Σούλτς: Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους

Σούλτς: Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση απευθύνει ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς καλώντας την να σταματήσει να κατηγορεί τους άλλους και να κάνει κάτι χρήσιμο.


«Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους και κάντε κάτι πιο χρήσιμο για τους πολίτες. Μην κάνετε ό,τι ‘πουλάει τίτλους’», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίουσε άρθρο του που δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα στο linkedin

«Είναι ώρα να θα θαφτούν τα τσεκούρια και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν στη συμφωνία του Eurogrop και να αναπτυχθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δημιουργήσουν ροή επενδύσεων, αύξηση των φορολογικών εσόδων με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και διατήρησης ενός ικανού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, γράφει ο Σουλτς.


όπως αναφέρει υπάρχουν τρεις παράγοντες - κλειδιά μπορούν να δώσουν ώθηση στην Ελλάδα, αν χρησιμοποιηθούν έξυπνα.

«Έως σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να έχει διαγνώσει τα προβλήματα πρόβλημα σωστά αλλά έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει τους δανειστές της ως αποδιοπομπαίους τράγους. Αυτή η άποψη μπορεί να περνάει σε ορισμένους από τους Έλληνες ψηφοφόρους αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί τους πολύπλοκους παράγοντες του προβλήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεύτερον η ΕΕ αρχίζει να καταλαβαίνει τις επιπτώσεις από την ακραία λιτότητα. Τώρα τα υγιή δημοσιονομικά παραμένουν κρίσιμα γιατί χωρίς αυτά οι οικονομίες είναι ασταθείς αλλά από την άλλη υπάρχει ισχυρότερη συνειδητοποίηση της ανάγκης για ανάπτυξη και μέτρων που είναι φιλικά στις επενδύσεις» προσθέτει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Τρίτον η ΕΕ έχει τώρα ένα πολύ συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο. Αν η Ελλάδα δημιουργήσει μια οικονομική δομή απαλλαγμένη από την ενδημική διαφθορά με ένα σταθερό νομικό περιβάλλον μπορεί να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση για την ηλιακή και την αιολική ενέργεια για παράδειγμα» τονίζει ο κ. Σουλτς.

Στη συνέχεια μιλά για απέραντο πεδίο ευκαιρίας αλλά, όπως σημειώνει,
»θα εξαρτηθεί από το πόσο εποικοδομητικά θα χρησιμοποιούν οι προσεχείς μήνες. Ως εκ τούτου, δεν θα ανέβω βέβαια στα "κερδοσκοπικά ή αντεγκλητικά βαγόνια" και θα καλέσω όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο, ασκώντας ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική. Υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν στην παρούσα φάση» καταλήγει.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Γιατί μας χαλάς τη σιέστα μας ρε Σουλτς δεν καταλαβαίνω. Άσε να φταίνε όλη την ώρα όλοι οι άλλοι κακοί κι εμείς οι ριγμένοι να επαναπροσλαμβάνουμε κόσμο στην ΕΡΤ, να δίνουμε αυξήσεις στη ΔΕΗ και να σκοτώνουμε κάθε μέρα τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρούμε τους κομματικούς στρατούς του δημοσίου.
Τι να τους εξηγήσεις και τι να καταλάβουν εκεί στον ομιχλώδη Βορρά; Ότι προέχει η αύξηση της μισθοδοσίας της ΔΕΗ από την "πίσω πόρτα"; Αλήθεια, το "πιείτε ξύδι", πώς μεταφράζεται στα γερμανικά;
«Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους και κάντε κάτι πιο χρήσιμο για τους πολίτες. Μην κάνετε ό,τι ‘πουλάει τίτλους’»Μερικές φορές νιώθω ότι αστειεύονται οι άνθρωποι που διοικούν την Ε.Ε. Κάτι χρήσιμο για τους πολίτες πάνε να κάνουν, κι εκείνοι έχουν ως μόνο μέλημά τους τις τράπεζες. Επίσης, αν φταίνε κι οι άλλοι γιατί να μην τους κατηγορούμε; Δεν ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης που αντί να φέρει αποτέλεσμα τα έκανε χειρότερα; Κακό είναι μόνο να εκθέσουμε την αλήθεια δηλαδή κι όχι ότι αυτή είναι η αλήθεια κι απλά δεν τους βολεύει; Μόνο οι Έλληνες πρέπει δηλαδή να αναλάβουν τις ευθύνες για τα λάθη τους αλλά κανένας άλλος; Όσον αφορά τους τίτλους συγγνώμη αλλά θα έλεγα ότι ο "αξιότατος" κ.Σόιμπλε τροφοδοτεί φυλλάδες με τίτλους λόγω των απερίσκεπτων φράσεων που πετάει ενίοτε λες και είναι στην παιδική χαρά. Αν είχαμε εμείς τα λεφτά τελικά κανείς δε θα μας έλεγε τίποτα. Μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι και η Ε.Ε. όπως φαίνεται, κοινώς οι πλούσιοι κυβερνούν και κάνουν ό,τι θέλουν.
Συμφωνώ μαζί του σε γενικές γραμμές, αλλά έχω μία ένσταση. Δεν χρησιμοποιεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τους δανειστές σαν αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά και οι δανειστές μας χρησιμοποίησαν σαν εξιλαστήρια θύματα των δικών τους οικονομικών μεθόδων και πειραματισμών.