«Ολη η περιουσία μου είναι στην Ελλάδα - ελάχιστα λεφτά στο εξωτερικό»

«Ολη η περιουσία μου είναι στην Ελλάδα - ελάχιστα λεφτά στο εξωτερικό» Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
14

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη είχε βγάλει χρήματα (και) στο εξωτερικό - κάποιοι λένε από πώληση ξενοδοχείου. 

 

Όταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος την προκάλεσε να φέρει πίσω τα χρήματα που πρωτοέβγαλε το 2011 στο εξωτερικό ή να παραιτηθεί, η κα Βαλαβάνη είχε επιλέξει να μην τοποθετηθεί. Ωστόσο, μετά την υπόθεση Χαρδούβελη, κι ενώ το όνομά της ξαναήρθε στην επικαιρότητα, η αναπληρώτρια υπουργός παραδέχτηκε πως έχει λογαριασμό στο εξωτερικό που, τουλάχιστον τώρα έχει ένα μικρό ποσό. 

 

Δεν ανέφερε αν σκοπεύει να επαναπατρίσει αυτά τα χρήματά της. 

 

Η πλήρης απάντηση της Νάντιας Βαλαβάνη:

 

«Με αφορμή την έρευνα αναζήτησης των πόθεν έσχες του πρώην Υπουργού Οικονομικών, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ ως κόμμα, με καλούν και πάλι «να δώσω εξηγήσεις».

Η επιλογή μου να μην απαντήσω φαίνεται ότι ερμηνεύτηκε ως «αδυναμία» και αποθράσυνε περισσότερο. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν - στην καλύτερη περίπτωση - το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μου έχει ζητήσει να «φέρω τώρα τα λεφτά πίσω στη χώρα».

Θα δηλώσω, λοιπόν, για τελευταία φορά, ό,τι είχα ήδη πει όταν ξεκίνησε αυτή η επίθεση ένα χρόνο πριν: Όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις μου «πόθεν έσχες» στη Βουλή, όλη η κινητή κι ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία. Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις πηγές τους;»

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
γιατι τα διαφορα σχολια περι περιουσιων και καταθεσεων στο εξωτερικο ειναι μεμονωμενα?ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".
Συντασσομαι ανεπιφυλακτα με ολους εκεινους οι οποιοι "φριττουν"με τα "αισχη" τα οποια εχουν διαπραξει καποιοι της αριστερας,με ιχμη το οτι εβγαλαν χρηματα εκτος Ελλαδος.Μεχρι στιγμης,βεβαια,ουδεις εξ αυτων εχει καταληφθει να παρανομει η να αποκρυπτει κατι.Διοτι,οπως διαβαζω,στην περιπτωση Βαλαβανη, ολα ειχαν δηλωθει στο "ποθεν εσχες"της το 2001,οταν και δεν κατειχε καποια δημοσια θεση.Αφου ,λοιπον,συμφωνουμε ολοι οτι το νομιμο δεν ειναι,κατ'αναγκην,και ηθικο,οπως ειχε δηλωσει ο"μεγαλος ελληνας" Βουλγαρακης με την σχωρεια των offshore εταιρειων προκειμενου να μην καταβαλλει φορους στην χωρα στην οποια ηταν υπουργος(!),μπορουμε να δουμε και καποια αλλη "πτυχη"του ζητηματος ;Και ,συγκεκριμενα,την σωρεια των πολιτικων και δημοσιων προσωπων οι οποιοι Α.Εχουν καταδικαστει,η διωκονται,η επικειται να διωχθουν,για ¨"παθητικη δωροδοκια"σε βαρος των συμφεροντων του Δημαοσιου.Β.Εχουν βγαλει τεραστια ποσα εξω τις τελευταιες δεκαετιες,τα οποια ειναι παρκαρισμενα σε ονοματα offshore εταιρειων ειτε σε "παραδεισια νησια"ειτε σε μερη οπως η Σιγκαπουρη,απο οπου,μεχρι στιγμης,δεν εχει διαρρευσει ουτε "υποψια πληροφοριας",λογω του εκει "σιδερενιου" νομικου παλισιου το οποιο διεπει την "εμπιστευτικοτητα"των Τραπεζων τους.Καποτε ισως γινει και αυτο.Οταν προκυψουν ,συνεπως,και αλλες καταδικες,αλλα και ονοματα "υπερκαταθετων"στα διαφορα διεθνη "παραδεισια πλυντηρια",μαλλον θα εχει ενδιαφερον να δουμε που "ανηκουν"πολιτικα οι περι ων ο λογος.Εχω την υποψια οτι τοτε,τα στελεχη της αριστερας ως ποσοστο επι του συνολου,θα ειναι μια "αισχρη και παντελως ασημαντη μειονοτητα".Οσο για το ποιοι θα συναποτελουν την συντριπτικη πλειονοτητα...θα το δουμε.Και επισημως.
Τον χαρακτηρισμό 'κομμουνίστρια' δεν νομίζω οτι τον αποδέχεται ούτε εκείνη ούτε κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ.Και πάντως, σίγουρα οι κομμουνιστές δεν θεωρούν οτι έχουν το οτιδήποτε κοινό με την Νάντιας Βαλαβάνη..
Μπορείς να μας πεις την πηγή σου?? δηλ που διάβασες ότι στο πόθεν έσχες της έχει 300.000.- Ευρώ κατατεθειμένα στο εξωτερικό. Γιατί εγώ μπορώ να πω ας πούμε ότι έχει δύο εκατομμύρια και κάποιος άλλος όποιο ποσό θέλει. Μπορείς να μας πεις από ποια αξιόπιστη πηγή το έμαθες???
Ωραια! Νεα ηθη! Απο εδω κ περα οι φορολογικες μας δηλωσεις θα αναφερονται σε υψος μεταπτυχιακων. Τα εισοδηματα μου ειναι μονο ενος μεταπτυχιακου. Της ασοε. Δεν φορολογουμαι ε?