Απεργία την Πρωτομαγιά

Μαξίμου: Aυτό είναι το παρασκήνιο της εντολής για τους μετανάστες

Μαξίμου: Aυτό είναι το παρασκήνιο της εντολής για τους μετανάστες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
3

«Άκυρη διαταγή» χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι το επίμαχο διαβαθμισμένο έγγραφο «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επανέρχονται στο θέμα και διευκρινίζουν για ακόμη μια φορά απόψε πως η επίμαχη διαταγή εκδόθηκε χωρίς την έγκριση των αρμόδιων υπουργείων. Το Μαξίμου επισημαίνει πως ενώ το έγγραφο «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες το απόγευμα, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε σήμερα το πρωί ενώ τονίζεται πως η διαταγή ανακλήθηκε άμεσα


Παράλληλα το Μαξίμου αναφέρει πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής ενώ κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και τα ΜΜΕ πως ανέπτυξαν ρητορική μίσους που στηρίζεται στην επινόηση πως σήμερα το πρωί θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης. 


"Ο κ. Σαμαράς και μερίδα των ΜΜΕ προέβησαν σε μία ακόμα επινόηση: πως η συγκεκριμένη διαταγή βγήκε με πολιτική εντολή, ενώ αυτό έχει διαψευσθεί με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο." πρόσθεσαν οι κυβερνητικές πηγές οι οποίες ξεκαθαρίζουν πως η κυβέρνηση -και όχι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ή οι υπηρεσιακοί παράγοντες- θα επιλέξει τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011 και έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους.

Πρόσθεσαν επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται  να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους.


"Ας το κάνουμε σαφές: οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ." αναφέρεται στις διευκρινιστικές λεπτομέρειες.

3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπαρχει περιπτωση αξιωματικος της Αστυνομιας να προχωρησε "πρωτοβουλως"σε εκδοση διαταγης η οποια προκυπτει απο την συρραφη υο εντελως διαφορετικων(χρονικα) νομων .Τωρα το αν πηρε εντολη η "εντολη"απο "πολιτικο προσωπο",παιζεται.Εκτος εαν με διαβεβαιωσει καποιος οτι βρεθηκε στρατηγος της ΕΛΑΣ δεν εχει κανεναν "κομματικο προσανατολισμο",οποτε θα φροντισω να λιποθυμησω καπου που να πεσω στα μαλακά !
Το ενδεχόμενο να υπάρχουν στελέχη των αρχών που κάνουν ¨σαμποτάζ¨ ή έστω δρουν αυτόνομα από την κυβέρνηση (κάτι όχι απίθανο αν αναλογιστούμε πως είναι στο σύνολο τους διορισμένοι από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) είναι τρομακτικό.
Οχι, τρομακτικο ειναι να καλλιεργεις ως κυβερνηση, ειδικα χωρις στοιχεια, ενα κλιμα τρομοκρατιας και σκοτεινων υπογειων δυναμεων που υποτιθεται οτι εχουν βαλθει να σε ανατρεψουν.Και αυτες οι σκοτεινες δυναμεις ειναι αλλες χωρες οπως η Ισπανια και η Πορτογαλια, ειναι υπηρεσιες, ειναι θεσμοι, ειναι εν τελη ολοι αυτοι που δεν συμφωνουν μαζι σου! Αυτα ειναι επικινδυνα φαινομενα και γινοντουσαν σε σοβιετικου τυπου καθεστωτα. Και χρησιμοποιουνταν ως εξηγηση για να σταλουν οι αντιφρονουντες στη Σιβηρια. Καλο ειναι να τα θυμομαστε αυτα, γιατι στα κομμουνιστικα καθεστωτα τα οποια καποιοι στην κυβερνηση εχουν ακομα ως προτυπο, εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι εχουν πεθανει σε εξοριες τον 20. αιωνα.