές ποσότητες (π. χ. μισό ποτήρι κρασί την ημέρα) μάλιστα ωφελούν (πίεση, χοληστερίνη). Για να είμαι ειλικρινείς οι πολλοι φόροι δεν μου αρέσουν γενικά, αλλά καλύτερα στα τσιγάρα παρά στο αλκοόλ. @ΤΝΚΣΚαι εγώ θέλω αποποινικοποίηση της κάνναβης. Θέλω και coffee shops. Και συμφωνώ ότι το αλκοόλ δεν πρέπει να φορολογείται πολύ και για τουριστικούς λόγους
Ναι και τα 2 τσιγάρα την μέρα σύμφωνα με κάτι μελέτες κάνουν καλό.Δεν μου κάνει η απάντηση σου,σόρρυ.Εσύ στο κάτω κάτω της γραφής μίλησες για συρρίκωνση της κατανάλωσης.Ε με μισό ποτήρι κρασί την μέρα δεν έχεις κατανάλωση.Οπότε δεν μιλάς για ωφέλιμες στον οργανισμό ποσότητες.
Ναι. Λες και η αύξηση του φόρου στα "αμαρτωλά" θα κάνει τον κόσμο να πίνει και να καπνίζει περισσότερο. Ότι να ναι δηλαδή ο Κουουμπλής... Όχι ότι ένας υπουργός υγείας θα μπορούσε ποτέ φάτσα φόρα να βγει και να πει ρίχνω τους φόρους καπνίστε και πιείτε να σώσουμε την Ελλάδα...αλλά τουλάχιστον να τα άφηνε εκεί που είναι το πράγμα...μην πω ότι το αλκοολ χρειάζεται μείωση ΚΑΙ για τουριστικούς λόγους...Μην σου πω ακόμη ότι το αλκοόλ είναι σχεδόν απαρααίτητο στην ζωή ενός ανθρώπου:ΡΗ μόνη λύση θα ταν η αποποινικοποίηση της κάνναβης και η καλλιέργειά της από τον οποιονδήποτε.