Παπαδάκης: «Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Κασιδιάρης

Παπαδάκης: «Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Κασιδιάρης Facebook Twitter
SOOC / Nikos Libertas
0

«Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε τηλεφωνικά ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γιώργος Παπαδάκης, στη διάρκεια της εκπομπής του οποίου σημειώθηκε το περιστατικό.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο δημοσιογράφος κατέθεσε ότι αμέσως μετά το περιστατικό, όπως του είπαν οι συνεργάτες του, ο βουλευτής της Χ.Α. υπό απειλές που εκτόξευε, προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, φωτογραφίζοντας παράλληλα συντελεστές της εκπομπής. Ο Γ. Παπαδάκης είπε επίσης πως οι συνεργάτες του τού είπαν πως άκουσαν τον Ηλία Κασιδιάρη να τηλεφωνεί και να ζητά «ενισχύσεις» από τον «αρχηγό».

Όσον αφορά στα χτυπήματα που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη, ο παρουσιαστής κατέθεσε ότι ήταν πολύ έντονα, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αν ήταν χαστούκια ή γροθιές. «Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα», είπε.

Παράλληλα, ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, Αντώνης Παπαδάκης, είπε ότι μόλις είδε το περιστατικό από το «κοντρόλ» κατέβηκε αμέσως στο πλατό. Όπως ανέφερε στον διάδρομο, είδε τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στην προσπάθειά του να φύγει χτυπούσε με τον αγκώνα του όποιον συναντούσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι αντιμέτωπος, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, για τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Εν μέσω έντονης συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε αρχικά ένα ποτήρι με νερό προς τη Ρένα Δούρου, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Η Λιάνα Κανέλλη που ήταν παρούσα στο πάνελ με άλλους πολιτικούς και δημοσιογράφους καταδίκασε την ενέργεια και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM