Βαρουφάκης: Θα παρουσιάσουμε και νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων

Βαρουφάκης: Θα παρουσιάσουμε και νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
4

«Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της συμφωνίας» της 20ης Φεβρουαρίου, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup. Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μετά τον Ιούνιο.

Ο υπουργός σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει μια λίστα από «παραδείγματα» μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα και νέες λίστες με μεταρρυθμίσεις. «Εχουμε επεξεργαστεί ακόμη ένα πακέτο 6-7 μεταρρυθμίσεων», είπε.

Όσον αφορά στον τρόπο διαπραγμάτευσης με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα σε πρακτικό επίπεδο, δεν έδωσε σαφή απάντηση. Σημείωσε ότι θα υπάρξει πλήρης πρόσβαση στις πληροφορίες που ζητούν οι θεσμοί, αλλά πρόσθεσε ότι «η τρόικα ήταν μία ομάδα τεχνοκρατών, η οποία έμπαινε στα υπουργεία με αποικιοκρατικό ύφος. Αυτή η πρακτική έχει τελειώσει. Οι θεσμοί δεν θα μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία. Αναζητούμε τρόπους συνεργασίας, οι οποίοι δεν θα ταπεινώνουν τον ελληνικό λαό».

Σχολίασε ακόμα και τη χρήση του όρου τρόικα από Ευρωπαίους αξιωματούχους. «Κάποιοι Ευρωπαίοι επιμένουν στη λέξη τρόικα. Αν τους αρέσει τόσο πολύ, μπορούμε να τους τη στείλουμε».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έκανε καμία επίθεση, στην ελληνική πλευρά αλλά ζήτησε διευκρινίσεις για τα μέτρα που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση. «Του έδωσα αυτές τις διευκρινίσεις και θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο αν καλύφθηκε», σημείωσε.

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μην κάνει τίποτα που θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ενώ απέκλεισε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Όσον αφορά τη δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra περί δημοψηφίσματος, επεσήμανε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του, ενώ ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που οι εταίροι δεν έχουν αρνηθεί τις προτάσεις μας δεν μπαίνει θέμα δημοψηφίσματος».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν ξερω ποσοι συνσχολιαστες ειδαν την αποψινη συνεντευξη τυπου.Οσοι την ειδαν,παντως,πρεπει να διαπιστωσαν οτι δεν την παρεχωρησε ο Γιανης Βαρουφακης.Αλλα ενας σωσιας του η,μαλλον,ο...διδυμος αδελφος του ! Ευγενης,μειλιχιος,καθολου προκλητικος,συγκροτημενος,συμβιβαστικος,επεξηγηματικος αλλα οχι φλυαρος,στοχευμενος,προσεκτικος στις απαντησεις του,και,ω του θαυματος,ελαχιστα εως καθολου.... ..ναρκισσευομενος !Που τον εχατε κρυμμενο τον διδυμο αδελφο του κ.Προεδρε; Και γιατι δεν τον στειλατε νωριτερα στο Eurogroup ? Τεσσερις εβδομαδες νωριτερα ,κατα προτιμηση ;Καλλιο αργα παρα ποτε,θα μου πειτε κυριε πρωθυπουργε.Ναι,αγαπητε Αλεξη,αλλα καμμια φορα το "αργα"μπορει να ειναι "πολυ αργα".Ετσι δεν ειναι ;Γι'αυτο παρακαλω πολυ προσοχη,εφεξης.Τους "σωστους αδελφους"πρεπει να φροντιζουμε τους εχουμε στην διαθεση μας (μεσω της καταλληλης εκπαιδευσης...) εξ'υπαρχης.Οχι οταν εχει ηδη γινει ζημια.Ελπιζω να συμφωνειτε μαζι μου σεβαστε μου κ.Προεδρε της Κυβερνησης.
Το πρόβλημα είναι ότι ούτε να τον απολύσει ούτε να τον κρατήσει μπορεί (μεσοβέζικη λύση "μη του δίνετε σημασία, μιλάτε με Δραγασάκη πλέον, μεταξύ μας" - τηλέφωνο σε Γιουνκέρ).
@MstrogΕγω δεν προτεινα κατι ριζικο,οπως η απολυση.Απλα εκανα μια καταγραφη γεγονοτος συνοδευομενη απο μια επισημανση.Οτι καποια πραγματα πρεπει να τα γνωριζει εκαστος πριν ξεκινησει να κανει μια δουλεια.Οχι να τα μαθαινει ολα πανω στην πραξη.Για να προλαμβανονται "ατυχηματα".Και ομως,αυτο το "διακριτικα σκωπτικο" σχολιο μου,το οποιο κατεγραφε μονον τα θετικα σημεια της χθεσινης παρουσιας Βαρουφακη και διετυπωνε την παρακληση/επιθυμια/ευχη προς τον "καθ'υλην αρμοδιο"και εχοντα,προφανως, ηδη ενεργησει προς την σωστη κατευθυνση πρωθυπουργο,να συνεχισει ετσι,αποδοκιμαστηκε απο την πλειονοτητα των "αναγνωστων".Διερωτωμαι για ποιον λογο,αφου ο μονος ο οποιος μου εκανε την τιμη να "καταθεσει" την αποψη του, ησουν εσυ.