CONFERENCE LEAGUE

Σόιμπλε: Μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους

Σόιμπλε: Μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους Facebook Twitter
2

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στη Βιέννη, παρόντος του αυστριακού ομολόγου του.

 «Καθώς (η Ελλάδα) έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε» επισήμανε ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο αυστριακό δίκτυο ORF.

Τόνισε παράλληλα ότι «το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί με το να κάνεις τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους», σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά και  η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε και την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «ασφαλώς δεν είναι μια χαμένη υπόθεση» αναφέροντας ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχε παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις από εκείνες που προέβλεπε το πρόγραμμα στήριξής της.

«Παρ' όλες τις αμφισβητήσεις, η ανάπτυξη της Ελλάδας στα τέλη της περασμένης χρονιάς ήταν καλύτερη από εκείνη που προβλεπόταν από το πρόγραμμα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος όσον αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνησή της δεν τον βοηθάει...

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ακόμη υπαρκτός, αλλά οι συνέπειες μία τέτοιας κίνησης θα ήταν απρόβλεπτες, προειδοποίησε από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.  

2

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν κρύψουμε το όνομα τότε πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί του. Άλλωστε γιαυτό ψήφισε ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ο Αντρέας για όλα φταίνει οι άλλοι, ποτέ εμείς, το κακό ΝΑΤΟ και η ΕΟΚ (με Αλέξη οι κακοί Γερμανοί και η ΕΕ).Πήρε λοιπόν την ευθύνη από πάνω μας, ξαλαφρώσαμε, "ανακτήσαμε" την αξιοπρέπεια μας κι όλα καλά.