Μάρκαρης: Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα είναι ο Βαρουφάκης

Μάρκαρης: Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα είναι ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
ΠΟΡΤΡΕΤΟ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
15

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα σχολιάζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Πέτρος Μάρκαρης, που τιτλοφορείται «Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα: Ο Βαρουφάκης».

Σε ερώτηση «ποια είναι η άποψη σας για τον Α. Τσίπρα», ο συγγραφέας έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέροντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν τον ψήφισε. «Δεν το περίμενα ποτέ ότι (ο Α. Τσίπρας) θα αποδειχθεί τόσο καλός. Εγώ δεν τον ψήφισα. Αλλά τώρα νομίζω πως είναι ο μοναδικός που κατανοεί τι ακριβώς χρειάζεται και πως να προωθήσει τις απόψεις του. Εξεπλάγην, όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί Έλληνες», αναφέρει.

Σημειώνει ακόμα πως στις Βρυξέλλες υπέκυψε αρκετά, και η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικας, μόνο που τώρα αυτή έχει άλλο όνομα προκειμένου να αισθάνονται καλύτερα οι Έλληνες.

«Ο Τσίπρας όμως έμαθε γρήγορα. Αντιλήφθηκε αμέσως πως το πρόγραμμά του και η συγκρουσιακή διάθεση δεν θα λειτουργούσε. Σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών, τον Βαρουφάκη», τονίζει ο Π. Μάρκαρης.

Σε ερώτηση αν η συνεργασία του Τσίπρα με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ένα λάθος, ο συγγραφέας απαντά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει κάποια λάθη, αλλά το μεγαλύτερο έχει όνομα: Βαρουφάκης.

Ο Π. Μάρκαρης εξηγεί πως έχει γνωρίσει τον Γ. Βαρουφάκη: «Είναι απίστευτα αλαζόνας και λέει ανόητα πράγματα. Συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και η συνεργασία με τον Τσίπρα έχει εξελιχθεί με τον Βαρουφάκη να σπάει τα τζάμια και τον Τσίπρα να προσπαθεί να τα ξανακολλήσει. . Κατά το πρόσφατο Eurogroup στις Βρυξέλλες έπρεπε ο Τσίπρας να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την Μέρκελ για να επιτευχθεί συμφωνία, καθώς ο Βαρουφάκης λόγω χαρακτήρα δεν ήταν σε θέση να έρθει σε συμφωνία με τον Σόιμπλε».

Προσθέτει τέλος ότι αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κίνδυνος να δυναμώσουν «οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι πραγματικός».

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM