Πανούσης: Η εγκύκλιος για τους μετανάστες ανακλήθηκε - Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των υπευθύνων και ΕΔΕ

Πανούσης: Η εγκύκλιος για τους μετανάστες ανακλήθηκε - Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των υπευθύνων και ΕΔΕ Facebook Twitter
13

Σάλος έχει ξεσπάσει με την χθεσινή διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή σύμφωνα με την οποία πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος. Μετά από μπαράζ διαψεύσεων από πλευράς κυβέρνησης και σφοδρές αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία ο ο Γιάννης Πανούσης έδωσε σήμερα Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αποσαφηνίσει το περιεχόμενό και την ισχύ του.

Ο κος Πανούσης έκανε λόγο για εντολή την οποία υπογράφει ο υποστράτηγος Νίτσας ως κωδικοποίηση προηγούμενων αποφάσεων της ΕΛΑΣ. Πρόσθεσε παράλληλα πως όταν χθες ενημερώθηκε ξαφνιάστηκε διότι δεν γνώριζε την ύπαρξή του. " Δεν μπορεί ο κάθε Ταξίαρχος να βγάζει μια εντολή μόνος του" πρόσθεσε ο Υπουργός ο οποίος ενημέρωσε τον αρχηγό της Αστυνομίας ο οποίος συμφώνησε με τις ενστάσεις του και δεσμεύτηκε για ΕΔΕ και ενδεχόμενες παραιτήσεις των αξιωματικών που ευθύνονται.

Στο πλαίσιο της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός δήλωσε πως το έγγραφο αυτό, δεν συνιστά ούτε αντικατοπτρίζει την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα, υπογράμμισε πως δεν κοινοποιήθηκε ούτε εγκρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου και επομένως δεν αναγνωρίζεται ως έγκυρο.]

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ Σακελλαρίδη ο οποίος τόνισε το πρωί πως δεν ήταν ενήμεροι οι υπουργοί για το επίμαχο έγγραφο που έδινε το ελευθέρας στους παράνομους μετανάστες και έκλεινε τα κέντρα κράτησης.

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε επίσης στον Σκάι ότι «κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για αυτό το θέμα».

Για την πολιτική αυτή θα τοποθετηθούν, όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης οι αρμόδιοι υπουργοί, παραπέμποντας το θέμα στους Γιάννη Πανούση και Τασία Χριστοδουλοπούλου».

Όταν ρωτήθηκε αν το έγγραφο αυτό είναι προβοκάτσια από τη μεριά της Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί επ' αυτού.

«Είναι δουλειά του αρμόδιου υπουργού να διαλευκάνει την υπόθεση» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς για το πώς γίνεται ένας κρατικός μηχανισμός να αυτονομείται και να δρα χωρίς την έγκριση της πολιτικής του ηγεσίας.

To αλαλούμ με το έγγραφο ξεκίνησε μετά την χθεσινή αποκάλυψη του εγγράφου η οποία αρχικά προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και στην συνέχεια υπήρξε και επιβεβαίωση στο LIFO.gr από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτη Χαρέλα. Λίγο αργότερα υπήρξε διάψευση από το Μαξίμου το οποίο έκανε λόγο για προβοκάτσια και αργά το βράδυ το έγγραφο διέρρευσε με τον κύριο Παναγιώτη Χαρέλα να επιμένει και να επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την ύπαρξή του.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Νομιζα οτι το να εχεις για υπουργους Αδωνι και Βοριδη ειναι ο πατος και πιο κατω απο αυτο δεν εχει. Δυστυχως ο θιασος που λεγεται κυβερνηση εχει ξεπερασει καθε κασσανδρα. Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις; Το χειροτερο βεβαια δεν αυτο αλλα οτι ακομα και με ολα αυτα βλεπεις χειροκροτητες αυτης της καταστασης! Βαζω το χερι μου στη φωτια οτι για ολα τα δεινα σιγουρα θα τους φταινε οι Σιωνιστες, οι τραπεζιτες οι εξωγηινοι και εγω δε ξερω ποιον αλλος, αλλα δεν εχουν καμια μα καμια ενσταση κατα της κυβερνησης αφου τωρα ειναι αξιοπρεπεις! Τους αρκει η καθε λογης ασυναρτησια που λεει το κομα. Μπεεεεεεεεεεεεε
Δύο απλές παρατηρήσεις γιατί τα πράγματα είναι απλά:α) Το περιβόητο έγγραφο έχει τρία ''σχετικά'' (όπως λέγονται στη γλώσσα της αλληλογραφίας του Δημοσίου), τα οποία έχουν εκδοθεί από την ίδια Διεύθυνση της ΕΛΑΣ σε προηγούμενες ημερομηνίες. Αυτά τα ''σχετικά'' φαίνεται να είναι προηγούμενα της επίμαχης εγκυκλίου, τα ''σχετικά'' υπεγράφησαν εν αγνοία του κ. Υπουργού;β) Δεν βλέπω πουθενά κάποια διαβάθμιση του εγγράφου, θα εμφαινόταν πάνω δεξιά στην πρώτη σελίδα με την ένδειξη είτε ''Εμπιστευτικό'' είτε ''Απόρρητο''.γ) Το Γραφείο του κ. Υπουργού ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες της εγκυκλίου (αποδέκτες προς κοινοποίηση), επομένως θα το ''μάθαινε'' έτσι κι αλλιώς.Όλα τα άλλα για συνομοσίες και εχθρούς του κράτους, θεωρώ ότι ανήκουν σε άλλες εποχές.
Ακριβώς, πες τα! Μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας. Ειδικά στο Δημόσιο, όπου ο κάθε ευθυνόφοβος τρέμει να βάλει την υπογραφή του σ' οποιοδήποτε έγγραφο, δεν θα ρισκάριζε ο κάθε Νίτσας τη θέση του παίρνοντας μια τέτοια "πρωτοβουλία", αν δεν υπήρχε προσυνεννόηση με την πολιτική ηγεσία. Υπερβάλλων ζήλος, προβοκάτσια, αλαλούμ τάχαμου. Και βεβαια γνώριζαν και βέβαια επιδίωκαν την εφαρμογή μιας τέτοιας διαταγής, απλώς δεν υπολόγιζαν ότι οι αντιδράσεις θα έπαιρναν τέτοια έκταση. Έλεος, για χαζούς μας περνάνε; Όλα τα υπόλοιπα γίνονται απλώς για το θεαθήναι. Παρεμπιπτόντως, πόσο πάει το εισιτήριο για την παράσταση; Ορίστε; Α, ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
Προβοκάτσια...Πογκρόμ...Γκούλαγκ...? Σύμφωνα με το Google Trends αυτές οι λέξεις έχουν επιστρέψει στην καθημερινή (διαδικτυακή) ελληνική διάλεκτο από το 2011.
Το έγγραφο έχει πρωτοκολληθεί, έχει πίνακα κοινοποίησης, έχει αρμόδιο με διευθύνσεις και τηλέφωνα. Γιατί ο κ. Πανούσης κάνει ότι δεν ξέρει; Και γιατί να τον πιστέψουμε όταν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει μεταναστευτικό που θα επιτρέπει στον καθένα να μπαίνει στην Ελλάδα και να μην έχει συνέπειες;
Υπερβάλλων ζήλος ή προσπάθεια μείωσης και πατροναρίσματος του νέου υπουργού από μέλη της ηγεσίας της ΕΛΑΣ; Θα δείξει στις επόμενες ημέρες. Πάντως είναι απαράδεκτο το γεγονός ο οποιοσδήποτε συντάκτης ενός διαβαθμισμένου εγγράφου τέτοιας σημασίας να παρακάμπτει τόσο απρόκλητα την ιεραρχία.
Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά; Ο άλλος πήγε έτσι μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανέναν και έβγαλε ένα έγγραφο που λέει ότι όχι μόνο δεν απελευθερώνονται οι μετανάστες αλλά και δεν θα συλλαμβάνονται;;;Θα μου πεις "στην Ελλάδα είσαι", αλλά ακόμα και έτσι και ιδίως με την ευθυνοφοβία που βασιλεύει, μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να το πιστέψω. Δεν θα καταλάβαινε ότι θα γινόταν γνωστό και θα αποκαλυπτόταν ο ρόλος του; Έβαλε το κεφάλι του στον "τορβά", επώνυμα, για να κάνει προβοκάτσια;
Ξαναφάνηκε στον ορίζοντα κάπου η έννοια της ΣΣΕ και έχετε φαγωθεί.Καθίστε να σας ξεσκίζουν με αορίστου και τα συναφή.Να σας έβλεπα να σχολιάζετε με το ίδιο πάθος και στην είδηση που αφορούσε περιπτώσεις εκβιασμών από την εργοδοσία για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.Φευ,σεβασμός στην επιχειρηματικότητα.
Γιατί να φαγωθώ βρε Captain;--αν εννοείς εμένα. Ούτε εργοδότης είμαι, ούτε ιδεολογικά το βλέπω το θέμα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα της ΔΕΗ, σοκάρομαι από την υποκρισία όλων εκείνων που μιλούν για ανθρωπιστική κρίση, μέχρι που έρχεται η στιγμή να τσεπώσουν λεφτά οι ίδιοι. Δηλαδή τα επιδόματα που θα δοθούν στην ΔΕΗ, σε ανθρώπους, με άλλα λόγια, που έχουν δουλειά, δεν θα μπορούσαν να δοθούν σε ανέργους πχ ; Η πρώτη-πρώτη παροχή που κάνει η νέα κυβέρνηση είναι σε συντεχνία, την στιγμή που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες. Εγώ προσωπικά με αυτό έχω "φαγωθεί".
Συντηρούνται οι άνεργοι με τα τροφεία της ΔΕΗ;Δουλευόμαστε τώρα;Ψίχουλα δίνεις στους μεν,με ψίχουλα θα κοιτάξεις να κατευνάσεις και τους δε;Η ΓΕΝΟΠ έχει τα στραβά της.Ναι μυρίζει συντεχνίλα.Αλλά ο πόνος περί των λεφτών που θα πάρουν ότι θα αρκούσαν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας ή του υποσιτισμού αποτελεί την μεγαλύτερη υποκρισία.Ειδικά όταν ανάμεσα στα τροφεία κάποιοι επιδεικτικά φωνασκούν για να χαθεί το πιο σημαντικό της υπόθεσης:η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.Θα καταργήσουμε στον εργαζόμενο να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες επειδή ο δυνάστης του περνάει κρίση,με λαϊκίστικα προσχήματα;Ιδεολογικότατα το βλέπεις.Αν δεν το έχεις καταλάβει ο ίδιος,στο επισημαίνω εγώ.Και με το μπαρδόν,αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ανθρωπιστική κρίση.Εγώ το είπα,το λέω και θα το λέω:καπιταλιστική κρίση.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ?ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΑ 1450 ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΗΣ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚ