Σουλτς: Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει πιο διπλωμάτης από τον Καμμένο

Σουλτς: Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει πιο διπλωμάτης από τον Καμμένο Facebook Twitter
25

Επίθεση εναντίον του Πάνου Καμμένου έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επεμβαίνοντας και πάλι στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας. Ο κ. Σούλτς σε συνέντευξη του σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, λέει ότι ήταν λάθος του Τσίπρα που συνεργάστηκε με τον Καμμένο για τον οποίο λέει ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται». Καλεί μάλιστα τον Τσίπρα να απαλλαγεί από αυτόν.

Ο κ. Καμμένος μέσω ενός link που ανήρτησε στο Twitter έγραψε στα αγγλικά: «Πρόεδρε Μάρτιν Σουλτς είναι η σειρά σου τώρα. Θυμάσαι;» Το link παραπέμπει σε ερώτηση που είχε κάνει παλαιότερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής  η οποία  αφορούσε μίζες γερμανικών εταιριών σε Έλληνες αξιωματούχους. Την ερώτηση είχε απορρίψει  ως απαράδεκτη ο Σούλτς τον Μάρτιο του 2014.

ΑΝΕΛ: Προκλητική η παρέμβαση Σουλτς

Ως «απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σουλτς, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του …ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος …ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και …υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας! Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον …τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Παπαδημούλης:Κατάπιε αμάσητη την παρουσία Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Πυρά κατά του Σουλτς είχε και ο Δ. Παπαδημούλης. «Με ενόχλησε το ότι δημοσιοποίησε το τι είπε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντησή τους την Παρασκευή και θα του το πω και κατ' ιδίαν. Η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι δική του δουλειά. Και δεύτερον περιμένω να μου εξηγήσει γιατί διυλίζει την παρουσία Καμμένου στο υπουργικό Συμβούλιο, αλλά κατάπιε αμάσητη την παρουσία Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν τον άκουσα τότε να κάνει κριτική...», τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM